Архів новин

16 мая 2017

Освітяни Луганщини переймають європейський досвід у Литві

Питання реалізації наступного етапу міжнародного проекту «Допомога у сфері освіти регіонам Східної України, постраждалим від конфлікту: «На шляху до змін», який реалізується у загальноосвітніх школах Луганщини, обговорювалося сьогодні представниками Центру дітей та молоді Литви та управління державного центру позашкільної освіти на зустрічі з заступником голови Луганської облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Проект «Новий освітній простір» втілюватиметься в області

Сьогодні, 16 травня, під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка та заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулась нарада з питань реалізації у 2017 році проектів по створенню в школах нового освітнього простору.

Також участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, голови райдержадміністрації та райрад, директори районних загальноосвітніх шкіл.

В області реформовано 11 територіальних управлінь Пенсійного фонду України – апаратна нарада голови ОДА

На апаратній нараді голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза йшлося про реорганізацію управлінь Пенсійного фонду України Луганської області та створення відділених робочих місць по прийому громадян з питань пенсійного забезпечення та про готовність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до купального сезону.

На Луганщині проведено навчання фахівців, відповідальних за попередження ґендерного та домашнього насильства

15 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку проведено семінар за темою: «Ґендерно обумовлене насильство: що потрібно знати організаціям, які працюють із ВПО та громадами в Луганській області». Захід відбувся з ініціативи Фонду народонаселення ООН та Ради Європи спільно із Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

Представниця Департаменту взяла участь у навчанні щодо запобігання та протидії домашньому насильству

11-12 травня 2017 року в місті Києві Міністерством соціальної політики України проведено навчання фахівців обласних та місцевих державних адміністрацій за темою: «Запобігання та протидія домашньому насильству». Захід відбувся за підтримки Фонду народонаселення ООН та Української фундації громадського здоров'я. Долучилася до навчання і завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

 

Голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз привітав жінок із Днем матері

Голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав жінок Луганщини із Днем матері. Так, 12 травня 2017 року голова обласної держадміністрації відвідав Новопсковський район, де завітав до мами багатодітної родини Марини Козачкової, яка виховує 4 дітей. У родині Козачкових два хлопчики та дві дівчинки, найстаршій дитині – 11 років, наймолодшій – усього рік.

 

Проведено обмін досвідом між Луганським та Донецьким обласними центрами соціально-психологічної допомоги

Із 2015 року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації ведеться робота щодо відновлення повноцінної роботи Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги. Головною метою установи є надання тимчасового прихисту та комплексу допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Крім того, на базі центру заплановано надання допомоги особам, які постраждали від ґендерного, домашнього насильства або торгівлі людьми.

 

На Луганщині стартував Всеукраїнський форум «Патріотичні музеї»

15 травня у смт Новопсков розпочався триденний Всеукраїнський форум «Патріотичні музеї», спрямований на залучення дітей та молоді до відтворення історичних подій, пов’язаних з історією боротьби за незалежність України.

На всеукраїнський захід з’їхались близько 70 учасників з різних куточків країни – це спеціалісти з національно-патріотичного виховання, освітяни, представники музейних установ та молодіжних організацій.

Нам потрібна стратегія розвитку кожної сфери життя області, – Юрій Гарбуз під час апаратної наради

Сьогодні, 16 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Також у заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко і заступники голови Вадим Данієлян та Ольга Лішик.

Обласні заклади охорони здоров’я

Станом на сьогоднішній день на території області підконтрольній українській владі, функціонують обласні заклади охорони здоров’я, де є можливість отримати відповідну медичну допомогу.
За необхідністю пацієнти можуть скористатися контактними даними лікарень, що наведені нижче.

На брифінгу йшлося про отримання одноразової соцдопомоги мешканцями Луганщини до травневих свят

Ветерани війни, а також прирівняні до них категорії осіб, одержали з державного і обласного бюджетів одноразову соціальну допомогу до 9 травня.

Про це розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук на брифінгу для представників засобів масової інформації.

У Кремінній відбулись традиційні обласні змагання серед легкоатлетів з інвалідністю

На базі обласного фізкультурного центру «Олімп» відбувся чемпіонат Луганської області з легкої атлетики на призи Заслуженого тренера України Рими Старостіної серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

Організатором заходу виступив Луганський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» за підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Учасниками змагання в обласній першості стали вихованці Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів, а також спортсмени з інвалідністю з Донецької області.

У Луганській області вилучено 122 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 10,64 га місцевості у місті Сватове, Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. Також у селі Сиротине Попаснянського району та у Лисичанську були перевірені лінії газопроводів та територію Тошківського лісництва.

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 122 одиниці вибухівки, а саме: 16 артилерійських снарядів, шість мінометних мін, ручну гранату, 32 підривника, 34 одиниці набоїв та 33 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Група дітей з особливими потребами з Луганщини вирушила на реабілітацію у Карпати

Понад 20 юних луганчан з інвалідністю поїхали на реабілітацію в Західний реабілітаційно-спортивний центр, який знаходиться в селі Яворів Львівської області.

«Щорічно Луганський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» спільно з Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів організує для людей з інвалідністю спортивно-реабілітаційні табори в Карпатах. У цьому році у нас заплановано два заїзди – у травні та у вересні», – розповідає начальник Центру Юрій Кравченко.

Технічна перевірка системи централізованого оповіщення із запуском електросирен

17 травня з 13:45 до 14:00 у навчальних цілях буде проведено щоквартальну технічну перевірку автоматизованої системи централізованого оповіщення області із запуском електросирен та відбором радіотрансляційної мережі.

Під час проведення технічної перевірки цієї системи вмикатимуться електросирени, звучання яких відповідає сигналу цивільного захисту «Увага всім!»

За цим сигналом необхідно увімкнути абонентський радіотрансляційний динамік і прослухати повідомлення щодо дій при виникненні надзвичайної ситуації.

Новини АТО: на Попаснянщині поранено нашого воїна

Внаслідок ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів по наших опорних пунктах поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району зазнав поранень український військовослужбовець.

Крім того, протягом минулої доби та після півночі вздовж лінії розмежування об’єднані російсько-терористичні бандформування 12 разів порушували «режим тиші».

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Троїцьке Попаснянського району дев’ять разів відкривався вогонь з 122-мм гармат, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.