Архів новин

23 мая 2017

Юрій Гарбуз зустрівся з президентом НОК

Під час робочого візиту до Києва Юрій Гарбуз мав зустріч з президентом Національного олімпійського комітету України, нашим видатним земляком, багаторазовим світовим рекордсменом, Олімпійським чемпіоном Сергієм Бубкою. 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації відзначив, що його позиція у досягненні миру на Сході країни, необхідності налагодження діалогу, у тому числі й через спорт, була підтримана Сергієм Назаровичем. І це не дивно, адже сама філософія Олімпійського руху – це філософія миру.

Юрій Гарбуз обговорив плани подальшої співпраці з Представництвом ЮНІСЕФ в Україні

Керівник Луганщини наголосив, що Представництвом ЮНІСЕФ в Україні наразі розробляються концепція водозабезпечення Донецької та Луганської областей, концепція розвитку громадянського суспільства та концепція з питань молоді та спорту.

В облдержадміністрації розглянули баланс трудових ресурсів області

Сьогодні, 23 травня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів нараду з питань формування балансу трудових ресурсів області.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації представив підсумки аналізу балансу трудових ресурсів області.

Необхідність аналізу зумовлена тим, що внаслідок бойових дій та тимчасової втрати контролю органами державної влади над частиною території Луганської області, відбулися досить суттєві зміни в обліку населення, міграції та ринку праці, які потребували додаткової обробки.

На Луганщині проведено обласну Спартакіаду працівників соціальної сфери

Участь у змаганнях взяли 15 команд, до складу яких увійшли працівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, міських і районних управлінь соцзахисту, обласних інтернатних установ та соціальних закладів.

Привітала учасників заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, яка наголосила, що на працівниках соціальної сфери лежить неабияка відповідальність, адже саме вони супроводжують допомогою кожну людину від народження і до останніх днів життя.

Президент України Петро Порошенко призначив Сергія Шакуна головою Попаснянської райдержадміністрації

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №112/2017-рп

 

Про призначення С.Шакуна головою Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області

 

Призначити ШАКУНА Сергія Вікторовича головою Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області з 26 травня 2017 року зі строком випробування один місяць та оплатою праці відповідно до законодавства.

 

Президент України П.ПОРОШЕНКО

 

 23 травня 2017 року

 

Реалізація програми "теплих" кредитів на Луганщині

         В області триває реалізація заходів Програми енергозбереження для населення Луганської області на 2015-2018 роки, яка отримала назву «теплі» кредити, та Порядок відшкодування частини суми кредиту з обласного бюджету за Програмою.

         На реалізацію заходів Програми бюджетом області у 2017 році заплановано 1,7 млн грн. на відшкодування частини суми кредитів.

         Згідно з заходами Програми у період січень - квітень 2017 року з обласного бюджету за 975 кредитними договорами фізичних осіб вже відшкодовано суму 1,66 млн грн.

Юні луганчани з особливими потребами братимуть участь у «Чілдрен Кінофест»

Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 26 травня по 4 червня у більш ніж 10 містах України з фестивальним центром у Києві.

Відкриття фестивалю, в якому братимуть участь близько 45 дітей з Луганської області, заплановане у кінотеатрі «Київська Русь» у столиці.

Крім того, вони відвідають прем’єрні покази фільмів у містах Сєвєродонецьк, Полтава, Дніпро, Чернігів тощо.

На Луганщині проведено обласну Спартакіаду працівників соціальної сфери

19 травня 2017 року відбулася обласна Спартакіада працівників соціальної сфери Луганщини. Участь у змаганнях взяли 15 команд, до складу яких увійшли працівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, міських і районних управлінь соцзахисту населення, обласних інтернатних установ та соціальних закладів.

 

Підбито підсумки конкурсу з регулярного перевезення пасажирів

18 травня під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка проведено конкурс з регулярного перевезення пасажирів на 31 приміському та міжміському автобусному маршруті загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), на 22 з яких визначено переможців.

Заходи обласної влади в інформаційній сфері спрямовані на боротьбу за уми і серця наших громадян, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні на міжнародній конференції «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», яка була присвячена стратегії інформаційної деокупації, захисту прав людини в зоні конфлікту та візіям майбутнього  сходу України.

