Архів новин

05 мая 2017

У містах та районах області проведено обласний місячник з упорядкування об'єктів культурної спадщини

З 27.03.2017 до 27.04.2017 відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 07.03.2017 № 137 у містах та районах області було проведено обласний місячник з упорядкування об'єктів культурної спадщини.

Ми єдині у прагненні до миру, – Юрій Гарбуз зустрівся з духовними лідерами Луганщини

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з керівниками та уповноваженими представниками обласних об’єднань та управлінь релігійних організацій.

Зустріч пройшла у довірливій атмосфері, де кожен з присутніх представників різних релігій та конфесій мав можливість висловитися.

Луганщина шанує ветеранів

Сьогодні, 5 травня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь в урочистих заходах, присвячених 30-й річниці створення Сєвєродонецької міської організації ветеранів.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза вона побажала ветеранам родинної злагоди, бадьорості духу та запевнила, що держава зробить  усе можливе для забезпечення їх гідного життя.

На початку травня профінансована у повному обсязі до потреби на місяць субвенція місцевим бюджетам на виплату державної допомоги сім’ям с дітьми та малозабезпеченим сім’ям

05.05.2017 до місцевих бюджетів області у повному обсязі до потреби на місяць перерахована субвенція з державного бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи в наслідок психічного розладу в сумі 69.380,9 тис. грн, які будуть спрямовані на фінансування відповідних соціальних виплат.

Довідково: за звітними даними у 2016 році соціальні виплати з місцевих бюджетів в Луганській області отримували:

В області відбувся місячник з упорядкування об’єктів культурної спадщини

Протягом місяця, з 27 березня до 27 квітня, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза у містах та районах області було проведено обласний місячник з упорядкування об'єктів культурної спадщини.

 

За цей час здійснено поточні ремонти (очищено, поштукатурено скульптури і постаменти, вимито меморіальні плити на братських могилах радянських воїнів; проведено цементні, малярні роботи), упорядковано прилеглу територію та поновлено клумби з квітами.

 

Освітній онлайн вебінар «Державні закупівлі в Канаді: що? як? коли?»

З метою ознайомлення українського бізнесу з основними аспектами участі у канадських публічних закупівель проект Офісу по просуванню експорту GPAinUA Офіс малих і середніх підприємств Департаменту державних послуг та закупівель Канади спільно з канадсько-українським проектом з підтримки торгівлі та інвестицій (CUTIS), проводять освітній вебінар «Державні закупівлі в Канаді: що? як? коли? ».

До участі у вебінарі запрошуються представники бізнесу, бізнес-асоціацій, консультанти і юристи, зацікавлені в участі у публічних закупівлі в Канаді.

"Нове будівництво" - альтернатива енергозабеспечення області.

       Внаслідок проведення антитерористичної операції підконтрольна українській владі частина області опинилась на так званому «енергетичному острові». Єдиним джерелом генерації електроенергії є Луганська ТЕС, яка знаходиться впритул до лінії розмежування, тому ризик її пошкодження високий. Магістральні лінії електропередач частково проходять по тимчасово окупованій території та після повного припинення перетоків електроенергії з 25.04.2017 не задіяні в енергозабезпеченні регіону.

Нове законодавство забезпечить докорінне реформування освітньої галузі, вихід на європейські принципи та моделі – Президент

Президент Петро Порошенко подав до Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг», який забезпечить продовження розвитку інклюзивної освіти в Україні.

Підписуючи подання, Глава держави назвав цей законопроект надзвичайно актуальним, адже нині в Україні 10 % дітей потребують врахування своїх особливостей в освітньому процесі.

Учень Луганщини отримав Диплом учасника Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук України

У Києві відбулись фінальні етапи Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України відділень комп’ютерних і технічних наук.

Участь у заході взяли майже 200 юних науковців. Саме вони завершують фінальні «бої» науково-дослідницького марафону.

До загального фонду місцевих бюджетів області надійшло понад 823 млн гривень

Станом на 3 травня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 823. 303,6 тис. грн податків та зборів, або 117,9 % до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 698. 124,7 тис. грн.

До загального фонду місцевих бюджетів на підконтрольній території надійшло 708.008,0 тис. грн, або 115,2 відсотка до плану на січень-квітень та 133,3 відсотка до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 115.295,6 тис. грн, або 69,1 відсотка до рівня минулого року.

У Луганській області вилучено 113 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,57 га місцевості у м. Сватове, у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах і територію Тошківського лісництва. Також поблизу Лисичанська продовжуються перевірки лінії газопроводів.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 113 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 11 артилерійських снарядів, реактивний снаряд, чотири мінометних міни, ручна граната, 18 одиниць підривників, 60 одиниць набоїв та 18 одиниць іншої вибухівки.

 

У Кремінній відбувся фінал І етапу міжобласного турніру з футболу «UNICEF Football Cup»

4 травня на базі обласного фізкультурного центру «Олімп» відбувся фінал І етапу Міжобласного турніру з футболу серед школярів.

Організаторами І етапу змагань виступили Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, управління молоді та спорту Луганської ОДА, Департамент освіти і науки ЛОДА, Луганське обласне відділенням (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно з Луганською обласною федерацією футболу.

Трагедія у місті Сєвєродонецьк

 3 травня 2017 року у ресторані «Шале» м. Сєвєродонецьк двоє робочих проводили ремонтні роботи насосів в каналізаційній ямі, знепритомніли і не змогли самостійно вибратися на поверхню.
 Рятівниками ГУ ДСНС України у Луганській області було проведено роботу по підняттю двох постраждалих громадян з каналізаційної ями. Один громадянин, 1978 року народження, вже був без ознак життя. Другий постраждалий, 1976 року народження, потребував медичної допомоги.

Луганщина впроваджуватиме енергоменеджмент бюджетних установ

27 квітня у Києві у КВЦ «Парковий» Державне агентство з енергоефективності і енергозбереження України організувало та провело головну подію року у сфері енергоефективності – III Форум енергоефективного партнерства’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих». Луганську облдержадміністрацію на цьому заході представив перший заступник голови Роман Власенко. Також у форумі взяли участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 

На Луганщину завітали представники посольства Великої Британії в Україні

4 травня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками посольства Великої Британії в Україні з метою обговорення питань політичної, економічної та гуманітарної ситуації в регіоні.

Щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, особам які не мають права на пенсію

Станом на 01.01.2017 на обліку у структурних підрозділах соціального захисту населення Луганської області перебуває 1214 осіб, які не набули трудового стажу для призначення пенсії, та отримують державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам».

 

При цьому, у деяких отримувачів розмір зазначеної допомоги є меншим від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, який станом на 01.05.2017 складає 1312,00 грн.

Новини АТО: по Луганщині б’ють з важкого озброєння

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 17 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку сіл Кримське і Лобачеве Новоайдарського району вісім разів застосовувалися 152-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети, протитанкові та автоматичні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети й стрілецька зброя.

 

Інформація щодо питань фінансового моніторингу

14 жовтня 2014 року в рамках антикорупційного пакету законодавства було ухвалено нову редакцію Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі – Закон).