Архів новин

12 апреля 2022

13 квітня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У середу, 13 квітня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

Без «гуманітарного коридору»: евакуйовані 107 мешканців Кремінної

Про це повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай 12 квітня по обіді.

«Кремінна є тим винятком, коли «гуманітарний коридор» не оголошено, а евакуювати людей можливість є. І місцеві жителі охоче нею користуються, розуміючи що небезпека близька. Додалось бажаючих виїхати і після руйнування росіянами 11 будинків – це сталося позавчора. Людям нема де мешкати. А «руський мир», як ми всі побачили, житла не дає – тільки відіймає. Сьогодні евакуювали 107 кремінян: деяких одразу на захід країни, інші – в очікуванні поїзду», – підсумував Сергій Гайдай.

Нагадуємо: подати заявку про пошкоджене під час війни майно можна в застосунку Дія

Подати заяву можуть українці, у яких внаслідок російського вторгнення пошкоджено:

- Приватні будинки (садибні, дачні та садові)
- Квартири
- Інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку)

Що треба зробити в застосунку:

- У Послугах виберіть пункт Пошкоджене майно
- Заповніть форму. Для цього знадобиться така інформація: дані про об'єкт, що було пошкоджено, фото та опис пошкоджень та контактні дані.

Ще 115 жителів Лисичанська обрали життя в безпеці – волонтери в інших містах вже очікують на їх прибуття, – Сергій Гайдай

«Евакуація ускладнюється щодня через шалену кількість обстрілів. Бомбосховища розташовані по всій території населених пунктів. І шлях від кожного з них до автобусів по своєму сповнений небезпеки. Але патрульні продовжують шукати і підвозити людей, які через відсутність комунікацій можуть і не знати, як виїхати та ще й безкоштовно. Доставляють до місць зборів літніх і маломобільних. До залізничних вокзалів же прямують 75 жителів Лисичанська, ще 40 виїхали зранку до Дніпра. Волонтери вже очікують на їх прибуття.

Захист бізнесу: із 1 квітня ФОПи – платники єдиного податку першої та другої груп мають право не сплачувати єдиний податок

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» № 2120-ІХ прийнятий Верховною Радою 15 березня та набув чинності з 17 березня.

Ним передбачені суттєві зміни, що стосуються застосування єдиного податку, оподаткування підакцизних товарів, благодійної допомоги, інші зміни до податкового законодавства, а також до цивільного, банківського та профільних законів.

Як діяти випускникам та їх батькам, щоб вчасно отримати документи про загальну середню освіту та продовжити навчання

Повномасштабна російська агресія проти України змусила тисячі жителів Луганщини покинути свої оселі, значна кількість ще перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Щоб випускники загальноосвітніх шкіл Луганщини змогли вчасно завершити навчальний рік, отримати документи про загальну середню освіту та продовжити навчання, Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації визначив алгоритми дій, у залежності від обставин, у яких вони перебувають.

Зокрема:

Сєвєродонецьк та Гірське без світла, води і газу – всі комунікації зруйновані російською армією, ремонтники обстежують місця аварій, – Сергій Гайдай

«Нічний обстріл околиць Сєвєродонецька та Гірського, у тому числі фосфорними снарядами, мав катастрофічні наслідки. Зруйновані майже всі комунікації. Люди сидять без світла, води і газу. Ремонтники обстежують місця аварій, але пошкоджень дуже багато. Намагаємося відновити все, що зможемо. Але із кожним днем ремонтних бригад в області все менше. Коли бачиш, як тяжко ранять колегу, який підключає світло або зварює водогін, то яким би відважним ти не був, під кулі йти все важче. Обстріли російською армією стають все інтенсивнішими.

Сергій Гайдай: евакуація з Луганщини безпечна, за останні дні люди це побачили і виїжджають більш масово. Автобуси чекають на них і 12 квітня

Із Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Попасної і Гірської громади евакуюватимуть людей 12 квітня.

П’ять «гуманітарних коридорів» погоджено, але «режиму тиші» по жодному з них росіяни не дотримуються вже напевно, пару тижнів, – акцентував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

У Сєвєродонецьку окупанти знищили центр гуманітарної допомоги, який щоденно годував 300 людей

«Вчора, 11 квітня, один із центрів надання гуманітарної допомоги, створених у Сєвєродонецьку силами волонтерів, зазнав масованого обстрілу. Одразу вісім снарядів потрапили у приміщення колишнього ДСК, де був облаштований центр, та зруйнували стіни. Внаслідок чого сталося значне загоряння складу. На щастя, обійшлося без жертв», - розповів голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний, який є одним з організаторів мережі таких центрів у Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Посилена евакуація: шість додаткових евакуаційних поїздів рушать з Луганщини та Донеччини 12 квітня

Новозолотарівка (Луганська область):

14:00 - 5501 Новозолотарівка – Лозова.

Слов’янськ (Донецька область):

11:20 - 274/273 Слов’янськ – Львів.

Покровськ (Донецька область):
10:00 - 240/239 Покровськ – Тернопіль;
14:00 - 241/242 Покровськ – Львів;
16:30 - 234/233 Покровськ – Чоп;
17:30 - 225/226 Покровськ – Чернівці.  

Ще 12 житлових будинків знищені росіянами, 7 – цієї ночі, руйнування в Рубіжному, людські жертви в Лисичанську, – Сергій Гайдай

Найбільше постраждали житлові масиви Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та Новодружеська, – повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«На жаль, є жертви в Лисичанську – один загиблий чоловік, ще три особи поранені, двох вчасно евакуювали з-під обстрілів. У Рубіжному зайнялися три будинки. Дуже часто рятувальники отримують виклики з території міста, де вже майже місяць перебувають кадирівці, або безпосередньо у зоні активних бойових дій. Тому пожеж і, відповідно, руйнувань в Рубіжному набагато більше», – зауважив Сергій Гайдай.

Новий пакет санкцій має бути таким, щоб Росія навіть не говорила про зброю масового ураження – звернення Президента України

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Завершується 47-й день російсько-української війни, цього ганебного вторгнення, яке поступово викреслює Росію з міжнародних відносин. Робить її з кожним днем все більш токсичною. Тепер тільки питання часу – коли своїми ж діями, своїми ж воєнними злочинами російська армія примусить усіх у світі відмовитися від будь-яких зв'язків з Російською Федерацією.