Прес-центр7 квітня 2022, 09:04

Евакуюйтесь! Шансів врятувати себе та рідних від російської смерті з кожним днем все менше, – Сергій Гайдай про відкриття «гуманітарних коридорів» 7 квітня

Сьогодні на Луганщині погоджено роботу п’яти «гуманітарних коридорів» – евакуація людей запланована з Попасної, Гірської громади, Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного.

Також до цих населених пунктів доставлять їжу, питну воду та засоби першої необхідності, – повідомляє очільник області Сергій Гайдай.

«Земляки, евакуюйтесь! Шансів врятувати себе та рідних від російської смерті з кожним днем все менше. Убезпечте себе та рідних. Ми безкоштовно вивозимо людей щодня. Спочатку до поїздів, а потім – залізничним сполученням – до інших регіонів України. Там їх зустрічають, знаходять житло, усіляко допомагають. Працюють тисячі волонтерів! – наголосив Сергій Гайдай, звертаючись до жителів області. – Росіяни посилюють обстріли міст та сел. Вчора наші автобуси не змогли дістатися Попасної – шкода людей, спробуємо врятувати їх сьогодні. Все важче вивозити з Рубіжного. Евакуація з Гірської громади вже тиждень супроводжується постійним вогнем ворога. Не зволікайте, поки є можливість».

Місця зборів:
- Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
- Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
- Попасна: вул. Первомайська, 42;
- Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
- Нижнє: Паркова, 13;
- Рубіжне: вул. Чехова, 11.