Архів новин

26 мая 2017

Фонд держмайна України по Луганській області шукає нових балансоутримувачів об’єктів державної власності

У зв’язку з ліквідацією КП «Сєвєродонецькій комбінат будівельних матеріалів та конструкцій» (м. Сєвєродонецьк, вул. Силікатна, 10 ж), ВАТ «Урожай» (м. Рубужне, вул. Київська, 140), ВАТ «Строммашина (м. Лисичанськ, сел. Шамотний, 3 а) Регіональне відділення Фонду державного майна України по Луганській області пропонує бажаючим стати новими балансоутримувачами об’єктів державної власності – сховищ, взявши їх на відповідальне безоплатне зберігання.

З пропозиціями звертатися за адресою: Луганська область,          м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 32 а, каб. 313.

Луганські прикордонники нагороджені відзнаками облдержадміністрації

Сьогодні, 26 травня, з нагоди Дня прикордонника заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко відвідав управління Луганського прикордонного загону у місті Старобільськ.

Там він віддав шану та поклав квіти до Пам’ятного знаку загиблим воїнам- прикордонникам, які одними з перших стали на шляху російської агресії, залишаючись вірними присязі та військовому обов'язку перед Батьківщиною і народом України.

Медичних працівників Луганщини навчають допомозі жінкам, постраждалим від насильства

На Луганщині продовжується робота щодо попередження ґендерно обумовленого та домашнього насильства. 24-25 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулася робоча зустріч для медичних працівників пунктів невідкладної допомоги для жінок і дівчат, постраждалих від насильства в умовах збройного конфлікту на сході України. Зустріч проведена в рамках реалізації проекту Фонду народонаселення ООН «Відповідь на гострі гуманітарні потреби найбільш вразливих жінок та неповнолітніх дівчат, які постраждали від збройного конфлікту на сході України.

Інститут міжнародних відносин провів першу науково-практичну конференцію у Сєвєродонецьку

I Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку наукових досліджень у контексті глобалізаційних змін: освіта, політика, економіка, міжкультурна комунікація» відбулася сьогодні в Інституті міжнародних відносин Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля, який працює у Сєвєродонецьку.

До оргкомітету конференції під головуванням ректора університету, доктора технічних наук, професора Ольги Поркуян, також увійшли представники університетів з України, Латвії, США, Болгарії.

Обласні нагороди з нагоди Дня хіміка

Сьогодні 26 квітня на ТОВ «НВО «Сєвєродонецький Склопластик» відбулись урочисті заходи з нагоди Дня хіміка. На свято до підприємства завітали представники облдержадміністрації Сергій Шелест – директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури, та енергозбереження та Марина Хозіна – начальник управління промисловості, енергетики та енергозбереження.

Президент підписав Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Євросоюзу

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області підписав Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського союзу.

«Так склався мій графік, що саме тут, в Одесі, маю підписати Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського союзу», – повідомив Глава держави підчас урочистостей з нагоди відкриття в Одесі Стамбульського парку.

Перша атестація з вільного володіння державною мовою відбулася у Сєвєродонецьку

У Східноукраїнському національному університеті ім. Володимира Даля закінчилася перша атестація претендентів до вступу на державну службу щодо вільного володіння державною мовою. Іспит складали 27 осіб з Сєвєродонецька, інших міст регіону і навіть з Сумської області.

Сама процедура, як повідомляє сайт університету, відбулася у два етапи – письмового (заповнення тестів і написання переказу) та усного (співбесіда).

До уваги підприємців! В області здійснюють діяльність «гарячі лінії»

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що для оперативного вирішення актуальних питань, які стосуються підприємницької діяльності, в області працюють «гарячі лінії» для підприємців, утворені при виконавчих комітетах міських рад міст обласного значення та райдержадміністраціях.

За посиланням

Школярі Луганської області святкують останній дзвоник

Сьогодні, 26 травня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступники Юрій Клименко та Ольга Лішик привітали школярів Луганщини зі святом останнього дзвоника.

Так, Юрій Клименко відвідав Чмирівський навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія» Старобільського району, а Ольга Лішик – Сєвєродонецький навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Київо-Могилянська академія».

Затверджено план підготовки актів для Закону щодо поліпшення умов будівельної діяльності

Урядом затверджено план організації підготовки актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону №2020-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо поліпшення ведення умов будівельної діяльності».

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідного документу.

Луганські боксери – на п’єдесталі Всеукраїнських змагань

З 15 по 21 травня у місті Рівне відбувся Чемпіонат України з боксу серед молоді 1999-2000 років народження.

Луганську область представляли два спортсмени, які у своїх вагових категоріях завоювали срібло та бронзу.

Так, Антон Антонов (в/к 91 кг) виборов срібну нагороду, а його земляк – Олександр Філозопенко, який змагався у ваговій категорії 60 кг, став бронзовим призером змагань.

Крім цього, Антон Антонов виконав норматив майстра спорту України.

Тренує спортсменів – Олександр Арланов.

Привітання до дня Хіміка

 

Шановні працівники хімічної галузі!

Вітаємо вас з професійним святом - днем Хіміка!

 

УКРАЇНСЬКО-ЧЕСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Торгово-промислова палата України інформує, що 8 червня 2017 ц.р., у рамках 7-го засідання Міжурядової українсько-чеської комісії з економічного, промислового та наукового-технічного співробітництва за участю співголови Комісії міністра промисловості та торгівлі Чеської Республіки пана Іржі Гавлічека, в ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, Grand Hall Chamber Plaza) о 10:00 відбудеться українсько-чеський бізнес-форум.

Вперше у Сєвєродонецьку відбувся обласний ярмарок вакансій для студентської молоді

Захід відбувся у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля за ініціативи Луганського обласного центру зайнятості для студентів цього вишу та Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму.

Проведення такого широкомасштабного ярмарку вакансій сприятиме працевлаштуванню випускників університету, допоможе студентам старших курсів знайти місце проходження стажування та практики, а роботодавцям – підібрати молодих спеціалістів на існуючі вакансії.

Пропонуємо використовувати можливості Центру підтримки експорту

У 2016 році за сприяння Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини на порталі «Агроторгівля України» (http://agritrade-ukraine.com/ua/) створено Центр підтримки експорту (далі – ЦПЕ).

На Луганщині вилучено 57 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,45 га місцевості у м. Сватове, Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 57 одиниць вибухівки, а саме: 11 артилерійських снарядів, два реактивних снаряда, дві мінометні міни, 15 підривників, 24 одиниці набоїв та три інші вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 24 піротехніка та 10 одиниць техніки.

Фестиваль мистецтва «Чілдрен Кінофест» запрошує мешканців області

VI Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» триватиме з 26 травня по 4 червня у двадцяти містах України.

А ось у Сєвєродонецьку покази розпочнуться днем пізніше. До кінотеатру «Соврємєннік» бажаючі зможуть завітати з 27 травня по 4 червня о 9:00.

Новини АТО: ворог продовжує застосовувати гранатомети і стрілецьку зброю

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району ворогом вівся обстріл зі стрілецької зброї.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.