Архів новин

19 мая 2017

Колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру взяв участь у Міжнародному Шевченківському святі.

17-18 травня 2017 року Луганщина приймала естафету проведення Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…». Понад 70 делегатів, серед яких письменники, співаки, науковці, перекладачі не тільки України, але й Казахстану, Молдови, Польщі, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Румунії та Азербайджану відвідали з творчими зустрічами цілий ряд міст нашої області.

На Луганщині триває процес створення віддалених робочих місць для надання пенсійних послуг

За дорученням голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза вживаються заходи щодо розширення мережі віддалених робочих місць по наданню пенсійних послуг у селищних радах, де налічується велика кількість пенсіонерів.

17 та 18 травня, в рамках проведення щорічного Шевченківського свята на Луганщині, у м. Сєвєродонецьк пройшла низка заходів за участі видатних митців та громадських діячів

17 та 18 травня, в рамках проведення щорічного Шевченківського свята на Луганщині, у м. Сєвєродонецьк пройшла низка заходів за участі видатних митців та громадських діячів. До традиційного вшанування Великого Кобзаря приєдналися й артисти Луганської обласної філармонії.

Так, 17 травня артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» гостинно зустрічали видатних українських та іноземних митців найщирішою українською піснею.

Міжнародними партнерами затверджено перелік об’єктів інфраструктури Луганщини для відновлення

Сьогодні, 19 травня, у Києві перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко взяв участь у засіданні Ради Проектів, які фінансуються Урядом Японії та впроваджуються Програмою Розвитку ООН.

У заході взяли участь заступник директора Представництва ПРООН в Україні Блерта Чела, заступник Голови місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко взяв участь у засіданні Ради Проектів, які фінансуються Урядом Японії та впроваджуються Програмою Розвитку ООН

Захід відбувся 19 травня 2017 року в м. Київ. Серед присутніх - пані Блерта Чела - заступник директора Представництва ПРООН в Україні; пан Мічіо Харада - заступник Голови місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні; представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та керівництво Донецької області.

Новий закон у сфері держархбудконтролю стане ефективним інструментом проти незаконних оборудок у будівництві

Нові підходи та зміни, що очікують на ринок будівництва після 10 червня 2017 року, у зв’язку з набуттям чинності Закону України № 1817-VIII від 17.01.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», стануть дієвим інструментом у боротьбі з незаконними оборудками у містобудівній діяльності. Про це в програмі «Політика.UA» на телеканалі «РАДА» заявив Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

На автомобільних дорогах Луганщини триває ліквідація ямковості

З 11 по 18 травня ліквідовано ямковості на автодорозі  Н-21 Старобільськ – Луганськ – Красний Луч (Хрустальний) – Макіївка – Донецьк. За звітний період виконані роботи на 2830,4 кв. м (3,0 км). План на наступний період – 2 000,0 кв. м (3,0 км). Усього на цьому автошляху з початку року ліквідовано 20303,35 кв. м. ямковості.

Крім цього, на автодорозі  Р-07 Чугуїв – Мілове (м. Старобільськ) ліквідовано 3354,1 кв. м (4,0 км) ямковості. Передбачається здійснити ремонт ще на 3 000,0 кв. м (3,0 км).

Усього тут з 2017 року завершені роботи на 30740,6 кв. м.

Проведено засідання робочої групи з питань розробки та реалізації регіональних цільових програм

18 травня 2017 року відбулося засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

Згідно порядку денного засідання учасники обговорили організаційні питання подальшої роботи групи, а також розглянули перелік відповідальних осіб за розробку та реалізацію регіональних програм у структурних підрозділах облдержадміністрації.

Майже 80 українських та іноземних митців відвідали Луганщину

Щорічну естафету проведення Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій» Луганщина отримала від Сумської області.

Так, поети й письменники з України та зарубіжних країн провели літературні зустрічі у Кремінній, Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, а також Новоайдарському, Новопсковському, Сватівському і Старобільському районів.

Інформація щодо застосування пестицидів і агрохімікатів

У зв’язку з проведенням весняно-польових робіт Міністерство аграрної політики і продовольства України наголошує про необхідність дотримання вимог щодо застосування пестицидів і агрохімікатів.

 

Згідно з Державними санітарними правилами забороняється проведення авіаційних обробок пестицидами всіх груп токсичності з метою боротьби з шкідниками та хворобами сільськогосподарських культур, лісових та інших угідь, які розташовані ближче:

 

- 5 км від місця постійного перебування медоносних пасік;

У Луганській області вилучено 42 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,7 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 42 одиниці вибухівки, а саме: дев’ять артилерійських снарядів, вісім мінометних мін, п’ять підривників, сім одиниць набоїв та 13 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 34 піротехніків та 13 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 779 виїздів, де виявлено та вилучено 3474 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Розробка регіональних програм – крок у розвитку Луганщини

В облдержадміністрації відбулось засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

 

Програма Європейського Союзу «Еразмус для молодих підприємців» (COSME)

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму інформує про Програму Європейського Союзу «Еразмус для молодих підприємців» (Erasmus for Young Entrepreneurs) (далі – Програма), яка є частиною Програми ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)».

«Фантомівці» припинили вуличну торгівлю бензином у Старобільську

18  травня співробітники спецпідрозділу  «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області встановили у місті Старобільськ факт збуту бензину марки А-92. Його здійснював на автодорозі місцевий житель iз багажника власного «Москвича – 2141».

Під час перевірки встановлено, що «товар» було незаконно ввезено на територію України з РФ, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Вилучено 160 літрів бензину у пластикових каністрах орієнтовною вартістю 4 тис. грн.

У Сєвєродонецьку протягом двох тижнів триватиме виставка видатних українських художників

Всеукраїнський культурно-мистецький проект «Мальовнича Україна» урочисто відкрили у Сєвєродонецькій галереї мистецтв.

«Наша країна дивовижна! Майстри пензля закарбовують її красу у вічності!»,  – відзначив на урочистій церемонії відкриття голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

У галереї представлені кращі полотна українських видатних митців – живопис та графіка членів Національної спілки художників України з Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Івано-Франківська та інших міст.

Пропонуємо ознайомитись з низкою навчальних посібників щодо розвитку експорту до країн ЄС

З метою започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності на ринках країн ЄС пропонуємо ознайомитись з низкою навчальних посібників (українською та російською мовами) за матеріалами Торгово-промислової палати України, Ради експортерів та інвесторів при МЗС України, Дніпропетровської торгово-промислової палати, Мінекономрозвитку України та інших джерел:

Новини АТО: на Луганщині не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж всієї лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку сіл Новоолесандрівка і Троїцьке Попаснянського району тричі відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.

 

По опорних пунктах наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району ворогом застосовувались автоматичні гранатомети та стрілецька зброя.