Архів новин

12 мая 2017

Наша головна цінність – люди, – Юрій Гарбуз побував з робочою поїздкою на Новопсковщині

У рамках робочої поїздки до Новопсковського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився з роботою важливих для цього краю соціальних об’єктів.

Заголовок: «В сім'ї вольній, новій…»: Луганщина відзначає традиційне міжнародне Шевченківське свято!

18 травня у різних куточках Луганської області відбудуться зустрічі з 70 видатними українськими та іноземними митцями. Цю щорічну естафету проведення Шевченківського літературно-мистецького свята Луганщина отримала від Сумської області.

В рамках проведення щорічного Шевченківського свята 17 та 18 травня у м. Сєвєродонецьк пройде низка заходів. До традиційного вшанування великого Кобзаря приєднаються й артисти Луганської обласної філармонії.

Так, 17 травня артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» зустрічатимуть видатних українських та іноземних митців.

Оголошення про проведення відкритих торгів

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення відкритих торгів

 

1. Найменування Замовника : Управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської обласної державної адміністрації

2. Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 14372998

3. Місце знаходження: 93405, м.Сєвєродонецьк, Луганська область, проспект Центральний, будинок 54-а.

На Луганщині відзначили Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Сьогодні на площі Перемоги відбувся флешмоб, присвячений Міжнародному дню Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, який відзначається щорічно 8 травня.

Організаторами заходу виступили Луганська обласна організація Товариства Червоного Хреста та Сєвєродонецька міська організація Товариства Червоного Хреста.

Участь у флешмобі взяли 154 учні загальноосвітніх шкіл міста.

Про перенесення дати проведення туристичного фестивалю – ярмарку «Запоріжжя – місце щастя»

Запорізька обласна державна адміністрація  повідомила, що у зв’язку з виробничою необхідністю та не сприятливими кліматичними умовами дата проведення Запорізького туристичного фестивалю – ярмарку переноситься  на
27 травня 2017 року. Проведення Запорізького туристичного фестивалю – ярмарку «Запоріжжя – місце щастя»  заплановано на площі Маяковського.

Про проведення V Центрально-Українського музейно-туристичного фестивалю

За інформацією Кіровоградської  обласної державної адміністрації, з метою розвитку національного туристичного продукту, налагодження ділових контактів між туристичними підприємствами, висвітлення та популяризація досягнень у розвитку туризму центрального регіону 12-13 травня 2017 року у Дендропарку в м. Кропивницькому відбудеться V Центрально-Український музейно-туристичний фестиваль (далі – Фестиваль).

Уряд виділив 28 млн грн на Держпрограму забезпечення молоді та родин учасників АТО житлом

Збільшенням фінансування Державної програми забезпечення молоді житлом на 28 млн грн ми забезпечуємо фінансовий інструмент для пільгового кредитування будівництва та придбання житла молодими родинами. При цьому  перевага буде надана, в першу чергу, сім’ям учасників АТО. Про це заявив під час засідання Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної постанови.

У Новопсковському районі відбудеться концерт столичного народного ансамблю «ДАРНИЧАНКА»

15 травня об 14.00 в селі Осинове ІІ біля сільського клубу по вулиці Слобожанська, 127б під відкритим небом відбудеться концерт відомого народного хорового ансамблю «Дарничанка» із міста Києва.

Через діалог та довіру ми змінимо ситуацію в області на краще, – Юрій Гарбуз у Новопсковському районі

Сьогодні, 12 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з робочою поїздкою перебуває у Новопсковському районі.

Метою поїздки очільника області є спілкування з людьми, донесення свого бачення розвитку регіону, налагодження ефективної комунікації. 

Тому перший пункт програми – проведення зустрічі з активом асоціацій освіти, охорони здоров’я, культури, фермерів, рибальства та мисливства у райдержадміністрації. 

На Луганщині вилучено 87 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,38 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. Також у селі Сиротине Попаснянського району та у місті Лисичанськ були перевірені лінії газопроводів.

