Архів новин

17 мая 2017

Інформація щодо отримання одноразової державної грошової допомоги особами, які отримали тілесні ушкодження під час участі у Революції Гідності у 2017 році

УРЯДОВА «гаряча лінія» - 1545;

«гаряча лінія» Мінсоцполітики – (044) 289-09-45

 

Державна матеріальна допомога виплачується ЩОРІЧНО.

Виплата у 2017 році одноразової грошової допомоги особам, які мали право на її отримання у 2014-2016 роках, але не отримали таку допомогу, здійснюється з урахуванням неотриманих сум допомоги.

 

Фахівці Білокуракинського районного центру зайнятості провели захід до Дня матері для вихованців дитячого садка

Дошкільний заклад – перша сходинка у формуванні базових знань про професії. Саме в дитячому садку діти знайомляться з різноманіттям і широким вибором професій. Ці елементарні знання допомагають дітям розширити свої пізнання про роботу батьків, бабусь і дідусів, ближче познайомитися з робочим місцем мами і тата, дізнатися, що саме вони виконують на роботі.

 

Голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян

Також участь у заході взяли його заступник Вадим Данієлян та керівники структурних підрозділів ОДА.

На особисту зустріч до очільника області приїхали жителі з різних куточків Луганщини – Попаснянського, Білокуракинського, Троїцького районів та міст Лисичанськ і Кремінна.

Родина з с. Лантратівка Троїцького району звернулася з проханням щодо надання матеріальної допомоги на закупівлю нового помешкання.  

Нещодавно вони залишилися без домівки. Мешканець сусіднього будинку здійснив зухвалий акт – підпалив будинок та здійснив замах на їх життя.

Пропонуємо використовувати можливості Офісу з просування експорту

На цей час для допомоги Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у розробці та реалізації політики сприяння експорту та зміцнення стратегічного співробітництва між приватним та державним сектором створено Офіс з просування експорту (далі – Офіс).

Офіс – консультативно дорадчий орган при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, який діє як «єдине вікно» допомоги українським експортерам у виході на нові ринки.

З такою талановитою молоддю ми впевнені в нашому майбутньому, – Юрій Гарбуз

Наша область, незважаючи на сумні події останніх років, щедра на талановитих людей. І, що, напевно, найважливіше – на обдарованих дітей. Саме з ними сьогодні зустрівся голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«У цей час важливо дотримуватися розумної стратегії розвитку навчальних закладів, молодіжного руху в області, – звертаючись до школярів, наголосив він. – Бо тільки ви згодом зможете довести до завершення всі ті напрями відбудови країни, регіону, свого міста, які все почали ми». 

Директор Департаменту соцзахисту населення Луганської ОДА Елеонора Поліщук звітувала про отримання одноразової допомоги до травневих свят

Ветерани війни, а також прирівняні до них категорії осіб, одержали з державного і обласного бюджетів одноразову соціальну допомогу до 9 травня. Про це розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук на брифінгу для представників засобів масової інформації, що відбувся 16 травня 2017 року.

 

На Луганщині розпочато роботу нового типу медичних мобільних бригад

Нещодавно за ініціативи Луганської обласної державної адміністрації, Попаснянської та Станично-Луганської райдержадміністрацій Фонд народонаселення ООН розпочали роботу бригади медиків-спеціалістів у Луганській області.

 

ФН ООН спільно з Першим добровольчим мобільним шпиталем ім. М. Пирогова започаткував роботу трьох мобільних бригад медичних працівників. Бригади проводитимуть безкоштовні профілактичні огляди і нададуть послуги у сфері репродуктивного здоров'я у сільській місцевості Луганської області вздовж лінії розмежування.

 

Глава держави: Ми зробимо все можливе, щоб Закон про електронні декларації виконував покладену на нього функцію

Президент Петро Порошенко вважає запровадження обов’язкової електронної звітності високопосадовців та державних службовців, чиновників усіх рівнів позитивним, адже це дозволило громадськості не лише бачити статки декларантів, а й контролювати їх походження.

