Прес-центр26 травня 2017, 14:05

Перша атестація з вільного володіння державною мовою відбулася у Сєвєродонецьку

У Східноукраїнському національному університеті ім. Володимира Даля закінчилася перша атестація претендентів до вступу на державну службу щодо вільного володіння державною мовою. Іспит складали 27 осіб з Сєвєродонецька, інших міст регіону і навіть з Сумської області.

Сама процедура, як повідомляє сайт університету, відбулася у два етапи – письмового (заповнення тестів і написання переказу) та усного (співбесіда).

За словами голови атестаційної комісії, завідуючої кафедри української філології та журналістики факультету гуманітарних наук, психології та педагогіки Галини Бондаренко, всі претенденти атестувалися успішно. Вона відзначила, що більшість з них – люди молодого віку, які продемонстрували високий рівень володіння українською мовою.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, такі атестації мають проводитися не рідше, аніж один раз на місяць.

Необхідну інформацію щодо реєстрації та проходження атестації розміщено на сторінці Центру підвищення кваліфікації, перепідготовки, удосконалення СНУ ім. Володимира Даля.

Нагадаємо, що відповідно до «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про державну службу» пункт 5 частини першої статті 25 «Документи для участі у конкурсі» набув чинності 1 травня 2017 року. Відтепер для участі у конкурсі претендентам слід мати посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою.