Архів новин

30 мая 2017

Керівництво облдержадміністрації шукає шляхи вирішення проблем з водопостачанням

Сьогодні, 30 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Також у заході взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, начальник управління з надзвичайних ситуацій ОДА Володимир Мирошниченко, керівництво райдержадміністрацій, міських рад, комунальних підприємств області, ТОВ «ЛЕО», ДСНС України в Луганській області та співробітники правоохоронних органів.

У Сєвєродонецьку запрацював Центр розвитку місцевого самоврядування

Сьогодні відбулося відкриття Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», розташованого по вулиці Гагаріна, 78 б.

Офіс створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Луганської облдержадміністрації.

Участь у заході взяли перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, директор Центру Ігор Агібалов, перший секретар Представництва Європейського Союзу в Україні Бенедикт Херрманн та менеджер Південно-Східного ХАБу Ярослав Перепадя.

На колегії в облдержадміністрації ухвалено Регіональну програму модернізації систем теплопостачання Луганщини

Наступним розглянутим на засіданні колегії питанням була Регіональна програма модернізації систем теплопостачання Луганської області на 2017-2020 рр.

Управлінням соцзахисту населення області – вивчити досвід з прийому громадян у «прозорих офісах» Вінниці та Харкова, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 30 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

Футбольна команда з Рубіжного – володар кубку Луганщини

Протягом місяця тривав розіграш кубку області з футболу, у якому взяли участь дванадцять команд з міст та районів Луганщини.

Талановита молодь представила Луганщину на Всеукраїнському фестивалі шістдесятників та дисидентського руху

Міжнародний центр дитячої наукової творчості «MANLAB.CAMP» у Пущі-Водиці гостинно приймав 38 найкращих учнів 6-10-х класів з усієї України, яких було попередньо відібрано до участі у Всеукраїнському молодіжно-підлітковому фестивалі шістдесятників та дисидентського руху із 90 поданих заявок.

Серед них була й талановита молодь Луганщини: учениці 8-го класу середньої загальноосвітньої школи №1 м. Сєвєродонецька Юлія Пасічник та Анна Погорєлова, а також учениця 9-го класу Лисичанської спеціалізованої школи №8 Ольга Керносенко.

Номери «гарячих ліній» для школярів, абітурієнтів та студентів із зони АТО та Криму

З метою забезпечення рівного доступу до отримання освіти для дітей із зони АТО та Криму, ГО «Фонд «Відкрита політика» з 2015 року розпочав інформаційну та адвокаційну кампанії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством інформаційної політики України, Міністерством з тимчасово окупованих територій та ВПО України за підтримки ЮНІСЕФ.

20 років з моменту створення комунального підприємства"Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі"

З 1997 року в Луганській області комунальним підприємством "Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі" (далі - Фонд ІЖС) реалізується програма державного пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників "Власний дім".

Луганській Фонд ІЖС є одним з ініцаторів впровадження програми на державному рівні та залишається лідером в Україні за ефективністю реалізації її заходів.

План святкових заходів до 79-ї річниці утворення Луганської області

У суботу, 3 червня, у Рубіжному відзначатимуть День утворення Луганської області. Пропонуємо план заходів свята «Луганщина – це Україна», які можуть відвідати луганчани та гості області.

 

.

 

«Фантомівці» затримали порушників на незаконній переправі

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з батальйоном патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ – 1» та прикордонниками на незаконній переправі через р. Сіверський Донець між селами Лопаскіне та Трьохізбенка Новоайдарського району затримали трьох громадян. Вони доставили до переправи товари для подальшого переміщення до тимчасово непідконтрольного Україні Слов’яносербська.

Ювілейний десятий фестиваль патріотичної пісні відбувся в Білокуракиному

Організаторами Х обласного молодіжного фестивалю – конкурсу патріотичної пісні та поезії «Воронцева слобода 2017» виступили управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, Білокуракинська райдержадміністрація та Луганський обласний центр народної творчості.

Продемонструвати свої таланти з’їхалися не тільки аматорські колективи та сольні виконавці з усіх куточків Луганщини – міст Лисичанськ, Старобільськ, Сватове, смт Мілове, Троїцьке, Новоайдар, та гості з Львівської та Рівненської областей.

Увага, уточнення інформації

У результаті перевірки співробітниками Головного управління Національної поліції в Луганській області, експертами-вибухотехніками з представниками ДСНС визначено, що двоє жителів села Кряківка Новоайдарського району проникли на територію колишнього військового полігону з метою збору металолому.

Під час спроби розібрати невідомий предмет він вибухнув.

Унаслідок вибуху двох кряківчан госпіталізували до травматологічного відділення Сєвєродонецької міської лікарні з множинними осколковими пораненнями та мінно-вибуховими травмами кінцівок.

Після ремонту у рубіжанській дитячій поліклініці відкрився рентген-кабінет

За підтримки благодійних Фондів «AICM Франція – Україна» і «Папа Україні» проведено ремонт рентген-кабінету дитячої поліклініки  КП «Рубіжанська центральна міська лікарня» із заміною рентген-діагностичного комплексу.

Так, у кабінеті з’явилася сучасна цифрова рентгеноскопія та засоби індивідуального захисту – просвинцьовані фартухи і захисні коміри, що дозволять знизити променеве навантаження на маленьких пацієнтів.

Проведено семінар для заступників голів РДА та міських рад Луганщини щодо надання соціальних послуг населенню в умовах децентралізації

26-27 травня 2017 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації проведено семінар-нараду для заступників голів райдержадміністрацій, районних військово-цивільних адміністрацій та міських рад, які координують соціальну сферу, за темою: «Організація системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації».

У Луганській області вилучено 131 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 7,05 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 131 одиницю вибухівки, а саме: три артилерійських снаряда, мінометну міну, інженерний боєприпас, підривник, 121 одиницю набоїв та 4 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 36 піротехніків та 15 одиниць техніки.

Наші спортсмени здобули чотири медалі на всеукраїнських змаганнях з тенісу

У Києві відбувся чемпіонат України з тенісу серед спортсменів до 16 років. У змаганнях взяли участь два спортсмени з Луганської області – сєвєродончан Ілля Белобородько та Ілля Ревенко.

За результатами першості наші хлопці завоювали чотири медалі – два золота та два срібла.

Так, Ілля Белобородько виборов золото в одиночному розряді та золото у міксті у парі з киянкою.

Крім цього, у парному розряді разом із земляком Іллею Ревенкомвін став володарем срібла.

Вітаємо наших тенісистів!

Мінрегіон та ДАБІ спільно з КБУ оголошують конкурс на кращий будівельний об’єкт 2016 року

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оголошено відкритий конкурс на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію в Україні у 2016 році.

Щорічний конкурс проводиться з метою популяризації кращих об’єктів житлово-цивільного та промислового призначення, збудованих та прийнятих в експлуатацію в Україні.

Цього року конкурс на кращі будинки і споруди проводиться до 11 серпня.

Основні підсумки діяльності Департаменту фінансів Луганської облдержадміністрації за травень 2017 року

У травні поточного року Департаментом вживались заходи щодо управління коштами обласного бюджету, забезпечення сталого фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальних виплат населенню Луганської області. Так, за травень 2017 року:

Новини АТО: на Луганщині троє місцевих жителів підірвалися на ворожій розтяжці

Вдень 29 травня троє жителів села Кряківка Новоайдарського району підірвалися на розтяжці, встановленій ворогом. Перед приїздом лікарів, місце пригоди було оціплено військовослужбовцями. Військові медики надали постраждалим допомогу і доправили у військовий шпиталь міста Сєвєродонецьк.

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 14 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.