Архів новин

22 мая 2017

Визначена кількість земельних ділянок, права на які виставляються на земельні торги

Сьогодні, 22 травня перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання робочої групи з визначення земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами, права на які виставляються на земельні торги.

 

Під час заходу представники робочої групи розглядали пропозиції юридичних та фізичних осіб щодо намірів отримати зазначені об’єкти на земельних торгах.

«Фантом» вилучив колекційні вироби

21 травня співробітники спецпідрозділу  «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області разом з прикордонниками на КПВВ «Станиця Луганська» зупинили 52-річного громадянина України, який прямував з тимчасово окупованої території. 

Юні луганчани з особливими потребами долучились до програми «Світ традиційних свят»

Днями в етнографічному комплексі «Українське село», що на Київщині,  діти та молодь з Луганської області прийняли участь у соціокультурному заході «Світ друзів – навчаємося, граємо та зростаємо» в рамках програми «Світ традиційних свят».

На брифінгу для ЗМІ обговорили проведення на Луганщині ЗНО та завершення навчального року

Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Перед тим, як перейти до головного питання, він розповів про терміни і перелік іспитів у учнів 4-х та 9-х класів, базову дату проведення останнього дзвоника (він відбудеться у п’ятницю, 26 травня), а також про планування школами випускних вечорів.

Всесвітній Форум з Розвитку Експорту'2017

Відділ з питань економіки Посольства Угорщини запрошує представників ділових кіл Дніпропетровського регіону до участі у "Всесвітньому Форумі з Розвитку Експорту'2017", що надає унікальну можливість для виходу українських компаній агропромислового сектору на світовий ринок.

Конференції на тему: «Особливості експорту аграрної продукції та продуктів харчування до країн Європейського Союзу»

Дніпропетровська обласна державна адміністрація за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України у співпраці з німецько-українським проектом «Агроторгівля України» та Дніпропетровською торгово-промисловою палатою проводять для представників ділових кіл Конференцію на тему: «Особливості експорту аграрної продукції та продуктів харчування до країн Європейського Союзу», яка відбудеться 01 червня 2017 року в приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації (пр. Олександра Поля, 1, 1-й поверх, зала для засідань).

Президент нагородив військових, які загинули або отримали поранення на Донбасі

Президент Петро Порошенко нагородив 129 українських військовослужбовців Збройних Сил України. Серед нагороджених 20 загиблих захисників, ще 109 – поранені. Відповідний Указ Глава держави підписав 22 травня.

Переважна більшість нагороджених військових виконували завдання на Маріупольському напрямку, а також в районах населених пунктів Зайцеве і Авдіївка, в районі Донецького аеропорту.

Інформація щодо діагностики та профілактики хвороби Лайма на Луганщині

З настанням весни активізується розмноження кліщів, небезпечних для тварин і людей. Вони є переносниками таких хвороб як кліщовий енцефаліт, ерліхіоз, анаплазмоз, хвороба Лайма (іксодовий кліщовий бореліоз) та інші.

Першим проявом хвороби Лайма є почервоніння на місці присмоктування кліща, головний біль, затверділість м'язів шиї, ломота у всьому тілі і млявість. Якщо не провести лікування на ранній стадії, хвороба може призвести до ураження різних органів: шкіри, суглобів, м'язів, нервової і серцево-судинної системи і навіть до інвалідності.

«Фантом» продовжує боротися з контрабандою

Співробітниками фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з батальйоном патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ – 1» та прикордонниками у лісосмузі поблизу незаконної переправи через р. Сіверський Донець, що між селами Лопаскіне та Трьохізбенка, затримали автомобілі «ВАЗ-2101» та «ВАЗ-2121».

Сьогодні – Міжнародний день біорізноманіття

22 травня щорічно відзначається Міжнародний день біологічної різноманітності.

Всесвітній союз охорони природи виділяє основні фактори, що сприяють втраті біологічного різноманіття: втрата та фрагментація природного середовища, конкуренція з боку інвазивних видів, забруднення навколишнього середовища, глобальні кліматичні зміни, опустелювання, зростання населення і надмірне споживання та безрозсудне використання природних ресурсів. Багато з цих факторів є результатом діяльності людей.

Проведено обласну нараду із директорами територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

17 травня 2017 року в Департаменті соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації під керівництвом директора Департаменту Елеонори Поліщук відбулась обласна нарада із директорами територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міст і районів області.

 

У місті Сєвєродонецьку презентовано інсталяцію «Грані» щодо попередження торгівлі людьми

Протидіяти фактам торгівлі людьми легше, аніж боротися з їх наслідками. Будь-хто може стати жертвою незалежно від віку, статі, соціального статусу. Проте, завжди є люди, які допоможуть і не залишать у біді. «Знай», «Розумій», «Дій» – основні тези інсталяції «ГРАНІ», що відкрилася 18 травня у Сєвєродонецьку на Майдані перемоги.

 

Патрульна поліція Луганщини відзначила річницю своєї роботи

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко узяв участь в урочистих заходах з нагоди першої річниці роботи Управління патрульної поліції у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.

Відновлено електропостачання Рубіжанської бібліотеки-філії.

         До облдержадміністрації в березні 2017 року звернувся трудовий колектив Рубіжанської ЦБС з проханням відновити електропостачання в Рубіжанській бібліотеці-філії №1 та №2. Через відсутність світла було зірвано ряд заходів для дітей, не проводились заходи в рамках клубу «Ліга прогресивної молоді» та університету третього покоління «Основи комп’ютерної грамотності». Також існувала загроза збереження матеріальних цінностей через те, що не працювала охоронна сигналізація.

У Сєвєродонецьку відзначили лауреатів обласних творчих конкурсів

Гала-концерт переможців обласних конкурсів «Чарівний світ мистецтва» серед учнів шкіл естетичного виховання відбувся у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва.

У Луганській області вилучено 390 одиниць вибухонебезпечних предметів

За минулий тиждень піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 13,37 га місцевості, де виявлено та вилучено 390 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 57 артилерійських снарядів, шість реактивних ракет, 27 мінометних мін, 31 ручну гранату, одну одиницю інженерних боєприпасів,  75 підривників, 72 одиниці набоїв та 121 одиницю іншої вибухівки.

До розмінування залучалось 35 піротехніків та 15 одиниць техніки.

Новини АТО: на Луганщині знову працюють ворожі міномети

Протягом минулої доби російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Станиця Луганська, сіл Нижньотепле і Малинове тричі відкривався вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

По позиціях наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району ворог застосовував 82-мм міномети та автоматичні гранатомети.

У напрямку міста Золоте та села Новоолександрівка Попаснянського району двічі вівся обстріл з 82-мм мінометів і протитанкових гранатометів.