Архів новин

13 мая 2017

В облдержадміністрації обговорили питання погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат

Сьогодні, 13 травня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів робочу нараду з питань взаємодії органів виконавчої влади щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах області. 

Участь у заході взяли начальник управління праці Департаменту соціального захисту населення Євген Жданов та заступник начальника Головного управління Держпраці у Луганській області Денис Рисухін.

Майстринь декоративно-ужиткового мистецтва Луганщини запрошують на конкурс вінків до Києва

25-28 травня в Печерському ландшафтному парку «Співоче поле» м. Києва відбудеться Всеукраїнський національно-патріотичний благодійний фестиваль «Віночок Миру і Добра».

Основні події фестивалю: конкурс віночків серед юних майстринь, запалення Вогню Миру та встановлення Рекорду України «Найбільший віночок миру і добра».

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду травня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Так, знизилися ціни на яйця курячі (на 18,6 % – з 10,31 грн до 8,39 грн), масло вершкове (на 5,5 % – з 131,92 грн до 124,72 грн), яловичину (на 3,0 % – з 92,56 грн до 89,80 грн), крупу гречану (на 2,5 % – з 30,57 грн до 29,82 грн), тушки курячі (на 1,3 % – з 43,39 грн до 42,83 грн).

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 14.021,9 тис.

«Фантомівці» Луганщини затримали понад півтони кондитерського маку

Сьогодні, 13 травня, співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з прикордонниками та бійцями батальйону патрульної служби особливого призначення «Луганськ-1» на незаконній переправі через р. Сіверський Донець, що знаходиться між селами Лопаскіне та Трьохізбенка, затримали автомобіль «Нива».

На цьому транспортному засобі мешканець Трьохізбенки намагався переправити до тимчасово непідконтрольного Україні Слов’яносербська 544 кг фасованого кондитерського маку, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

УКРАЇНСЬКО-НІГЕРІЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Торгово-промислова палата України повідомляє, що 23 травня 2017 року в рамках візиту в Україну представницької делегації бізнесменів Нігерії у ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зал, 4-й поверх) відбудеться українсько-нігерійський бізнес-форум.

Цей захід – унікальна можливість установити контакти з представниками перспективного африканського ринку.

«В сім'ї вольній, новій…»: Луганщина відзначає міжнародне Шевченківське свято

18 травня у різних куточках Луганської області відбудуться зустрічі з 70 видатними українськими та іноземними митцями. Цю щорічну естафету проведення Шевченківського літературно-мистецького свята Луганщина отримала від Сумської області.

Поети-дослідники творчості Великого Кобзаря зі всієї України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Молдови, Польщі і Румунії проведуть літературні зустрічі з різними аудиторіями жителів Луганщини.

На Луганщині за березень середня зарплата зросла у 1,8 рази вище рівня мінімальної

Середня заробітна плата на підприємств, установ та організацій області у березні 2017 року становила 5648 грн, при мінімальній зарплаті – 3200 грн.

У порівнянні з лютим розмір заробітної плати збільшився на 4,1 %.

Індекс реальної заробітної плати по Луганській області за березень 2017 року до лютого становив 102,8 %, до березня 2016 – 115,6 %.

За останні 12 місяців, відносно березня 2016 року, номінальна заробітна плата зросла на 32,6 %.

До уваги підприємців області

Угода СОТ про державні закупівлі (GPA) (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/shov/981050), що діє в Україні з травня 2016 року та Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою (http://bit.ly/CUFTAin10min), процес ратифікації якої наразі добігає кінця, відкривають українському бізнесу доступ до участі в канадських публічних закупівлях.

У Луганській області вилучено 73 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 10,64 га місцевості у м. Сватово, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. Також у с. Сиротине Попаснянського району та у Лисичанську були перевірені лінії газопроводів.

Загалом виявлено та вилучено 73 одиниць вибухівки, а саме: вісім артилерійських снарядів, сім мінометних мін, 30 підривників, 10 одиниць набоїв та 18 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 35 піротехніків та 14 одиниць техніки.

Єврокомісією оголошено конкурс на обрання контактних пунктів за Програмою «Еразмус для молодих підприємців»

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України про початок Програми ЄС «Еразмус для молодих підприємців» (Erasmus of Young Entrepreneurs), яка є частиною Програми ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)»

Луганщина радо вітатиме київських митців

15 травня у селі Осинове-2, що на Новопсковщині, відбудеться спільний концерт народного хору «Слобожан» та Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Дарничанка» (м.Київ).

Запрошуємо всіх шанувальників українського національного мистецтва відвідати неперевершене свято музики та танцю!

ПРЕДСТАВНИЦТВО МОМ В УКРАЇНІ У РАМКАХ ПРОЕКТУ «ПІДТРИМКА ЗГУРТУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ЩО ЗАЗНАЛИ НАСЛІДКІВ КОНФЛІКТУ НА ДОНБАСІ», ЗА ПІДТРИМКИ УРЯДУ ЯПОНІЇ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС ДЛЯ ГРОМАД ДОНЕЦЬКОЇ І ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ

 Конкурс оголошено для наступних громад Луганської області*:

- Попасна
- Марківка
- Станиця Луганська

Дедлайн - 18 травня 2017 року.

Мета проекту: сприяння стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі.

Завдання проекту:

Новини АТО: під вогнем противника знову опинилися житлові будинки у Станиці Луганській

Вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї пошкоджено будинки по вул. Барбашова і 1-го Травня смт Станиця Луганська.

 

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

ПРЕДСТАВНИЦТВО МІЖНАРОДНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ З МІГРАЦІЇ В УКРАЇНІ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС ДЛЯ НУО З УСІХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ, ЗАЦІКАВЛЕНИХ В УЧАСТІ У ПРОГРАМІ ІНСТИТУЦІЙНОГО РОЗВИТКУ

Конкурс серед НУО на участь у програмі інституційного розвитку

Дедлайн - 25 травня 2017 року, 18:00.

Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні (далі - МОМ) оголошує конкурс для неурядових організацій (далі - НУО) з усіх регіонів України, зацікавлених в участі у програмі інституційного розвитку в рамках проекту “Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні” за підтримки Європейського Союзу.

Мета проекту:

До уваги суб’єктів підприємницької діяльності та споживачів

З 11 травня 2017 року вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 № 231 «Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій» (далі – Постанова), якою затверджено перелік груп технічно складних побутових товарів, продаж яких здійснюватиметься із обов’язковим застосуванням РРО.