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 87 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 10 артилерійських снарядів, один реактивний снаряд, шість мінометних мін, одна ручна граната, одна одиниця інженерних боєприпасів, вісім підривників, 52 одиниці набоїв та вісім одиниць іншої вибухівки.

Сєвєродонецька обласна загальноосвітня школа-інтернат працює у звичному режимі. Навчанню ніщо не загрожує

У деяких ЗМІ з’явилась інформація щодо неправомірної діяльності наших захисників і перешкоджанню освітньому процесу Сєвєродонецької обласної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів.

 

У Попасній розпочала свою роботу бригада спеціалістів мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова

З 11 травня на Попаснянщині розпочала роботу бригада Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, яка проводитиме обстеження серед жінок району.

Лікарі працюватимуть у приміщенні КУ «Попаснянська центральна районна лікарня» та на виїзді у населених пунктах району.

Також спеціалісти бригади забезпечать жінок необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Профілактичний захід проводитиметься протягом двох місяців.

На телеканалі ЛОТ йшлося про надання громадянам України безвізу та відзначення Дня Європи в Луганській області

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко взяв участь у проекті «пряма лінія» на телеканалі ЛОТ щодо проведення Дня Європи на Луганщині та надання безвізу для громадян України. 

Технічна перевірка автоматизованої системи централізованого оповіщення із запуском електросирен

17 травня поточного року з 13:45 до 14:00 за київським часом в навчальних цілях буде проведенощоквартальну технічну перевірку автоматизованої системи централізованого оповіщення області із запуском електросирен та відбором радіотрансляційної мережі.

Результати виступів наших стрибунів у воду на всеукраїнський першості

У столиці завершився відкритий Кубок України зі стрибків у воду 2017.

У змаганнях брали участь збірні команди шести країн — Білорусі, Вірменії, Грузії, Нідерландів, Угорщини, Фінляндії та 9 областей України, серед який і представники Луганської області.

Так, вже в перший день Відкритого Кубку України відбулися командні змагання, у яких друге місце посіли представники Луганської області – Олег Колодій та Валерія Люлько (332,00).

У другий день відбулись два фінали в змаганнях мікст 3 м (змішані пари) та 10 м вишка серед жінок.

Роботи з відновлення доріг області триває

З 4 по 11 травня поточного року на міжнародних, національних та регіональних автомобільних дорогах державного значення було ліквідовано ямковості на автодорозі  Н-21 Старобільськ – Луганськ – Красний Луч – Макіївка – Донецьк – 6574,0 кв. м (21,0 км).

На наступний період заплановано – 3 000,0 кв.м (10,0 км). Усього на цьому автошляху з початку року ліквідовано ямковості – 17472,95 кв. м (69,6 км).

Крім цього, на автодорозі  Р-07 Чугуїв - Мілове через м. Старобільськ ліквідовано ямковості – 520,0 кв. м (6,0 км). Передбачається ще здійснити ремонт на 8 000,0 кв.м (20,0 км).

Запрошуємо до участі в безкоштовному семінарі-практикумі на тему: «Як експортувати на різні ринки: обираємо ринок та веземо товар»

Торгово-промислові палати спільно з УкрСиббанком в рамках реалізації партнерського проекту, спрямованого на підвищення кваліфікації керівників, менеджерів, юристів, бухгалтерів підприємств, які здійснюють або планують здійснювати ЗЕД, організовують  низку практикумів з актуальних питань ЗЕД в промислових містах України.

Новини АТО: у Попаснянському районі зазнав поранень військовослужбовець та спалахнув будинок у Станиці Луганській

Вчора ввечері внаслідок ворожого обстрілу наших позицій поблизу села Новозванівка з автоматичних гранатометів поранено нашого захисника.

Також у результаті обстрілу зайнявся житловий будинок у смт Станиця Луганська.

 

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по укріпленнях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району двічі застосовувалися 120-мм міномети, БМП і автоматичні гранатомети.