Кабінет Міністрів збільшив статутний капітал Держмолодьжитла

Кабінет Міністрів України збільшив статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву на 28 млн грн. Таке рішення було прийняте 11 травня під час засідання Уряду.

В облдержадміністрації відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області

У роботі колегії взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська, керівники структурних підрозділів ОДА, заступники голів райдержадміністрацій, представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та архівних установ області.

Міністерство інформаційної політики України презентувало проект стратегії реінтеграції непідконтрольних територій Луганської і Донецької областей

Сьогодні, 17 травня, у Луганській облдержадміністрації відбулись громадські обговорення проекту «Інформаційної стратегії реінтеграції Донбасу», яку представив радник Міністра інформаційної політики України, директор Аналітичного центру «Фабрика думок – Донбас» Дмитро Ткаченко.

 

У навчальних закладах Луганщини провели заходи з нагоди Року Реформації

На виконання Указу Президента України «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» у навчальних закладах Луганської області протягом лютого-травня 2017 р. були проведені різноманітні заходи з нагоди цієї знакової події світової історії: «Реформація — народження нової Європи», «Реформація і сучасна Україна», «Багатство в різноманітності. Релігійні конфесії в Україні», «Історичні портрети діячів Реформації» тощо.

ФН ООН розпочав роботу нового типу мобільних бригад у Луганській області

10 травня 2017 року Фонд народонаселення ООН розпочав роботу бригади медиків-спеціалістів у Луганській області.

На Луганщині тривають весняно-польові роботи

У сільськогосподарських підприємствах області станом на 17 травня ярих зернових та зернобобових культур посіяно на площі 131,2 тис. га або 87 % до прогнозу (151,3 тис. га).

З них:

ярого ячменю – 43,7 тис. га або 89 % до прогнозу (49,1 тис. га);

вівса – 4,4 тис. га або 81 % до прогнозу (5,4 тис. га);

зернобобових – 2,0 тис. га або 156 % до прогнозу (1,3 тис. га);

кукурудзи на зерно –77,8 тис. га або 92 % до прогнозу (84,8 тис. га);

гречки – 1,0 тис. га або 91 % до прогнозу (1,1 тис. га);

Інформація щодо грошової допомоги особами, які отримали тілесні ушкодження під час участі у Революції Гідності

Сума щорічної одноразової державної грошової допомоги у 2017 році для тяжко- і середньо поранених суму виплати збільшено вдвічі і становить 100-кратний розмір прожиткового мінімуму (160000 грн) та 50-кратний розмір прожиткового мінімуму (80000 грн), відповідно. Для легкопоранених сума виплат у 2017 році збільшено втричі і становить 30-кратний розмір прожиткового мінімуму (48 000 грн).

 

На Луганщині навчалися фахівці, відповідальні за попередження ґендерного та домашнього насильства

У місті Сєвєродонецьк відбувся семінар за темою: «Ґендерно обумовлене насильство: що потрібно знати організаціям, які працюють із ВПО та громадами в Луганській області».

Захід організований з ініціативи Фонду народонаселення ООН та Ради Європи спільно із Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

Нам потрібна стратегія розвитку кожної сфери життя області

Нам потрібна стратегія розвитку кожної сфери життя області, – Юрій Гарбуз під час апаратної наради

На Луганщині вилучено 41 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 10,64 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 41 одиницю вибухівки, а саме: три артилерійських снаряда, п’ять мінометних мін, ручна граната, дев’ять підривників, 10 одиниць набоїв та 13 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 20 піротехніків та 8 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 765 виїздів, де виявлено та вилучено 3392 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Новини АТО: ворог продовжує вести масовані обстріли у напрямку населених пунктів Новоайдарщини

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандугрупування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по опорних пунктах поблизу смт Трьохізбенка, сіл Кримське та Кряківка Новоайдарського району вісім разів відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів й великокаліберних кулеметів.

У напрямку села Малинове Станично-Луганського району застосовувалася стрілецька зброя.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.