Архів новин

04 мая 2017

На Луганщину завітали представники посольства Великої Британії в Україні

Сьогодні, 4 травня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками посольства Великої Британії в Україні з метою обговорення питань політичної, економічної та гуманітарної ситуації в регіоні.

Дві луганчанки стали бронзовими призерками чемпіонату Світу з пауерліфтингу

Світова першість з класичного пауерліфтингу завершилась днями у США (місто Киллин).

Змагання зібрали 260 кращих пауерліфтерів з 15 країн світу.

У складі національної збірної виступали дві представниці Луганщини: майстер спорту України міжнародного класу Ганна Кадацька (в/к 52 кг) та майстер спорту України Ксенія Прохорова (в/к 63 кг).

Так, наші спортсменки показали однаковий результат у своїх вагових категоріях – 90 кг. Це дозволило їм стати бронзовими призерками Чемпіонату Світу.

Підготували дівчат: Івженко Андрій, Семененко Дмитро та Галій Сергій.

Виплата частини зекономлених субсидій у вигляді "живих" грошей відбуватиметься на підставі заяви громадянина

Рішення Уряду від 26 квітня 2017 року про внесення змін до деяких Постанов КМУ, в тому числі до № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», передбачає чіткий алгоритм монетизації частини зекономлених житлових субсидій.

 

Про це, зокрема, йдеться у підписаній Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом Постанові Кабінету Міністрів України № 300.

Академічний симфонічний оркестр повернувся з гастролей Австрією

У рамках святкування 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Республікою Австрія та з нагоди ювілею Курта Шміда академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії з концертним туром  побував у містах Австрії.

Ця важлива подія стала можливою за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, Посла України в Австрії Олександра Щерби,  бургомістра Холлабрунна Хельмунта Вундерля, президентів Lions Club та Rotary Club Hollabrunn.

Заклади освіти Білокуракинського району перейдуть у власність об’єднаної територіальної громади

Сьогодні, 4 травня, на зсіданні сесії Білокуракинської районної ради депутати прийняли доленосне для громади рішення: надали згоду на передачу установ освіти (як юридичних осіб) та майна (будівель, споруд та матеріальних цінностей) зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району у комунальну власність Білокуракинської селищної територіальної громади.

До списку об’єктів увійшли 15 об’єктів освітньої сфери.

Згідно з рішенням буде створена комісія з приймання-передачі установ та майна.

VІ міжнародний форум «ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ» у Варшаві

18 травня 2017 року у Варшаві відбудеться один із найбільш масштабних заходів в польсько-українському економічному співробітництві – шостий щорічний Міжнародний форум «ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ».

Форум буде проходити під патронатом Посольства України в Республіці Польща

Захід традиційно буде проведено за участі представників державних органів, органів місцевого самоврядування України та Польщі, а також представників ділових кіл обох країн.

«Фантом» на незаконній переправі затримав тонну продуктів харчування

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» разом з прикордонниками біля незаконної переправи через р. Сіверський Донець, що між селами Лопаскіне й Трьохізбенка Новоайдарського району, затримали «Ниву» та «Москвич» під керуванням жителів с. Райгородка.

Під час огляду автомобілів виявлено півтонни напівкопченої ковбаси, 200 кг вареної ковбаси та 300 кг солодковершкового масла.

Як пояснили водії, цей вантаж вони намагались переправити до тимчасово окупованого м. Слов'яносербська для подальшого збуту.

Перехід на дозвільну систему за європейськими стандартами дозволить запобігти появі нових будівельних афер

У Держархбудінспекції відбулося засідання Колегії ДАБІ. В обговоренні актуальних питань держархбудконтролю взяли участь керівники структурних підрозділів центрального апарату, голова Громадської ради при Держархбудінспекції Михайло Голубничий, директор ДП Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» ім. Ю.М. Білоконя Іван Шпилевський, директор  ДП «Укрдержбудекспертиза» Сергій Кузьмін та інші експерти і фахівці будівельної галузі.

