Архів новин

18 мая 2017

На Луганщині вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Урочистості до Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій» відбулися ввечері  в обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва.

Цього року низку заходів з вшанування пам’яті Великого Кобзаря приймала Луганщина, куди завітали видатні митці та громадські діячі.

Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» відкрили у Сєвєродонецьку

Офіс буде розташований по вул. Маяковського, 5б.

До урочистого заходу долучились заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, генеральний директор Міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі містечка України» Андрій Чупріков, керівники структурних підрозділів ОДА та представники партнерських міжнародних організацій.

Але найголовнішими гостями цієї події стали діти. Організатори подарували їм веселу та святкову програму, де вони мали змогу виявити свої здібності, кмітливість та таланти.

Створення центрів безпеки

17.05.2017 року керівництво управління прийняло участь у презентації центру безпеки в  Краснолиманській територіальній громаді Донецької області. Були вивчені питання створення центрів безпеки на територіях громад Луганської області.

Партнерство центральних органів влади, місцевої влади та професійних асоціацій є запорукою успішного культурного майбутнього, – Юрій Гарбуз

У рамках Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій», яке цими днями приймає Луганщина, відбулася зустріч очільника області Юрія Гарбуза та працівників закладів культури з заступником Міністра культури України Юрієм Рибачуком.

Вітаючи учасників події, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації визнав знаковість заходу на рівні усієї України.

Луганщина вітала учасників Всеукраїнського Форуму «Патріотичні музеї»

Всеукраїнський Форум «Патріотичні музеї» відбувся 15-17 травня 2017 року у смт. Новопсков Луганської області. Організаторами виступили – Міністерство молоді і спорту України разом з Відділом національно-патріотичного виховання у співпраці з Управлінням молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації. Учасниками Форуму стали представники з різних регіонів України.

Луганська область долучиться до загальнодержавної акції «ЄвроМарафон»

20 травня у Сєвєродонецьку на Площі Перемоги о 15:00 відбудеться етап загальнодержавної акції «ЄвроМарафон», яка присвячена наданню Україні безвізового режиму з країнами ЄС.

Акція триває з 17 по 20 травня 2017 року. Учасники акції здійснять здійснять авто- та велопробіг з міста Чоп Закарпатської області до смт Мілове Луганської області. Вони відвідають
Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Рівне, Житомир, Київ, Полтаву, Харків, Краматорськ та Сєвєродонецьк. Під час пробігу активісти передаватимуть прапор Європейського Союзу з регіону до регіону.

Проведено семінар за темою: «Захист прав дитини в умовах військового конфлікту: практика та новації»

16-17 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбувся семінар за темою: «Захист прав дитини в умовах військового конфлікту: практика та новації».

Зазначений захід організовано Службою у справах дітей облдержадміністрації за ініціативою Луганського обласного відділення «Міжнародної Благодійної організації «Благодійний Фонд «СОС дитяче містечко».

Голова АМУ В.Кличко передав спортивну форму футбольній команді українських мерів

Голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко зустрівся зі збірною футбольною командою мерів українських міст, які 19 травня проведуть товариський матч з колегами із Польщі, та передав їм комплекти спортивної форми. Доречі, у складі збірної команди мерів міст і селищ України з футболу є представник Луганщини - Сватівський міський голова Євген Рибалко.

На Луганщині вилучено 40 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби  піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 0,8 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 40 одиниць вибухівки, а саме: сім артилерійських снарядів, два реактивних снаряда, 20 підривників, шість набоїв та п’ять одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 25 піротехніків та 10 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 770 виїздів, де виявлено та вилучено 3432 одиниці вибухонебезпечних предметів.

 

Уряд ухвалив постанову, що встановлює механізм перерахування субвенції на погашення різниці в тарифах з тепло- та водопостачання

На сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню такі послуги, та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування».
 

Загартованість і вправність пожежників у екстремальних умовах рятують життя, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 18 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав базу навчально-тренувального полігону Головного управління ДСНС України у Луганській області. Там він взяв участь у відкритті обласних змагань з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів Головного управління.

