Архів новин

29 мая 2017

Юрій Гарбуз представив нового голову Попаснянської райдержадміністрації

Сьогодні, 29 травня 2017 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз представив активу Попаснянщини нового голову райдержадміністрації. Ним розпорядженням Президента України № 112 від 23 травня 2017 року призначено Сергія Шакуна.

«Новий керівник адміністрації має досвід управлінської роботи у прифронтовій зоні, адже до цього Сергій Вікторович був керівником військово-цивільної адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району», – наголосив при представленні Юрій Гарбуз.

Захист прав дитини в області обговорили в облдержадміністрації

Це питання було порушено на брифінгу для представників ЗМІ заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Вона зазначила, що обласна влада на чолі з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом максимально впроваджує заходи з захисту дітей.

Так, заплановано будівництво двох будинків сімейного типу у Новопсковському та Біловодському районах. На проектно-кошторисну документацію з обласного бюджету на це вже виділено понад 500 тис. грн.

«Форум земляків» відбудеться під час святкування Дня утворення Луганської області

Про святкові заходи до 79-ї річниці утворення Луганської області представникам ЗМІ розповіла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона зазначила, що цього року свято під назвою «Луганщина – це Україна» відзначатимуть у Рубіжному у суботу, 3 червня.

На мешканців області чекає низка різноманітних заходів. Розпочнеться свято о 10:00 на стадіоні ім. Виноградова футбольним матчем, веселими естафетами, спортивними іграми.

На Луганщині СБУ припинила масштабну незаконну вирубку лісу

Співробітники Служби безпеки України припинили масштабну незаконну вирубку лісу в Кремінському районі Луганщини.

Правоохоронці затримали трьох місцевих мешканців під час завантаження у машину дерев, вирубаних на території оздоровчого табору. Лише за один день зловмисники встигли спиляти у рекреаційній зоні майже сто сорок дерев цінних порід, у тому числі сорокарічні дуби. Деревину ділки планували збути на одній з місцевих лісопилок. За попередніми оцінками, вартість протиправно вирубаної деревини становить понад сто тисяч гривень.

15 червня 2017 року у м. Дніпро відбудеться Національний податковий форум

15 червня поточного року у м. Дніпро в Діловому центрі «Менора» відбудеться Національний податковий форум, організатором якого є офіційне видання Державної фіскальної служби України «Вісник. Офіційно про податки» за підтримки ДФС України.

До участі у форумі запрошуються головні бухгалтери і бухгалтери компаній з різних секторів економіки, фінансові директори, керівники фінансових служб підприємств експортерів та імпортерів, міжнародних компаній, юристів та всіх зацікавлених осіб

Ключові спікери форуму:

Альтернативні інструменти ефективного управління

ПАТ «Страхова Компанія «КРАЇНА» за інформаційної підтримки Дніпропетровської торгово-промислової палати запрошують керівників підприємств, HR, начальників підрозділів до участі в бізнес-семінарі на тему: «Альтернативні інструменти ефективного управління», який відбудеться 15 червня 2017 року о 12:00 за адресою: м. Дніпро, вул. Шевченка, 4, 3-й поверх.

Основною метою семінару є набуття навичок з ефективної мотивації співробітників.

Програмою передбачається розгляд наступних питань:

Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області налагоджує контакти з Радою Європи

25 травня в Офісі Ради Європи в Україні відбулася зустріч представників Асоціації зі Спеціальним радником Уряду України з питань децентралізації Даніелем Попеску.

Голова Асоціації Володимир Прокопенко подякував за надану можливість зустрітися, розповів про хід децентралізаційної реформи та проблеми місцевого самоврядування на Луганщині, завдання і плани Асоціації, бажання співпрацювати з фахівцями Офісу Ради Європи, брати участь у програмах РЄ задля розвитку системи місцевого самоврядування у Луганській області відповідно до європейських стандартів та кращих практик.

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей

Рішення про проведення Дня захисту дітей було ухвалене Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності. У 1959 році ООН прийняла Декларацію прав дитини.

«Фантом» виявив магазин, в якому торгували сигаретами без ліцензії

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» викрили магазин у селі Кримське Новоайдарського району, в якому здійснювалася роздрібна торгівля тютюновими виробами без відповідної ліцензії.

Під час перевірки виявлено 550 пачок цигарок з фільтром в асортименті на суму майже 12 тис. гривень, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Товар вилучено. Стосовно порушниці складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП. Вирішується питання про застосування до неї штрафної фінансової санкції.

