Архів новин

22 апреля 2022

Ще три будинки пошкоджені в Попасній та Рубіжному, – Сергій Гайдай

Рубіжне опинилося під обстрілами із самого ранку – навіть евакуаційний автобус не зміг дістатися міста, – повідомив очільник Луганщини 22 квітня увечері.

«Непросто було і в Попасній, звідки автобус повернувся із пошкодженнями, бо потрапив від вогонь росіян. Але ж 33 місцевих жителів вивезли. У цих двох населених пунктах сьогодні пошкоджені дві багатоповерхівки, де зайнялися дві квартири, а також приватний житловий будинок. З-під обстрілів врятована одна людина», – зазначив Сергій Гайдай.

Захист бізнесу: під час воєнного стану строки позовної давності подовжуються на строк дії воєнного стану

Інформуємо про зміни в законодавстві, спрямовані на захист бізнесу під час воєнного стану.

Так, на період дії в Україні воєнного стану строки позовної давності, як загальної, так і спеціальної, визначені Цивільним кодексом України, продовжуються на строк дії воєнного стану.

По усьому Сєвєродонецьку зникло світло - росіяни перебили високовольтну лінію, - Сергій Гайдай

"Денний обстріл околиць Лисичанська мав катастрофічні наслідки. Росіяни пошкодили високовольтну лінію електропередачі напругою 110 кВ. Знеструмлено усі житлові квартали Сєвєродонецька. На місці аварії працює аварійна бригада ЛЕО", - повідомив Сергій Гайдай

Від початку війни бригади «швидкої допомоги» Луганщини здійснили понад 2 600 виїздів

З початку активних бойових дій на території Луганської області бригади екстреної медичної допомоги понад 2 600 разів виїжджали за викликами.

238 виїздів були безпосередньо пов'язані з бойовими діями.

531 людину було госпіталізовано, іншим надано невідкладну медичну допомогу.

70 людей сьогодні врятували з Луганщини, автобусом з Попасної керував вчитель місцевої школи, - Сергій Гайдай

"Один із наших автобусів не доїхав до Рубіжного - почались обстріли. По шкільному автобусу, що прямував з людьми з Попасної, росіяни відкрили вогонь. На щастя, вдалося вивезти 25 осіб. Із них одна жінка з інвалідністю, поранений хлопець та грудне немовля. До речі, керував евакуаційним транспортом вчитель історії однієї зі шкіл Попаснянської громади. Він також доставив у місто гуманітарку. Ще 45 людей з Лисичанська вже прямують до Дніпра", - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: ремонтуємо світло та газ лише там, де це ще можливо – комунальники не в змозі протидіяти наслідкам бомбардувань та артилерійських атак

«На початку вторгнення росіяни руйнували окремі об’єкти критичної інфраструктури, тоді ремонти відбувались більш швидко, пошкоджені схеми перепідключали до інших, працюючих.  Зараз знищених електропідстанцій, трансформаторів, газорозподільних та насосних станцій – тисячі. Глобально все можна відбудувати тільки після війни. Відновлення світла, води  чи газу – точкові. Зокрема, трохи більше споживачів із газом стало в Лисичанську та Сєвєродонецьку. Маленькі перемоги, але такі потрібні тим, хто залишається в області», – каже очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Обласний центр народної творчості оголосив Інтернет-конкурс «Барвиста писанка»

Задля збереження, розвитку та популяризації народного мистецтва, пошуку обдарованих дітей та молоді, Луганський обласний центр народної творчості проводить Інтернет-конкурс «Барвиста писанка».

Переможці обиратимуться шляхом голосування користувачів мережі фейсбук.

Запрошуються до участі аматорів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Сергій Гайдай: росіяни зривають евакуацію - Рубіжне під обстрілами, автобусу не дістатися

"Ми намагатимемося доїхати до південної частини Рубіжного на автівках, бо люди чекають, щоб їх забрали. Та завезти туди їжі. Автобус для евакуації, на жаль, не доїхав - почався щільний артилерійський обстріл. Росіяни не дають врятувати мирне населення, блокують людей в містах, які постійно під вогнем", - наголосив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Сергій Гайдай привітав генерала Ємбакова та його вихованців із Днем ліцею

29 років тому був створений Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

У Лисичанську та Рубіжному спробуємо евакуювати якомога більше літніх людей, яким важко самостійно пересуватися, - Сергій Гайдай

Загалом евакуація 22 квітня запланована за п’ятьма маршрутами.

Крім вказаних вище населених пунктів це Сєвєродонецьк, Попасна, Гірська громада.

По сімох будинках влучили снаряди росіян, поранено чотирьох людей, до лікарні в Сєвєродонецьку доставлено партію медикаментів, – Сергій Гайдай

Він, зокрема, повідомив, що упродовж минулої доби російська армія здійснила 11 спроб обстрілу мирного населення Луганщини.

Під вогнем опинилися Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна, Рубіжне, Гірська громада.

На фронті Луганщини: ворог наступає за трьома напрямками – Рубіжне, Попасна, Новотошківське. До Новоайдара доставлено 270 поранених та загиблих росіян

Ворог намагається наступати в районі Рубіжного, також тривають оборонні бої з противником у напрямку населених пунктів Новтошківське та Попасна. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Слід зазначити, що 20 квітня у центральну районну лікарню міста Новоайдар було доставлено чергову партію поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації (близько 220 осіб) та понад 50 тіл загиблих загарбників.

Сергій Гайдай: в одному з будинків Сєвєродонецька не розірвалася авіаційна ракета

Її своєчасно знайшли піротехніки ДСНС, які перевіряли багатоповерхівку на наявність залишків вибухонебезпечних предметів, - повідомив начальник обласної військової адміністрації 22 квітня зранку.

Спроба нової анексії з боку Росії призведе до нових потужних санкцій, які зроблять її такою бідною, як за часів громадянської війни 1917 року – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники, наші захисниці!

Сьогодні був дуже змістовний зовнішньополітичний день для України. По-перше, у Київ прибули прем'єр-міністри Іспанії та Данії – двох держав, які послідовно підтримують Україну. Дякую.

Два лідери, чия присутність у Києві спонукає й інших лідерів демократичного світу думати про візити в Україну, про нові жести підтримки для нашої держави, про конкретні рішення, яких ми потребуємо, щоб перемогти. Подякував їм за допомогу нашій обороні. За санкційний тиск на Росію.