Прес-центр23 травня 2017, 09:05

Юрій Гарбуз зустрівся з Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим

Під час зустрічі вони обговорили стан справ та проблеми розвитку спортивної сфери Луганської області.

«Кожна перемога наших спортсменів – це, без перебільшення, перемога всієї країни. Тому наша з паном Міністром позиція щодо підтримки розвитку спорту на теренах Луганщини є одностайною», – заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Він зазначив, що більшість проблем вдається вирішувати на рівні Луганщини. Так, у минулому році на розвиток спорту з обласного бюджету виділено близько 50 млн грн. Ці кошти були спрямовані на будівництво і оснащення спортивної бази «Олімп» у Кремінній, ремонт спортивних об’єктів у містах та районах, відновлення діяльності Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту та спортивно-лікувального диспансеру, обласні стипендії провідним спортсменам.

На сьогодні спортивна база «Олімп» є стратегічним спортивним об’єктом на території області. Тут «з нуля» побудовані сучасний плавальний басейн та зал важкої атлетики. При цьому низка питань потребує вирішення на рівні Києва.

За словами Юрія Гарбуза, позиція щодо будівництва легкоатлетичного манежу знайшла підтримку з боку Президента України. Манеж доповнить комплекс спортивних споруд, що дасть змогу перетворити базу на повноцінний Центр олімпійської та паралімпійської підготовки.

Відкритим залишається питання гімнастичного обладнання для Луганської області. У вирішенні цієї проблеми Луганщина розраховує на профільне Міністерство. Тож, головним результатом зустрічі Юрія Гарбуза з Ігорем Ждановим стало досягнення відповідної домовленості.

Керівник області подякував панові Міністру за розуміння і дієву підтримку.