Прес-центр29 травня 2017, 10:05

У Кремінній у переміщених освітніх закладах пролунав останній дзвоник

У Луганському обласному ліцеї-інтернаті «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» відбувся ювілейний, 20-й випуск ліцеїстів – перший випуск з того часу, як заклад було переміщено до Кремінної.

З нагоди свята від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза юнаків привітала його заступник Ольга Лішик.

Нагадаємо, що за підтримки обласного керівництва останнім часом тут проведено капітальний ремонт більше двох тисяч квадратних метрів площі, збудовані сучасні спальні приміщення, санітарні вузли, відновлено бібліотеку, а навчальні класи обладнані сучасними засобами виховання. Ремонтні заходи тривають і зараз.

Ліцей є одним із перших навчальних закладів свого типу в Україні. Колишні випускники зараз проходять службу у всіх родах військ та видах Збройних сил України, беруть участь у антитерористичній операції.

Відзначимо, що цього року з 45 вихованців ліцею 42 вступатимуть до вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України.

Також свято останнього дзвоника відбулося у Луганському обласному ліцеї-інтернаті фізичної культури і спорту. Він почав свою діяльність на підконтрольній українській владі території у минулому році.

Зараз у закладі навчаються 92 учні, 12 з яких переїхали з тимчасово окупованої частини Луганщини. І вже за перший навчальний рік юні спортсмени вибороли 117 медалей на всеукраїнських та обласних першостях. У здобутках ліцею – майстер спорту та три кандидати у майстри спорту.

«Перші вісім випускників вже мають спортивні досягнення і, впевнена, що вони здатні на більше! – наголосила Ольга Лішик. – Ми пишаємося кожним з наших спортсменів і надалі будемо підтримувати розвиток спорту на Луганщині!»

Зауважимо, що для капітальних ремонтів, укріплення матеріально-технічної бази закладу, придбання автотранспорту та повного утримання спортсменів з обласного бюджету будо виділено близько 12 млн грн.

Святкові привітання отримали і випускники Кремінської районної дитячої музичної школи.

Розвиток духовності наших дітей, підтримка освітянських та мистецьких ініціатив є пріоритетом очільника області Юрія Гарбуза. І завдяки спільним зусиллям обласної і районної влади у школі проведено санацію будівлі, заміну вікон та дверей, встановлено теплолічильник, виконані внутрішні ремонти. А за обласною програмою «Мистецька освіта» для дітей також закуплені музичні інструменти для учнів школи.