Архів новин

31 мая 2017

Змінено перспективний план формування громад Луганської області

Уряд актуалізував перспективні плани формування територій громад Дніпропетровської, Луганської, Тернопільської та Херсонської областей. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідного розпорядження КМУ.

Художник Володимир Воротньов передасть Лисичанському музею вугілля з Червонограду

2 червня о 12:00 у Лисичанському краєзнавчому музеї (пр. Перемоги, 94) художник Володимир Воротньов передасть у експозицію Лисичанського краєзнавчого музею вугілля з Червонограда і завершить проект ЗА/С ХІД. 

6 червня у концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокофєва відбудеться примєрний показ фільму"На прицілі у щастя"

6 червня о 12.00, у концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф'єва відбудеться прем'єра документального фільму від одного з постійних авторів та сценаристів студії «Квартал 95» Олександра Брагіна "На прицілі у щастя".

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Продовжується обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України»

26 квітня естафету обласного огляду-конкурсу прийняв Новоайдарський район. В фойє Новоайдарського районного Будинку культури глядачів і обласне журі зустрічали майстри декоративно-ужиткового мистецтва.

У Лисичанському професійному гірничо-промисловому ліцеї з’явилася сучасна майстерня

Сьогодні відбулося відкриття Навчально-практичного центру з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Лисичанський професійний гірничо-промисловий ліцей».

Для забезпечення навчально-практичного центру обладнанням Кабінетом Міністрів України у 2016 році  виділено 680 тис. грн, за які закуплено сучасне сантехнічне устаткування, обладнані навчальні майстерня та кабінет.

ВПО, житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок проведення АТО, також зможуть отримувати щомісячну адресну допомогу ВПО для покриття витрат на проживання

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 505, та до Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2016 р. № 646.

У червні Україна приймає чемпіонат Європи зі стрибків у воду

Довгоочікувана європейська першість відбудеться з 12 по 18 червня у столичному Палаці водних видів спорту «Ліко-арена».

Нагадаємо, право на проведення чемпіонату Європи зі стрибків у воду Україна отримала у липні минулого року.

За медалі Європи до Києва їдуть боротися понад 140 спортсменів з 24 країн. Оптимістично налаштована на змагання головний тренер національної збірної України, луганчанка Тамара Токмачева. Тренер зазначає, що до команди національної збірної були відібрані 12 кращих спортсменів.

Елеонора Поліщук звітувала про підсумки роботи з надання житлових субсидій населенню Луганської області

30 травня 2017 року відбулося засідання колегії Луганської облдержадміністрації. Директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук доповіла про підсумки роботи з надання житлових субсидій населенню Луганської області у 2016 році. За її словами, під час опалювального періоду 2016-2017 років житлові субсидії надавалися 153430 сім’ям області. Із них кількість субсидій на оплату житлово-комунальних послуг становить 149797, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива – 3633.

Щодо дії ліцензії у будівництві

На даний час Держархбудінспекція при видачі ліцензій на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів IV і V категорій складності керується Порядком ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2007 № 1396 (далі – Порядок ліцензування), яким встановлено строк дії ліцензії п’ять років, а для суб’єктів будівельної діяльності, які отримують її вперше, — три роки.

Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності» встановлено безстроковість дії ліцензій.

Уряд схвалив рішення щодо спрощення умов ведення будівельного бізнесу

Черговий крок у дерегуляції будівельного бізнесу. На засіданні Уряду прийняли рішення, які забезпечують виконання революційного закону № 1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Увага! Оголошення

2 червня 2017 року  в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 10:00.

Обмеження руху великовагового транспорту

        Сучасні транспортні засоби за своєю конструкцією спроможні перевозити вантажі, що значно перевищують несучу здатність автомобільних доріг. Економічні реалії змушують перевізників максимально використовувати ці переваги. Але це призводить до руйнування автомобільних доріг, особливо за умов сезонного підвищення температури повітря.

