Прес-центр15 травня 2017, 10:05

Луганський обласний земельно-інформаційний центр буде переміщено на територію, підконтрольну українській владі

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання комісії з визначення доцільності створення, реорганізації або ліквідації комунальних підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

На розгляд було винесено питання доцільності переміщення з міста Луганськ обласного комунального підприємства «Луганський обласний земельно-інформаційний центр» на підконтрольну українській владі територію.

Переміщення підприємства зумовлено необхідністю реалізації Регіональної програми поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області, затвердженої рішенням обласної ради від 29.01.2009 № 26/21 (у редакції розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 31 березня 2017 № 195). Програма спрямована на зниження негативного впливу ТПВ на навколишнє природне середовище та здоров’я населення при забезпеченні економічно ефективної діяльності системи управління відходами.

З метою забезпечення конституційного права громадян на безпечне для життя і здоров’я довкілля, створення екологічно і техногенно безпечних умов для життєдіяльності населення, збереження навколишнього природного середовища та забезпечення раціонального використання природних ресурсів, виходячи з нагальної потреби в удосконаленні формування і реалізації державної політики у сфері поводження з відходами комісією одностайно прийнято рішення про переміщення на підконтрольну українській владі територію обласного комунального підприємства «Луганський обласний земельно-інформаційний центр».