Архів новин

15 мая 2017

27 травня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру, присвячений Дню Європи

27 травня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру, присвячений Дню Європи.

Під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича оркестр виконає концертну програму, до якої увійдуть твори саме європейського походження.

24 травня відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

24 травня у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С.С. Прокоф'єва відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, який подарує глядачам музику кращого світового кіно в одному великому концерті.

У цей вечір оркестр під керівництвом запрошеного диригента Богдана Пущака /Київ/ виконає улюблену програму з найпопулярнішої серії «Кіно музика», але вже у значно оновленому варіанті. Не секрет, що саме ця тема вже другий рік поспіль є найулюбленішою та найвідвідуванішою серед сєвєродонецької публіки та серед слухачів усього світу.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представляє прем'єру вистави за п’єсою Неди Нежданої «І ВСЕ-ТАКИ Я ТЕБЕ ЗРАДЖУ»

17 травня 2017 року о 19.00 в міському Палаці культури
Постановка та музичне оформлення - Вероніка Золотоверха
Сценографія та костюми - Ірина Лубська
Пластика - Наталя Рижкова
Відео - Володимир Богдан

На Новопсковщині виступила київська «Дарничка»

15 травня у с. Осинове-2 виступив заслужений народний ансамбль пісні і танцю України «Дарничанка» (м. Київ). Художній керівник і диригент – заслужений працівник культури України Петро Андрійчук.

Разом з киянами гостей заходу порадували своєю творчістю артисти народного хору «Слобожани» (смт Новопсков). Дружні зв’язки між колективами були започатковані минулого року під час виступу «Слобожан» на Співочому полі столиці.

Гранти на розбудову спроможності галузевих асоціацій і громадських об’єднань аграрного сектору

Проект USAID «Агросільрозвиток» оголошує програму грантів, спрямовану на розбудову спроможності галузевих асоціацій і громадських об’єднань аграрного сектору розробляти пропозиції для покращення аграрної політики. Дедлайн - 12 червня 2017 р.

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), оголошує програму грантів, спрямовану на розбудову спроможності галузевих асоціацій і громадських об’єднань аграрного сектору розробляти пропозиції для покращення аграрної політики, законодавчого і регуляторного середовища в АПК України.  

На Луганщині створюватимуться центри громадської безпеки

Сьогодні, 15 травня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів нараду з питань створення центрів громадської безпеки.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, Головного управління ДСНС України у Луганській області та директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Роман Власенко зауважив, що відповідне доручення надано Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

На Луганщині розпочато прийом робіт на творчий журналістський конкурс ім. Петра Шевченка-Біливоди

З 15 травня 2017 розпочатий щорічний обласний творчий журналістський конкурс ім. Петра Шевченка-Біливоди (далі - Конкурс).

Організатором заходу виступили Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації спільно з Луганською регіональною організацією Національної спілки журналістів України оголошено

Луганщина промислова: робоча зустріч голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза з керівництвом ПАТ "Лисичанськвугілля"

         Сьогодні 15 травня 2017 року відбулась робоча нарада губернатора Луганської облдержадміністрації Гарбуза Ю.Г. з керівництвом ПАТ «Лисичанськвугілля» та профспілкової організації підприємства. В нараді прийняли участь заступник голови Клименко Ю.Ю. та директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Шелест С.Г.

На ПАТ «Лисичанськвугілля» планують запустити нові лави

Сьогодні, 15 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду щодо вирішення проблемних питань функціонування ПАТ «Лисичанськвугілля».

У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест, керівники підприємств, що входять до акціонерного товариства та представники профспілок.

Каратисти Луганщини – на п’єдесталі Кубку Світу

В Одесі завершився XI Кубок Світу з Годзю-рю карате-до WGKF серед дітей, юніорів, юнаків, дорослих і майстрів (ветерани) XI-Th WORLD CUP GOJU-RYU KARATE UKRAINE ODESSA.

Усього в світовій першості взяли участь близько 460 спортсменів з 12 країн.

До складу національної збірної увійшли вихованці Сватівської дитячо-юнацької спортивної школи відділення карате-до. Наші спортсмени виступали у розділах: Шобу-Куміте (легкий контакт), Ката (форма-образ техніки карате-до), Ірікумі- (Го / Дзю) (повний контакт).

У місті Запоріжжя відбудеться туристичний фестиваль-ярмарок

Проведення заходу «Запоріжжя – місце щастя» заплановано 27 травня 2017 року на площі Маяковського.

Організаторами фестивалю виступили Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА та громадська організація «Запорізька обласна туристична асоціація» при підтримці Запорізької облдержадміністрації, облради та міськради.

Мета заходу – формування ринку попиту на внутрішній туристично-рекреаційний та курортний продукт, розширення кола ділових партнерів, активізація маркетингової та інвестиційної політики.

Місцеві бюджети отримали з держбюджету субвенцію на виплату соцдопомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з держбюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя в обсязі 14.021,9 тис. грн.

Три медалі привіз наш пауерліфтер Микола Бараннік з чемпіонату Європи

В Іспанії (у місті Малага) на днях завершився чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед дорослих, юніорів, юнаків та дівчат.

До складу національної збірної увійшов представник Луганської області – майстер спорту України міжнародного класу Микола Бараннік (місто Рубіжне).

Так, за результатами змагань у своїй ваговій категорії 74 кг наш спортсмен завоював три медалі: мале золото у жимі лежачі, мале срібло у присіді та став срібним призером змагань за сумою триборства.

Вітаємо Миколу Баранніка та тренерів!

 

Луганський обласний земельно-інформаційний центр буде переміщено на територію, підконтрольну українській владі

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання комісії з визначення доцільності створення, реорганізації або ліквідації комунальних підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

На розгляд було винесено питання доцільності переміщення з міста Луганськ обласного комунального підприємства «Луганський обласний земельно-інформаційний центр» на підконтрольну українській владі територію.

На Луганщині за минулий тиждень виявлено та вилучено 497 одиниць вибухонебезпечних предметів

З 8 по 14 травня 2017 року піротехнічними розрахунками ДСНС обстежено 22,94 га місцевості, де виявлено та вилучено 497 одиниць вибухівки, а саме: 149 артилерійських снарядів, дві реактивні ракети, 30 мінометних мін, шість ручних гранат, дві одиниці інженерних боєприпасів, 87 підривників, 77 набоїв та 144 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Загалом до розмінування залучалось 33 піротехніка та 15 одиниць техніки.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по опорних пунктах наших військовослужбовців поблизу сіл Новоолександрівка, Новозванівка та Троїцьке Попаснянського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів і протитанкових гранатометів.

У напрямку смт Станиця Луганська і села Валуйське використовувалися протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Позиціях українських воїнів поблизу села Кримське Новоайдарського району обстрілювалися  з БМП.

Стратегичне планування для об'єднаних громад

12 травня Луганське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках проекту ПРОМІС (Федерація Канадських муніципалітетів) надали консультації зі стратегічного планування спеціалістам Троїцької об'єднаної територіальної громади, яка 30 квітня 2017 року пройшла місцеві вибори.