Архів новин

11 мая 2017

Увага: Конкурс дизайну інтер’єрів та прикладів оздоблення центрів надання адміністративних послуг

Кінцевий термін подання конкурсних  пропозицій: 15 травня 2017 року

«U-LEAD з Європою: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку, створення та забезпечення функціонування центрів надання адміністративних послуг»

Компанія SKL International AB запрошує Вашу компанію до подання пропозиції щодо послуг дизайнера для реципієнтів технічної допомоги проекту U-LEAD, розташованих по усій Україні

«Спроможні громади – сильна держава», – Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан

30 квітня у 47 нових об’єднаних громадах відбулися перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан прокоментував результати виборів та дав оцінку перспективам формування об’єднаних територіальних громад.

Опубліковано Закон України щодо автономізації медзакладів

5 травня 2017 року у виданні «Голос України» опубліковано закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», який дозволяє закладам охорони здоров'я отримати фінансову та управлінську автономію.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Законом.

В області продовжується посівна кампанія

Станом на 11 травня посів ярих зернових та зернобобових культур проведено на площі 119,1 тис. га або 79 % до прогнозу (151,3 тис. га).

 

З них: ярого ячменю посіяно на площі 43,4 тис. га або 89 % до прогнозу (49,1 тис. га), вівса – 4,4 тис. га або 81 % до прогнозу (5,4 тис. га), зернобобових – 2,0 тис. га або 156 % до прогнозу (1,3 тис. га), кукурудзи на зерно -67,2 тис. га або7 9% до прогнозу (84,8 тис. га), гречки -0,6 тис. га або 55 % до прогнозу (1,1 тис. га), проса -0,6 тис. га або13 % до прогнозу (4,8 тис. га).

 

Звернення Президента України у зв’язку із рішенням Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України

Дорогі українці!

Щойно Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі.

17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту,  як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді Глави Української держави.

ПРООН оголошує додаткові тренінги з написання бізнес-планів

ПРООН оголошує додаткові тренінги з написання бізнес-планів для переселенців і місцевих жителів Донецької та Луганської областей. Ці тренінги розроблені для тих, хто бажає започаткувати, відновити або розвинути свій бізнес.
Три додаткові тренінги відбудуться у Сєвєродонецьку (22-24 травня) та Святогірську (25-27 травня).
Подати заявку на тренінг можна тут http://bit.ly/2pzs1CS.

Луганщина обов’язково стане світанком не тільки України, а й усієї європейської родини, – Юрій Гарбуз під час урочистостей до Дня Європи

Сьогодні, 11 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистостях, з нагоди Дня Європи в Україні.

 

 

«Сьогодні Рада ЄС підтримала доленосне рішення про надання Україні безвізового режиму. Вже 11 червня українці зможуть вільно подорожувати до країн Євросоюзу. Це стало можливим завдяки послідовній позиції Президента України Петра Порошенка», – наголосив у вітальному слові голова облдержадміністрації.

 

Понад 2 млн грн отримала Луганщина на відшкодування вартості лікарських засобів

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в обсязі 9.129,3 тис. грн.

На Луганщині відсутня заборгованість з виплат пенсій

Виплата пенсії в області станом на 10 травня поточного року профінансовано в сумі 221 627, 74 тис. грн, повідомляє Головне управління пенсійного фонду України в Луганській області.

 

Фінансування виплат пенсій здійснювалось відповідно до встановлених графіків.

 

Так, пенсіонери отримали виплату через вузол поштового зв’язку з 4 по 10 травня та банківські установи – з 4 по 9 травня. Заборгованість по виплаті пенсії відсутня.

На Луганщині вилучено 172 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,69 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. Також у селі Сиротине Попаснянського району та у Лисичанську були перевірені лінії газопроводів.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 172 одиниці вибухівки, а саме: 114 артилерійських снарядів, чотири мінометні міни, три ручні гранати, сім підривників та 44 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 30 піротехніків та 13 одиниць техніки.

 

Юна луганчанка стала переможницею українсько-литовського конкурсу малюнків

 

У Посольстві Литовської Республіки в Україні відбулась церемонія нагородження переможців і призерів ІІ Міжнародного українсько-литовського конкурсу малюнків «Здай кров заради життя», що проходив у листопаді 2016 – квітні 2017 року. 

Реформа охорони здоров'я торкнеться всієї медичної галузі - від освіти до фармринку

Реформа охорони здоров’я торкнеться всієї медичної галузі – від освіти до фармринку, повністю зруйнує стару філософію відносин між лікарем та пацієнтом, вдарить по лобістах, які захищають тіньові потоки, та викличе спротив «споживачів» бюджетних коштів за ліжко-місця. Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, коментуючи питання хто виграє/програє від медичної реформи та чи очікувати спротиву змінам.

 

Новини АТО: в Попаснянському районі поранено нашого захисника

Вчора ввечері, внаслідок ворожого обстрілу з протитанкових і автоматичних гранатометів по укріпленнях українських військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка, поранено нашого воїна.

 

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні війська чотири рази порушували «режим тиші» на попаснянському напрямку.

 

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка і Новоолександрівка застосовувалися 120-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.