Він наголосив, що заходи обласної влади в інформаційній сфері з будівництва телевежі, трансляції FM-радіомовлення, стимулювання вироблення регіонального контенту, а також з випуску обласної газети спрямовані на боротьбу за уми і серця наших громадян.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проаналізовано баланс трудових ресурсів Луганської області

23 травня 2017 року на робочій нараді з питань формування балансу трудових ресурсів області під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка було підведено підсумки аналізу балансу трудових ресурсів області, розробником якого є Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Про обмеження на ввезення птиці та продуктів птахівництва до Катару

Посольством України в Державі Катар (ДК) отримано ноту МЗС Катару стосовно наявних обмежень на ввезення птиці та продуктів птахівництва з України.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі відновила дію антидемпінгових мит на російські добрива

18 травня 2017 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ухвалила рішення про відновлення дії антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив (карбаміду та КАСу) походженням з Російської Федерації.

Відтепер, мито у розмірі 31,84% застосовуватиметься до всіх виробників карбаміду та КАСу (УКТЗЕД 3102 10 та 3102 80 00 00) походженням з Російської Федерації. Рішення набуває чинності на другий день після публікації повідомлення в “Урядовому кур’єрі”.

Тренінг «Механізми спрощення митних процедур»

23 червня 2017 року Донецька торгово-промислова палата проводить тренінг «Механізми спрощення митних процедур» (м. Краматорськ, вул. Ярослава Мудрого, 48-А).

Мета тренінгу: сприяти підвищенню інформованості українських учасників ЗЕД про спрощення та гармонізацію митних процедур, скорочення витрат виникають при переміщенні товарів і транспортних засобів через митний кордон України.

Програма підготовки (3 навчальних години) включає аналіз механізмів спрощення митних процедур.

Уряд ухвалив рішення про ліцензування експорту вугілля марки антрацит

18 травня 2017 року Уряд ухвалив рішення про ліцензування експорту з України кам’яного вугілля марки антрацит. Проект постанови була розроблений на виконання рішення Ради національної безпеки та оборони України від 16.02.2017.

Постанова Кабінету Міністрів України має на меті забезпечення рівноваги на внутрішньому ринку, упередження неконтрольованого вивозу антрацитного вугілля та забезпечення антрацитом українських енергогенеруючих підприємств в повному обсязі.

6-й Шведсько-український бізнес-форум

15 червня 2017 року Посольство Швеції вшосте організовує шведсько-український бізнес форум в Києві. Кожного року ця подія стає найбільшим промоцінийним заходом, що його проводить Посольство за підтримки шведської бізнес-спільноти в Україні.

Цього року форум проходитиме під гаслом «Швеція – Україна: Зростаємо разом», і його метою є пов’язати наші країни ще тісніше і відкрити Україну для Швеції, а Швецію для України для бізнесу, інвестицій і взаємної вигоди.

Влада Луганщини запрошує на роботу в вишах іноземних викладачів

Влада Луганської області розглядає можливість залучення іноземних викладачів у місцеві ВНЗ.

Про це сказав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час міжнародної конференції «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Зокрема, за його словами, обговорюється питання залучення іноземних викладачів у ВНЗ, що працюють на підконтрольній українській владі території Луганської області.

До уваги водіїв!

       У зв’язку з проведенням капітального ремонту мосту через  р.Айдар у м. Старобільську, у період з 1 червня по 30 серпня, буде змінено рух автомобільного транспорту. Звертаємо увагу власників автомобільного транспорту, перевізників та пасажирів на схему об’їзду на час проведення ремонту.

Засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуацій

             23 травня поточного  року у прес-центрі Луганської облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Данієляна В.Р. відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася у м. Лисичанську Луганської області внаслідок руйнування житлового будинку № 17 по кварталу Східний.

Плавці з інвалідністю завоювали 10 медалей на Всеукраїнській першості

Кубок України з плавання серед людей з обмеженими фізичними можливостями (різні назології) проходив з 13 по 15 травня в місті Кам’янське (Дніпропетровської області).

Команду Луганської області представляли чотири спортсмени.

