Архів новин

21 мая 2017

На Луганщині вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Мітинг-реквієм до 80-х роковин Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 рр. – відбувся біля каплиці пам`яті жертв Голодомору на території храмового комплексу «Лісова Дача» у Сєвєродонецьку.

У заході взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації  Ольга Лішик, представники структурних підрозділів ОДА, учнівська і студентська молодь, військовослужбовці, співробітники правоохоронних органів, небайдужі мешканці області.

Україна вшановує жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937 – 1938 років

21 травня 2017 в Україні вшанують пам’ять жертв політичних репресій 1937 – 1938 років.

Сталінським режимом у 1936 році ініційовано процес боротьби з «внутрішнім ворогом» та опозицією всередині правлячої партії, так званих «троцькістів».

Пошук ворога, як державна ідеологія тоталітарного режиму, значно розширила зону репресій на всі соціальні верстви суспільства. Жертвами переслідувань кремлівських катів стали від партійних функціонерів вищого ешелону до працівників підприємств та селян.

Тільки навесні 1937 року у радянських таборах опинилося 700-800 тисяч людей.

Новини АТО: Луганщина знову знову опинилася під вогнем ворожої артилерії

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 14 разів порушували «режим тиші» вздовж всієї лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу сіл Троїцьке, Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району дев’ять разів відкривався вогонь зі ствольної артилерії калібру 152 мм, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

У напрямку села Кримське Новоайдарського району ворог застосував протитанкові керовані ракети, 82-мм міномети та автоматичні гранатомети.