Архів новин

10 мая 2017

Інформація щодо організації та проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року у Луганській області

Всього на Луганщині зареєстровано 3894 осіб для проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Із них: 3067 випускників цього року, 187 випускників ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ ступенів та  640 випускників минулих років. 

 

Район/Місто

Кількість

Із них ДПА

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в обсязі 9.129,3 тис. грн.

У Кремінній змагались юні плавці з обмеженими фізичними можливостями

У обласному фізкультурного центру «Олімп» відбулись змагання з плавання «Весняні старти» серед дітей з обмеженими фізичними можливостями області.

Організатори заходу –  Луганський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» за підтримки управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Змагання проходили серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, вихованців обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів, які представляли Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

Як протікає ремонт доріг в області.

     На підконтрольній українській владі території Луганської області налічується 3 616,1 км автомобільних доріг загального користування, з них 1 177,1 км доріг державного значення, 2 439 км - місцевого, а також 3 465 км доріг комунальної власності, з яких в містах обласного значення 511,8 км , малих містах і селах – 2 954,0 км.

     80% доріг знаходяться в незадовільному стані, що негативно впливає на соціально-економічний розвиток області. Об’єктивні причини такого занепаду дорожньої інфраструктури є загальними для всієї країни – багаторічне недофінансування дорожньої галузі.

Обласна влада розглядає можливості забезпечення житлом ВПО

Сьогодні, 10 травня, Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання робочої групи з розгляду питань реалізації заходів Регіональної цільової програми підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.

 

У ході засідання учасники розглянули низку питань щодо забезпечення права на житло для ВПО.

 

Зокрема, йшлося про визначення об’єктів на території Луганської області, які можуть бути використані під житло для переселенців.

 

Бізнес-зустріч щодо можливостяей фінансування, які надає ЄБРР для МСП у рамках ініціативи EU4Business

Шановні керівники підприємств,

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Центр підтримки бізнесу в Дніпрі запрошують керівників малих та середніх підприємств (МСП), в яких річний обіг становить понад 100 млн. грн., на бізнес-зустріч, яка відбудеться 25 травня п.р. в Дніпрі та 26 травня п.р. в Кривому Розі. Метою зустрічі є ознайомлення з можливостями фінансування, які надає ЄБРР для МСП у рамках ініціативи EU4Business.

 

«Фантом» затримав 300 кг м’ясних виробів

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з прикордонниками на незаконній переправі через р. Сіверський Донець знову встановили порушення Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

 
Цього разу між селами Лопаскіне та Трьохізбенка вони затримали «Ниву», на якій мешканець с. Бахмутівка намагався переправити до тимчасово непідконтрольного Україні смт. Слов’яносербськ 100 кг напівкопченої ковбаси та 200 кг грудинки.

 

Цього року розпочнеться будівництво нової підстанції 500 кВ «Кремінська»

18 квітня 2017 року визначено переможця на виконання робіт з реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська – Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська – Ювілейна». Договір на виконання будівельних робіт буде укладений до кінця травня, а будівництво об’єкту розпочнеться вже цього року.

Всі роботи координуються Луганською облдержадміністрацією.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 1.163,7 тис. грн.

За чотири місяці власні доходи об’єднаних громад зросли у 2 рази, - Геннадій Зубко

 Децентралізація демонструє результат, об’єднані громади стають фінансово самодостатніми. Так, власні доходи місцевих бюджетів 366-ти об’єднаних територіальних громад у січні-квітні зросли у 2 рази. Доходи ОТГ збільшились на 1,3 млрд грн та склали 2,6 млрд грн. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

На Луганщині вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,23 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах. Також у містах Лисичанськ та Новодружеськ були перевірені території проведення масових заходів та прилеглих до них територій.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено три одиниці вибухівки, а саме: два артилерійських снаряда та мінометну міна.

 

До розмінування залучались 14 піротехніків та п’ять одиниць техніки.

Прийнято зміни у призначенні житлової субсидії

26 квітня 2017 року Кабінетом Міністрів України прийнята постанова № 300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Постанова набрала чинності з 1 травня 2017 року.

На основі змін, у травні 2017 року органами соціального захисту населення буде проведено перепризначення субсидій на наступний рік та розраховано її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

Новини АТО: в Луганській області не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні війська 14 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району п’ять разів застосовувалися 82-мм міномети, протитанкові керовані ракети, автоматичних і протитанкових гранатометів.

 

По позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська і села Валуйське противником використовувалися підствольні, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

 

Зміни у призначенні житлової субсидії

26 квітня 2017 року Кабінетом Міністрів України прийнята постанова № 300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Постанова набрала чинності з 1 травня 2017 року.

На основі змін, у травні 2017 року органами соціального захисту населення буде проведено перепризначення субсидій на наступний рік та розраховано її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

Урядом збільшено розміри виплати грошової компенсації батькам дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 26.04.2017 № 284 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1997 року № 155» щодо збільшення розмірів виплати грошової компенсації батькам дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи з 01.04.2017.

 

Компенсація батькам дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи буде нараховуватись за квітень місяць відповідно до Постанови, у розмірах: