Прес-центр28 квітня 2022, 09:04

Сергій Гайдай: без світла ще 7 тисяч абонентів Луганщини, складна ситуація з газопостачанням, Сєвєродонецьк вчергове без води

Знеструмлення сталися в Гірській громаді, де російський снаряд поцілив у підстанцію. Ремонту вона не підлягає, – акцентує очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Наразі електрика відсутня у 39 населених пунктах – 26 повністю та 13 частково. Без світла 98 384 споживачі.

Без водопостачання жителі Рубіжного, Попасної, частково Лисичанська, Новодружеська, Привілля тощо.

«Маємо чергові проблеми з централізованою подачею води в домівки Сєвєродонецька. Росіяни пошкодили силовий кабель, який заживлював основний водозабір міста», – додав Сергій Гайдай.

 «Блакитне паливо є в домівках 45 486 абонентів. Загалом це шість міст та сел. Деякі з них газом забезпечені по всій території, інші – частково», – зазначає начальник обласної військової адміністрації.

Сергій Гайдай також повідомив, що на минулому тижні пошкоджень зазнали два магістральних газопроводи на сході України, які неможливо відремонтувати, доки тривають бойові дії.

 Тому кількість відключених газорозподільних станцій за тиждень на сході збільшилась з 39 до 51. Значна частина ГРС відключена через масові пошкодження газорозподільних мереж обл- та міськгазів.