        За таких умов особливого значення набуває обмеження повної маси і осьового навантаження транспортних засобів.

В облдержадміністрації обговорено заходи впливу на керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів робочу нараду з питань взаємодії органів виконавчої влади та правоохоронців щодо погашення заборгованості із заробітної плати в області.

Нарада відбулася у рамках діяльності обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Проведення комплексної перевірки

З 24 травня по 2 червня поточного року відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2017 рік відбулася комплексна перевірка Рубіжанської місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. У проведенні перевірки прийняли участь працівники управління спільно, з фахівцями Головного управління ДСНС України у Луганській області, керівниками територіальних (регіональних) спеціалізованих служб цивільного захисту

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

                30 травня 2017 року  управлінням було організовано засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій. Було розглянуто питання «Про відключення об’єктів життєзабезпечення Луганської області від електропостачання».               

 

На Луганщині продовжується робота з викриття організаторів антиукраїнського «референдуму» 2014 року

У Луганській області Служба безпеки України продовжує роботу з виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до організації та проведення у травні 2014 року сепаратистського «референдуму» щодо «державної самостійності «ЛНР».

Зі спільних кроків громадськості, бізнесу і влади складається дорога до відродження і миру, – Юрій Гарбуз

Сьогодні відбулася безоплатна передача лікарських засобів кардіологічної групи для медичних закладів області у загальній кількості майже 6 тис. упаковок на суму понад 300 тис. грн.

Акція стала можливою завдяки співпраці Луганської облдержадміністрації, Асоціації працівників закладів охорони здоров’я області та фармацевтичної компанії «МІКРОХІМ».

Стартував обласний конкурс «Молода людина Луганщини 2017»

Заявки на участь у Х обласному конкурсі приймаються з 30 травня по 19 червня.

До участі запрошується молодь віком від 18 до 35 років, яка проживає у Луганський області.

На Луганщині вилучено 146 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 7,05 га місцевості у м. Сватове, Біловодському, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та біля смт Борівське на лінії газопроводів, де виявлено та вилучено 146 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів, три мінометні міни, дві ручні гранати, 13 підривників, 98 одиниць набоїв та 11 одиниць інших вибухівки.

До розмінування залучались 28 піротехніків та 13 одиниць техніки.

В облдержадміністрації обговорено заходи впливу на керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати

29 травня 2017 року перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко в рамках діяльності обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій стипендій та інших соціальних виплат провів робочу нараду з питань взаємодії органів виконавчої влади та правоохоронних органів щодо погашення заборгованості із заробітної плати в області.

 

Почесне звання України «Мати-героїня» за останні роки присвоєно 52 жінкам Луганщини

Станом на 1 травня 2017 року в органах соціального захисту населення області державна допомога сім’ям с дітьми виплачена 30941 отримувачам на 33142 дитини на загальну суму 230119,35 тис. грн, у тому числі:

Коментар Президента щодо рішення Сенату Нідерландів про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Дорогі українці!

Щойно Сенат Королівства Нідерланди, верхня палата парламенту, схвалив рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Новини АТО: Луганщина знову опинилася під вогнем ворожих мінометів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Станиця Луганська та села Сизе чотири рази відкривали вогонь з автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По опорних пунктах наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району двічі застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Представниця Департаменту взяла участь семінарі-нараді: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи»

25-26 травня 2017 року в місті Одеса відбувся семінар-нарада за темою: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи». У заході взяли участь представники об’єднаних територіальних громад Луганської області, а також долучилася начальник відділу організації надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Фролова.

 

Про соціальний захист дітей в Луганській області

Соціальний захист дітей Луганської області здійснюється за декількома напрямками. Одним із основних є забезпечення сімей з дітьми державною соціальною допомогою. Станом на 01 травня 2017 року в області в органах соціального захисту населення державна допомога сім’ям с дітьми виплачена 30941 отримувачам на 33142 дитини на загальну суму 230119,35 тис. грн, у тому числі: