Архів новин

09 мая 2017

Луганщина із вдячністю привітала тих, хто захистив її у Другій Світовій, та подарував мир Європі

Обласні урочисті  заходи, присвячені 72-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися сьогодні у Новоайдарі, куди завітав і голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Гучними оплесками зустрічали ветеранів, дітей війни, трудівників тилу на Центральній площі смт Новоайдар. Тих, хто пам’ятає відгомони Другої світової, хто ризикуючи життям захистив рідну землю та подарував мир для усієї Європи. Вони – наша гордість.

Новини АТО: по позиціях українських захисників відкривався вогонь з заборонених мінометів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Лобачеве і Кримське Новоайдарського району ворог тричі відкривав вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів.

По позиціях наших захисників поблизу села Троїцьке Попаснянського району противник застосовував автоматичні та протитанкові гранатомети.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з 72-ою річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дорогі ветерани!

Щиросердно вітаю вас із Днем Перемоги!

72 роки, дорога відстанню в життя цілого покоління, віддаляє нас від героїчної перемоги у війні з нацизмом. Однак пам’ять про ті події, про ваш подвиг не затьмарюється з плином часу.

Сьогодні знову лунають вибухи ворожих снарядів, гинуть військовослужбовці та мирні жителі, вимушеними переселенцями на своїй землі стали сотні тисяч співгромадян.

Плекаючи у наших душах добро і любов, милосердя і прощення, ми встановимо Мир, – Юрій Гарбуз

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С. Прокоф'єва відбувся концерт, присвячений Дню пам'яті і примирення.

Участь у заході взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, наші ветерани, молодь та представники громадськості.

У своїй промові очільник області наголосив:  «Плекаючи у наших душах добро і любов, милосердя і прощення, ми встановимо Мир і станемо справжнім світанком України».

Юрій Гарбуз відвідав військовий шпиталь

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав військовий шпиталь.

Разом з ним привітати українських бійців з 72-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пришли діти та студенти Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С. Прокоф'єва.

Звертаючись до наших воїнів, очільник області заявив: «Вшановуючи полеглих у війнах за рідну землю, ми маємо дбати про живих захисників України і зробити все можливе для збереження їх життів».