Будівельники виступають за відновлення реалізації житлових програм в Україні

Державні житлові програми, зокрема, пільгового кредитування молоді та доступного житла, після актуалізації та відповідного фінансування з держбюджету позитивно вплинуть на житлове будівництво і помітно активізують цю важливу для економіки країни галузь. Про це йшла мова 27 квітня під час засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України (КБУ).

Учасники заходу, зокрема, звернули увагу на позитивний досвід інших країн, в яких держава через житлові програми відіграє активну роль у підвищенні темпів житлового будівництва.

Ефективність від впроваджуваних реформ значною мірою залежить від рівня відповідальності керівників територіальних органів

На прикінці квітня відбулася виробнича нарада за участю керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції України та керівників територіальних органів, на якій було підведено підсумки діяльності ДАБІ за І квартал 2017 року.

На Луганщині запровадять програму пільгового житлового кредитування учасників АТО

27 квітня 2017 року на засіданні колегії Луганської обласної державної адміністрації було затверджено «Регіональну цільову програму житлового кредитування учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2021 роки». 

З 2016 року в області відновлено реалізацію житлових програм. Після тривалої перерви, у вересні минулого року у місті Сєверодонецьк було  надано пільговий кредит на придбання квартири, який отримала сім’я учасника антитерористичної операції. На сьогодні за цією програмою  видано вже 3 кредити.

Президент підписав закони щодо підвищення соціального захисту військових та членів їх сімей

Президент Петро Порошенко в присутності Міністра оборони Степана Полторака, Начальника Генерального штабу Віктора Муженко та координаторів центрів допомоги учасникам АТО Олексія Ліпіріді та Анни Янчевської підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей» та Закон «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо надання членам сімей загиблих пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї».

Радіо «Армія-FM» розпочало мовлення в Попаснянському районі

За сприяння некомерційної волонтерської організації «Фонд Мир і Ко. Організація допомоги військовим і переселенцям», благодійного фонду «Save Lives Together» (США), групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України у місті Попасна 2 травня запрацювала українська військова радіостанція «Армія-FM».

Тепер український радіосигнал на частоті 97.2 МГц отримують жителі населених пунктів Попаснянського району, а також бійці Збройні Сили України та Національної гвардії України.

Як убезпечити себе від шахраїв та зберегти свої гроші на картці

Останнім часом громадянам часто надходять СМС-повідомлення «Вашу картку заблоковано» з проханням зателефонувати за вказаним номером телефону. Не підозрюючи, що їх обманюють, люди набирають номер і попадають на гачок шахраїв.

Зазвичай, шахраї влаштовують масовані розсилки по телефонним базам безвідносно до категорії абонента, навмання, шляхом підбору телефонних номерів.

Насиченість споживчого ринку області продуктами харчування відповідає попиту населення

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду квітня 2017 року на контрольованій українською владою територією області склалася наступна цінова ситуація.

Незмінними залишилися ціни на хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,50 грн); хліб житній, житньо-пшеничний 11,19 грн); яловичину (92,56 грн); масло вершкове (131,92 грн); сало (33,50 грн).

Інформація щодо надходжень податків і зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету Луганської області станом на 3 травня 2017 року

Станом на 3 травня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 823.303,6 тис. грн. податків та зборів, або 117,9 відсотків до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 698.124,7 тис. грн.

До загального фонду місцевих бюджетів на підконтрольній території надійшло 708.008,0 тис. грн, або 115,2 відсотка до плану на січень-квітень та 133,3 відсотка до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 115.295,6 тис. грн, або 69,1 відсотка до рівня минулого року.

Інформація про виплату разової грошової допомоги ветеранам війни та іншим категоріям осіб до 5 травня та додаткові соціальні гарантії за кошти облбюджету

Станом на 27 квітня 2017 року управліннями соціального захисту населення області перераховано кошти на поштові відділення та банківські установи 25,1 тис. осіб на загальну суму 27,334 млн грн, що складає 96,12 % від переліку осіб, які мають право на отримання грошової компенсації.

Новини АТО: на Луганщині зазнав поранень наш захисник

Вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів у напрямку позицій українських військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району зазнав поранень наш воїн.

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 11 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.