Архів новин

24 мая 2017

В облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

На засіданні штабу відповідної регіональної комісії під керівництвом заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Клименка були розглянуті питання щодо облаштування і організації діяльності військових об’єктів на території області та проведення інвентаризації гідротехнічних споруд, ставків та водосховищ.

Вимоги безпеки при проведенні літніх спортивно-масових заходів

       З метою запобігання нещасним випадкам під час проведення спортивно-масових заходів або корпоративних змагань, керівникам структурних підрозділів на підприємстві, установі, організації необхідно завчасно проводити інструктаж з безпечного проведення спортивно-масових заходів, який визначає організаційно-правові основи і порядок виконання директив учасниками змагань і уболівальниками у процесі підготовки і проведення спортивно-масових заходів.

 

Міністерство культури України подарувало книжки Луганській обласній бібліотеці імені О.М. Горького

24 травня Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О.М.Горького отримала книги від Міністерства культури України.

Тепер полички бібліотеки поповнилися зовсім новими виданнями сучасної та класичної літератури. Читачам пропонуватимуться колекції творів зарубіжних авторів: Рея Бредбері, Стівена Кінга, Анджея Сапковського, Пауло Коельйо, Дж. К. Ролінґ, Деніела Кіза та багатьох інших.

Українська література представлена книгами Дари Корній, Ірен Роздобудько, Галини Пагутяк, Костянтина Москальця, Володимира Лиса, Мирослава Дочинця, ЛюкоДашвар.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

           24 травня поточного року у прес-центрі  Луганської облдержадміністрації, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименко Ю.Ю. відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

         Розглянуті питання:

         «Про облаштування та організацію діяльності  блокпостів на території Луганської області»

У наших дзюдоїстів – дві медалі у Всеукраїнських першостях

Спортсмени Луганської області взяли участь у двох чемпіонатах України з дзюдо.

Так, у Львові відбулася Всеукраїнська першість серед юнаків та дівчат до 16 років (2002 р. н.) та до 15 років (2003 р. н.).

У змаганнях взяли участь понад 700 спортсменів з різних куточків країни. Луганську область представляли 10 дзюдоїстів. За результатами турніру наша Аліна Мірошніченко у ваговій категорії до 57 кг стала срібною призеркою змагань, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації. П’яте місце у цій категорії посіла Поліна Саленко.

Держаудитслужба Луганщини сприяє фінансово-господарській діяльності суб’єктів області

Сьогодні, 24 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у засіданні «круглого столу» Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області.

Учасники засідання обговорили рівень взаємодії з місцевими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, пріоритетні напрями та підсумки роботи.

Для української армії зібрали майже 41 млн грн

На Луганщині платники податків доволі відповідально ставляться до нарахування та сплати військового збору, спрямованого на захист державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України.

У січні-квітні 2017 року надходження військового збору склали 40 млн 936 тис. грн. Це на 3,8 млн грн, або на 10,4 % більше показника за відповідний період минулого року.

Питання будівництва залізничної гілки розгрядалось на нараді.

     23 травня в облдержадміністрації за участю представників Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської облдержадміністрації, ПАТ «Укрзалізниця», Управління Укртрансбезпеки у Луганській області, Служби автомобільних доріг у Луганській області, ВП «Луганська ТЕС» ТОВ ДТЕК «Східенерго», Сєвєродонецької та Рубіжанської  міських рад, відбулася спільна нарада з питань будівництва відповідних залізничних шляхів та виконання ремонтно-відновлювальних робіт автомобільних доріг для забезпечення постачання вугілля на Луганську ТЕС.

На Луганщині триває реалізація програми «Доступні ліки»

Урядова програма реалізується відповідно до постанов Кабінету міністрів України «Про державне регулювання цін на лікарські засоби» та «Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів».

Станом на травень у програмі вже беруть участь 154 аптеки Луганської області. Лікарі виписали пацієнтам більш ніж 21 тис. рецептів для отримання лікарських засобів на загальну суму понад 736 тис. грн.

Як зазначили у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, в області наразі відсутні проблеми з забезпеченням фінансування урядової програми «Доступні ліки».

