Архів новин

07 апреля 2022

Постраждали ще три будинки в Рубіжному, поранено співробітника ДСНС при виконанні, - Сергій Гайдай

"У 35-річного чоловіка поранення середнього ступеню тяжкості. Ворожий обстріл поновився після того, як наряд ДСНС прибув на виклик, - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. - Цей будинок - один із п'ятьох, які спалахнули від вогню росіян сьогодні в Рубіжному".

Загалом унаслідок потужних обстрілів Рубіжного, Лисичанська, Новодружеська, Золотого-4, Кремінної пошкоджено 14 об’єктів. Із них 9 приватних житлових будинків, господарчі споруди, гаражі, склад у Лисичанську тощо.

З-під завалів врятовано трьох осіб.

Новозолотарівка: потягом з Луганщини прямують близько 500 жителів області, загалом убезпечили себе понад 1300 осіб, з Попасної та Гірського не вивезли нікого

«На жаль, невщухаючий вогонь російської армії не дав змоги вивезти жодної людини з Попасної та Гірської громади. «Гуманітарний коридор» нам вони погодили, але «режиму тиші» не дотримувалися. Місцеві жителі хочуть залишитися живими, але «руський мир» позбавляє людей цієї мрії. Спробуємо врятувати їх наступного разу, – акцентував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Ще раз наголошую, евакуюйтеся доки залишилося залізничне сполучення. З кожним днем рятувати життя мирного населення стає все важче.

Два житлових будинки спалахнули в Рубіжному після обстрілу росіянами, ще під одним завалило людей, – Сергій Гайдай

«Чергові удари російської артилерії спрямовані на житловий фонд Луганщини. Полум’ям зайнялися два сусідні будинки в Рубіжному. Ще один будинок не витримав, що призвело до блокування людей. На щастя, рятувальники вчасно впоралися – всі мешканці живі, – повідомив очільник області Сергій Гайдай. – Добре спрацювали вони і в сєверодонецькій лікарні, де зайнявся дах, але будівля зазнала значних пошкоджень. Після учорашнього обстрілу по всьому місту десятки зруйнованих будинків, спалені вщент автомобілі і гаражі».

Також під час ранкового обстрілу Кремінної загинула одна людина.
 

Сергій Гайдай: понад 250 жителів Сєвєродонецька евакуйовані 7 квітня

«Знову вкрай важко дістатися до Попасної, системами залпового вогню росіяни безперервно обстрілюють Гірську громаду, з Рубіжного вдалося вивезти 15 осіб. Однак ми не полишаємо спроб врятувати якомога більше жителів області. Доки це можливо. Із Сєвєродонецька евакуювали понад 250 жителів. 85 з них чекають на потяг в Новозолотарівці, ще 170 – у Слов’янську. Евакуація триває!» – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Сєвєродончани отримали гумдопомогу від міста Вілкавішкіс Литовської Республіки

Муніципалітет міста приєднався до ініціативи зі збору гуманітарної допомоги, організованої Литовським «Карітас» разом із Почесним консульством Литви в Луганській області.

«Дякую жителям та владі Вілкавішкіського регіону, які відгукнулися на призов та зібрали необхідні речі. Вантаж доставляли декілька днів, але зараз його вже розподіляють між місцевими жителями», - зазначив керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

Пораненому російським снарядом електромонтеру «ЛЕО» ампутували ногу, – Сергій Гайдай

«Чотири доби лікарі намагалися врятувати хлопцю кінцівку, всі ми сподівалися на збереження ноги, повернення нашого героїчного ремонтника до повноцінного життя, але не вдалося – наскрізне поранення виявилося дуже серйозним», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Нагадаємо, що 3 квітня 30-річного працівника ТОВ «ЛЕО» було поранено уламком російського снаряду під час виконання відновлювальних робіт в Іванівці. Населений пункт майже дві доби був знеструмлений після ворожого обстрілу в ніч із 31 березня на 1 квітня.

Евакуюйтесь! Шансів врятувати себе та рідних від російської смерті з кожним днем все менше, – Сергій Гайдай про відкриття «гуманітарних коридорів» 7 квітня

Сьогодні на Луганщині погоджено роботу п’яти «гуманітарних коридорів» – евакуація людей запланована з Попасної, Гірської громади, Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного.

Також до цих населених пунктів доставлять їжу, питну воду та засоби першої необхідності, – повідомляє очільник області Сергій Гайдай.

300 буханок хліба щодня, продукти та ковдри для людей у бомбосховищах, - Ольга Кудаєва розповіла про роботу луганського Червоного Хреста

«Червоний Хрест України почав працювати у надзвичайних умовах з «першої секунди» війни. Наші волонтери надають медичну, соціальну, гуманітарну, психологічну допомогу людям, які у бомбосховищах переховуються від руського миру», - розповіла голова Луганської ОО Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва.

За її словами, Товариства Червоного Хреста України є на сьогодні найбільшою громадською організацією, яка надає гуманітарну допомогу для цивільного населення.

Сергій Гайдай: Золоте та Гірське ворог обстрілює з вечора – руйнувань дуже багато

«Ми щодня домовляємося про «режим тиші», щоб уберегти більшу кількість людей. Однак росіянам байдуже на мирне населення – кварталами розстріляні «стратегічні» житлові будинки в Рубіжному і Сєвєродонецьку, не менше руйнувань в Попасній та Гірській громаді. Останню ворог стирає з землі, поступово знищуючи міста Золоте і Гірське. Обстріл цих населених пунктів розпочався із вечора 6 квітня та тривав усю ніч, продовжується і дотепер. Руйнувань дуже багато – і у житловому фонді, і в інфраструктурі.

Чотири безкоштовні евакуаційні поїзди вирушать із Луганщини і Донеччини 7 квітня

Новозолотарівка (Луганська область):
14:00 – 5501 Новозолотарівка – Лозова;

Краматорськ (Донецька область):
10:00 – 274/273 Краматорськ – Львів;
16:00 – 276/275 Краматорськ – Львів;
18:00 – 278/277 Краматорськ – Львів.
 

Росіяни не змогли увійти в Новотошківське, зате обстріляли лікарню в Сєвєродонецьку та будинки в Лисичанську, – Сергій Гайдай

Ворог безуспішно намагається прорвати оборону Збройних сил України, тому зі зброї далекого бою вбиває мирне населення та руйнує домівки, – акцентував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зранку 7 квітня.

Якщо не буде справді болісного пакету санкцій проти Росії, це буде розглядатися Москвою як дозвіл наступати – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Схоже, у світі нарешті серйозно змінюється ставлення до сучасної російської держави. Після того, що світ побачив у Бучі, коли російські війська звідти вийшли.

Тепер ставлення до всіх у Росії буде простим: або підтримуєш пошук миру, або підтримуєш нічим не виправдані масові вбивства.