Прес-центр4 травня 2017, 16:05

Академічний симфонічний оркестр повернувся з гастролей Австрією

У рамках святкування 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Республікою Австрія та з нагоди ювілею Курта Шміда академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії з концертним туром  побував у містах Австрії.

Ця важлива подія стала можливою за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, Посла України в Австрії Олександра Щерби,  бургомістра Холлабрунна Хельмунта Вундерля, президентів Lions Club та Rotary Club Hollabrunn.

П’ять  великих концертів українсько-австрійської музики під керівництвом головного почесного диригента академічного симфонічного оркестру Курта Шміда та за участю відомих солістів – української оперної співачки, солістки Зоряни Кушплер (мецосопрано), австрійського оперного співака, соліста Клеменса Уітеррайнера (баритон), співаків – Євгена Капітули (баритон) і Тетяни Діу (сопрано), солістки Ольги Бессмертної (сопрано) та Народного артиста України – Юрія Кириченко (скрипка)  відбулись у Відні, Зальцбурзі, Холлабруні, Лінці, які мали приголомшливий успіх серед жителів цих міст.

Зібрані кошти від концерту оркестр вирішив передати фонду Австрійського Червоного Хреста для допомоги нужденним. Вже третій рік поспіль цей фонд надає суттєву підтримку на відбудову житла та придбання продуктів харчування та ліків мешканцям Луганської області.

Під час одного з концертів заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик від очільника області Юрія Гарбуза передала щирі вітання та подяку в організації поїздки артистів Послу України в Австрії Олександру Щербі, а також привітала з 75 річним ювілеєм Курта Шміда.