У Сєвєродонецьку відкрилась інсталяція «ГРАНІ³»

Сьогодні на площі Перемоги за ініціативи Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Міністерства соціальної політики України та за сприяння Луганської облдержадміністрації відбулось відкриття інсталяції «ГРАНІ³».

Участь у заході взяли директор Департаменту соціального захисту Елеонора Поліщук, представник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Євген Парпулянський, координатор Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні Катерина Арданьян та мешканці міста.

Порядок атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 301

Із набранням чинності Закону України «Про державну службу» суттєвих змін зазнав порядок вступу на державну службу. Так, однією із загальних вимог до осіб, які претендують на вступ на державну службу, встановлених положеннями статті 20 згаданого Закону, є вільне володіння державною мовою.

Нормами статті 25 Закону визначено, що особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, зокрема має подати посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою.

Коли останній російський солдат покине територію України, ми будемо готові переглянути це рішення – Президент про блокування російських онлайн-ресурсів

Президент Петро Порошенко наголосив, що три роки Україна живе в умовах гібридної війни і агресії з боку Росії, яка використовує найрізноманітніші засоби для дестабілізації ситуації як в нашій країні, так і в країнах Європи.

Сьогодні в Україні День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

Вранці, 18 травня 1944 року, силами сталінської репресивної машини розпочато депортацію кримських татар з Батьківщини.

За словами свідків тих страшних подій, депортація розпочалась на світанку 18 травня і закінчилась 20 травня. На збори виділялося від кількох хвилин до півгодини, після чого людей відвозили до залізничних станцій, звідки ешелонами відправляли до місць заслання.

«Фантом» Луганщини виявив чергового порушника

Співробітники спецпідрозділу  «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області виявили підприємця, який реалізовував у Сєвєродонецьку фальсифіковані тютюнові вироби без марок акцизного податку.

У ході перевірки встановлено, що цей порушник вже раніше притягувався до відповідальності за подібне правопорушення, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Товар орієнтовною вартістю 10 тис. грн вилучено. Відносно суб’єкта господарської діяльності складено протокол за ч. 1 ст. 164-5 КУпАП.

На Луганщині три жінки отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Цим почесним званням вони нагородженні Указом Президента України від 13 травня 2017 року № 129/2017.

Мешканка Кремінського району Світлана Нікуліна народила та гідно виховала п’ять дітей, Ніна Солдатко з Новопсковського району також є зразковою мамою п’ятьох дітей.

Уляна Гарькун, яка проживає у Сватівському районі, на момент підписання Указу була мамою 10 дітей, однак, наразі їх родина поповнилася ще трьома дітьми.

Вручення посвідчень та нагородних знаків традиційно відбувається в рамках урочистих заходів.

Європейська мережа підприємств як інструмент розвитку зовнішньої торгівлі

З метою активізації зовнішньоекономічної діяльності суб’єктів господарювання області, сприяння підприємствам області у пошуку закордонних торговельних партнерів, нових ринків збуту пропонуємо ознайомитись з інформацією про потенціал Європейської мережі підприємств.

Європейська мережа підприємств (European Enterprise network, EEN) - найбільша в Європі мережа підтримки підприємництва - створена Європейською комісією у 2008 році та працює в рамках Програми ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME)».

Новини АТО: двоє військовослужбовців зазнали поранень у Новоайдарському районі

Унаслідок ворожих обстрілів з гранатометів по опорних пунктах АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району поранено двоє наших воїнів.

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 13 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку сіл Кримське і Лобачеве Новоайдарського району ворог дев’ять разів застосовував 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

На Луганщині троє жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України від 13 травня 2017 року № 129/2017 троє жінок-мешканок Луганської області нагороджені почесним званням України «Мати-героїня».

 

Мешканка Кремінського району Світлана Нікуліна народила та гідно виховала 5 дітей, мешканка Новопсковського району Ніна Солдатко також є зразковою мамою 5 дітей. Мешканка Сватівського району Уляна Гарькун на момент підписання Указу була мамою 10 дітей, однак, наразі їх родина поповнилася ще трьома дітьми.