Прес-центр12 травня 2017, 16:05

На Луганщині відзначили Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Сьогодні на площі Перемоги відбувся флешмоб, присвячений Міжнародному дню Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, який відзначається щорічно 8 травня.

Організаторами заходу виступили Луганська обласна організація Товариства Червоного Хреста та Сєвєродонецька міська організація Товариства Червоного Хреста.

Участь у флешмобі взяли 154 учні загальноосвітніх шкіл міста.

«Головна мета цього заходу, – розповідає заступник голови Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста Лідія Загребіна, –  акцентувати увагу громадян на діяльності та досягненні мільйонів волонтерів і співробітників у всьому світі».

На акції було зазначено, що з 2013 року Товариство Червоного Хреста України працює в особливому режимі. За період 2014-2017 роки надано гуманітарну підтримку постраждалим під час бойових дій на сході України. Зокрема, це – продукти харчування, одяг, предмети побуту, ремонти будинків, медикаменти тощо. Зараз уздовж лінії розмежування працюють дев’ять волонтерів Червоного Хреста.

Крім того, найбільш активно проводиться робота з навчання населення навичкам надання першої медичної допомоги, психологічної підтримці, допомоги при надзвичайних ситуаціях та інших видів діяльності.