За результатами змагань наші плавці завоювали 10 медалей: п’ять золотих, одну срібну та чотири бронзові.

Три золота: 50 м брас, 50 м на спині та 50 м батерфляй виборов спортсмен Олексій Ганусенко.

Сбережем наши почвы – залог процветания будущих поколений

 

 

17 июня – Всемирный день борьбы с опустыниванием и засухами

 

Сбережем наши почвы – залог процветания будущих поколений

 

Период с января 2010 года по декабрь 2020 года обозначен ООН как десятилетие, посвящённое пустыням и борьбе с опустыниванием. Активное воздействие человека на природную среду приводит к нарушению равновесия наземных экосистем, нарушению земель, истощению, снижению их продуктивности и другим негативным явлениям, что позволяет считать антропогенный фактор определяющим процесс опустынивания.

Юрій Гарбуз: Через блокаду залізничних колій бюджет Луганської області втратив третину

Блокада залізничних колій на Луганщині призвела до негативних наслідків і позначилася на зменшенні бюджету Луганської області. 

Про це розповів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час міжнародної конференції «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Чим сьогодні обернулося те, що деякі люди вийшли і посиділи на рейках півтора місяці. Це відобразилося у мінус 36,6 % обласного бюджету», – сказав Гарбуз.

На Луганщині вилучено 207 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 7,14 га місцевості у м. Сватове, Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 207 одиниць вибухівки: 43 артилерійських снаряди, два реактивних снаряди, 12 мінометних мін, три ручні гранати, інженерний боєприпас, 26 підривників, 38 одиниць набоїв та 82 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 33 піротехніка та 13 одиниць техніки.

Відбувся конкурс з регулярного перевезення пасажирів

     18 травня 2017 року під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю. проведено конкурс з регулярного перевезення пасажирів на 31 приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), на 22 з яких визначено переможців.

Постачання питної води до ОРЛО не скасовуватимуть – Юрій Гарбуз

Питання про заборгованість 145 мільйонів гривень КП Попаснянський водоканал за електроенергію через несплату ОРЛО поставок води найближчим часом буде винесено на міністерську нараду. 

Про це в коментарі Укрінформу розповів голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

В облдержадміністрації розглянули стан демонтажу аварійного будинку у Лисичанську

Сьогодні, 23 травня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Лисичанську.

Також у заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, керівництво Лисичанської міської ради та правоохоронних органів.

Під час засідання штабу розглянуто стан демонтажу аварійного будинку № 17 кварталу Східного у місті Лисичанську.

У Рубіжному вшанували пам'ять воїнів АТО, які загинули у травні 2014 року

Біля пам’ятного знаку, розташованого на території Рубіжанського залізничного вокзалу, відбувся мітинг, присвячений пам’яті загиблих українських воїнів Сергія Ярошенка та Олександра Ковальчука.

До заходу долучились заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, представники правоохоронних органів, активісти громадських організацій та мешканці міста.

У Кремінній провели Всеукраїнський семінар-тренінг «Навчання інструкторів та організаторів методам військово-патріотичного виховання за стандартами НАТО»

Цей захід, який відбувся наприкінці минулого тижняна базі відпочинку «Лісова галявина», спрямований на залучення молоді до активної участі у заходах національного-патріотичного виховання, які проводяться військово-патріотичними клубами.

Організатори – Міністерство молоді та спорту України, управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації спільно з рубіжанським відділенням Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» та військово-патріотичним клубом «Каскад» Сєвєродонецької міської ради воїнів-інтернаціоналістів.

Юрій Гарбуз зустрівся з Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим

Під час зустрічі вони обговорили стан справ та проблеми розвитку спортивної сфери Луганської області.

«Кожна перемога наших спортсменів – це, без перебільшення, перемога всієї країни. Тому наша з паном Міністром позиція щодо підтримки розвитку спорту на теренах Луганщини є одностайною», – заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Новини АТО: у Станично-Луганському районі поранено українського воїна

Унаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї у напрямку опорних пунктів наших захисників поблизу села Валуйське Станично-Луганського району зазнав поранень українських військовослужбовець.

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Станиця Луганська, сіл Валуйське та Малинове бойовики п’ять разів відкривали вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.