УКРАЇНА НА ПІДСУМКОВОМУ ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ З АРХІТЕКТУРНОЇ ОСВІТИ МІЖНАРОДНОЇ СПІЛКИ АРХІТЕКТОРІВ (EDUCOM-UIA)

В Парижі 19-20 квітня 2017 р. відбулося спільне засідання Атестаційної ради та Комісії з архітектурної освіти Міжнародної спілки архітекторів (EDUCOM), членом якої є завідувач кафедри дизайну інтер’єру ННІАП НАУ, віце-президент Національної спілки архітекторів України Олена Павлівна Олійник. В склад EDUCOM входять провідні архітектори і професори архітектурних шкіл усього світу, в тому числі Президент МСА Еса Мохамед, віце-президент ІІ Регіону Деніз Інчедаї та інші.

Одноразову матеріальну допомогу із обласного бюджету призначено 170 мешканцям Луганщини

В облдержадміністрації проведено засідання обласної комісії з надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів з обласного бюджету. Участь у заході взяли голова комісії, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, заступник голови комісії Елеонора Поліщук та члени комісії.

170 мешканцям Луганщини призначено одноразову матеріальну допомогу із обласного бюджету

25 травня 2017 року в облдержадміністрації проведено засідання обласної комісії з надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів з обласного бюджету. Участь у заході взяли голова комісії, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, заступник голови комісії Елеонора Поліщук та члени комісії.

Наші велоспортсменки привезли дві бронзи зі всеукраїнських змагань

Минулого тижня у місті Чернігів пройшов чемпіонат України з велоспорту (маутенбайк) в командній парній гонці.

Нашу область представляли два спортсмени.

Так, за результатами змагань Ганна Сапункова та Катерина Набережна стали бронзовими призерками всеукраїнської першості. Результат спортсменок 32 хв 50 с.

Тренує дівчат Сергій Воронін.

Збори фахівців

25.05.2017 року відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2017 рік, затвердженого головою облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 21.02.2017 № 92 на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області було проведено навчально-методичні збори з начальниками відділів та фахівцями з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міських рад міст обласного значення та райдержадміністрацій.

На Луганщині за минулий тиждень виявлено та вилучено 482 одиниці вибухонебезпечних предметів

З 22 по 28 травня піротехнічні розрахунки ДСНС України обстежили 20,91 га місцевості, де виявили та вилучили 482 одиниці вибухівки, а саме: 101 артилерійський снаряд, 12 реактивних ракет, 23 мінометні міни, шість ручних гранат, два інженерні боєприпаси, 96 підривників, 125 набоїв та 117 інших вибухонебезпечних предметів.

Загалом, до розмінування залучалось 35 піротехніків та 15 одиниць техніки.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

У Кремінній у переміщених освітніх закладах пролунав останній дзвоник

У Луганському обласному ліцеї-інтернаті «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» відбувся ювілейний, 20-й випуск ліцеїстів – перший випуск з того часу, як заклад було переміщено до Кремінної.

З нагоди свята від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза юнаків привітала його заступник Ольга Лішик.

Тривають роботи з відновлення доріг області

З 18 по 25 травня на автодорозі Н-21 Старобільськ – Луганськ – Красний Луч (Хрустальний) – Макіївка – Донецьк виконані роботи з ліквідації на 706,0 кв. м (1,0 км) ямковості. План на наступний період – 3 000,0 кв. м (3,0 км). Усього на цьому  автошляху з початку року ямковості – 21009,35 кв. м ліквідовано.

Крім цього, на автодорозі Р-07 Чугуїв – Мілове (м. Старобільськ) ліквідовано 4430 кв. м (3,0 км) ямковості. Передбачається здійснити ремонт ще на 2 000,0 кв. м (4,0 км).

Усього тут з 2017 року завершені роботи на 35170,6 кв. м.

Проведено зустріч Сєвєродонецького міського товариства інвалідів «Надія»

25 травня 2017 року Сєвєродонецьким міським товариством інвалідів «Надія» проведено захід, присвячений Дню міста та Дню хіміка України.

 

У заході взяли участь представники облдержадміністрації та міської ради, депутатського корпусу міста Сєвєродонецька та громадських організацій.

 

Вперше у місті Сєвєродонецьку відбувся обласний Ярмарок вакансій для студентської молоді

25 травня 2017 року з ініціативи Луганського обласного та Сєвєродонецького міського центрів зайнятості в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся широкомасштабний Ярмарок вакансій для студентів цього ВУЗу та студентів Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму.

 

Новини АТО: Території Луганщини знову під вогнем

Протягом минулої доби та після півночі російсько-терористичні бандформування десять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району тричі відкривався вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях наших захисників поблизу сіл Катеринівка та Троїцьке Попаснянського району  противник  тричі задіяв 82-мм міномети, протитанкові керовані ракети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Також працював ворожій снайпер.