У Луганській області видано 4,1 млн гривень «теплих кредитів»

На Луганщині триває реалізація заходів Програми енергозбереження для населення Луганської області на 2015-2018 роки («теплі кредити») та відшкодування частини суми кредиту з обласного бюджету.

На реалізацію заходів Програми бюджетом області у 2017 році заплановано 1,7 млн грн.

Згідно з заходами Програми у період січень-квітень 2017 року з обласного бюджету за 975 кредитними договорами фізичних осіб вже відшкодовано суму 1,66 млн грн.

На Луганщині вилучено 38 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,86 га місцевості у м. Сватове, Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 38 одиниць вибухівки: 14 артилерійських снарядів, два реактивних снаряди, мінометну міну, 16 підривників, три одиниці набоїв та два інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 33 піротехніка та 13 одиниць техніки.

До уваги підприємців! Інформаційно-консультаційну підтримку у сфері оподаткування можна отримати у Центрах обслуговування платників податків

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що отримати інформаційно-консультаційну підтримку у сфері оподаткування можна у Центрах обслуговування платників податків, що здійснюють діяльність при територіальних органах Державної фіскальної служби у Луганській області.

Детальніша інформація про діяльність Центрів обслуговування платників податків розміщена на офіційному сайті Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області за посиланням.

Держава ліквідує бюрократичні складнощі у соціальному захисті чорнобильців та їх сімей – Президент

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення зміни до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». «Думаю, що це буде один із важливих етапів щодо наших кроків у посиленні захисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи», – підкреслив Глава держави.

Розпочався черговий чемпіонат Луганщини з футболу

У цьому році розширилася географія учасників чемпіонату області з футболу. Якщо у 2016-му за першість змагалися дев’ять колективів, то зараз – вже дванадцять. Вони визначать сильнішого за підсумками турніру, що триватиме у два кола. За звання найкращої команди спортсмени боротимуться до кінця жовтня.

Товарна насиченість продуктами харчування на Луганщині відповідає попиту населення

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду травня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Так, знизилися ціни на крупу гречану (на 3,3% – з 29,82 грн до 28,85 грн), свинину (на 3,2% – з 83,13 грн до 80,47 грн), моркву (на 2,1%– з 13,22 грн до 12,94 грн), яловичину (на 1,4% – з 89,80 грн до 88,52 грн), макаронні вироби (на 0,6% – з 10,23 грн до 10,17 грн).

На Луганщині провели акцію «Ненько Україна! Ти у нас єдина»

З 19 по 24 травня за ініціативи Міністра внутрішніх справ України у містах та районах області відбулись патріотичні заходи під гаслом «Ненько Україна! Ти у нас єдина».

Щастя стало першим містом, яке прийняло естафету патріотичної акції від Донецької області. Для мешканців та гостей виступали артисти Академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України та ансамблю пісні і танцю ГУ НП в Луганській області «Патруль».

По закінченню концерту глядачів чекав смачний куліш та чай із різними солодощами.

Представники громадськості області навчалися розробці соціальних проектів, спрямованих на розвиток громадянського суспільства

«Громадська Рада: розробка та впровадження соціальних проектів, що спрямовані на розвиток громадянського суспільства» – таку назву мав семінар-тренінг у Слов’янську.

Учасникам заходу, який пройшов у рамках реалізації Програми розвитку громадянського суспільства Луганської області на 2017-2020 роки, надали можливість протягом двох днів отримати знання та відпрацювати навички, необхідні для підготовки, планування та реалізації відповідних соціальних проектів.

Тренери мотивували до створення соціальних проектів, пошуку додаткових джерел фінансування щодоїх реалізації.

До уваги підприємців! Розпочав свою роботу Консалтинговий центр із забезпечення безоплатної підтримки підприємців в Сєвєродонецькому міському центрі занятості

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що у рамках модернізації послуг служби зайнятості та орієнтації їх на європейський рівень в Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості розпочав свою роботу Консалтинговий центр із забезпечення безоплатної підтримки підприємців.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 11 разів порушували «режим тиші» вздовж всієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське, сіл Новозванівка, Новоолесандрівка та Троїцьке Попаснянського району п’ять разів застосовувалися автоматичні та протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброя. Також у районі працював ворожий снайпер.

По опорних пунктах наших воїнів поблизу села Кримське Новоайдарського району противником відкривався вогонь з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.