Архів новин

03 мая 2017

Комунікаційний вакуум в освіті потрібно долати, – Юрій Гарбуз обговорив проблеми галузі з педагогами Новоайдару

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився з роботою та поспілкувався з учнівським і педагогічним колективами двох навчальних закладів у Новоайдарі. Йдеться про НВК Новоайдарська школа-гімназія та Новоайдарську обласну загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІІ ступенів. Візит очільника області був позаплановим і мав на меті безпосереднє «живе» спілкування з освітянами та дітьми.

Про виплату разової грошової допомоги у 2017 році ветеранам війни та деяким іншим категоріям осіб до 5 травня та надання додаткових соціальних гарантій за рахунок коштів обласного бюджету

Станом на 27 квітня 2017 року управліннями соціального захисту населення області перераховано кошти на поштові відділення та банківські установи 25,1 тис. осіб на загальну суму 27,334 млн грн, що складає  96,12 % від переліку осіб, які мають право на отримання грошової компенсації, станом на 12 квітня 2017 року.

 

Українсько-турецька бізнес-зустріч у Дніпрі

За інформацією Дніпрпетровської ТПП в рамках Мережі Європейських Підприємств (Enterprise Europe Network), що об'єднує 600 організацій-учасниць, які сприяють розвитку підприємництва у 54 країнах світу, членах та не членах ЄС, планується візит до Дніпра делегації з м. Самсун (місто на півночі Туреччини, адміністративний центр іла Самсун та важливий порт на Чорному морі).

В складі делегації представники сектору лісоматеріалів і продуктів харчування (головним чином представників зернових, морських продуктів і горіхів, перелік додається).

Візит ділових кіл України до Латвії

В рамках проекту Європейської Комісії «East  Invest 2», який покликаний сприяти економічному розвитку країн Східної Європи, ТПП України веде підготовку візиту ділових кіл України до Латвії (Рига), який запланований з 31 травня по 3 червня поточного року.

Міжнародна конференція «European Food Manufacturing & Safety Summit 2017»

22-24 травня 2017 року у м. Амстердам відбудеться міжнародна конференція «European Food Manufacturing & Safety Summit 2017»

До участі у заході запрошуються представники підприємств-виробників продукції харчування, яка реалізується на ринку країн ЄС, з метою обміну досвідом у сфері безпеки та стандартів якості харчових продуктів.

Детальніше про захід за посиланням: http://www.foodsureeurope.com/

На Луганщині правоохоронці завадили незаконному переміщенню товарів

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з батальйоном патрульної служби особливого призначення «Луганськ-1» минулими вихідним днями на незаконній переправі через р. Сіверський Донець між селами Лопаскіне та Трьохізбенка зупинили три автомобіля. За кермом були жителі Трьохізбенки.

В облдержадміністрації розглянули стан підготовки інвестиційних проектів «Нового освітнього простору»

3 травня перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів робочу нараду з питань впровадження проекту «Новий освітній простір» та створення Центрів безпеки громадян в об`єднаних територіальних громадах. Також у заході взяли участь керівництво структурних підрозділів ОДА, об’єднаних територіальних громад і райдержадміністрацій.

 

Нарада з питань впровадження проекту «Новий освітній простір» та створення Центрів безпеки громадян в об`єднаних територіальних громадах

3 травня 2017 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка відбулася робоча нарада з питань впровадження проекту «Новий освітній простір» та створення Центрів безпеки громадян в об`єднаних територіальних громадах. В заході прийняли участь керівництво Департаментів: економічного розвитку, торгівлі та туризму, освіти та науки; управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації; об’єднані територіальні громади; Білокуракинська та Старобільська райдержадміністрації.

Питання соціального захисту учасників АТО у полі зору керівництва облдержадміністрації

Сьогодні, 3 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з учасниками АТО та представниками ветеранських організацій. До заходу доєдналися співробітники ОДА, Луганського обласного центру зайнятості та представники громадськості.

 

Представники Луганській облдержадміністрації взяли участь у міжнародній конференції з питань переселенців

У Києві відбулась міжнародна конференція за темою: «Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: засади інтеграційної політики та регіонального реагування».

Організаторами виступили Рада Європи,  Міністерство соціальної політики України, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

У Луганській області виявлено та вилучено 66 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,86 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та територію Тошківського лісництва. Також поблизу с. Сиротине Попаснянського району, у Лисичанську продовжуються перевірки лінії газопроводів.

 

Загалом піротехніками ДСНС виявлено та вилучено 66 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряди, два реактивних снаряди, п’ять мінометних мін, вісім підривників та 48 одиниць іншої вибухівки.

 

Регіональний розвиток — секторальна бюджетна підтримка ЄС – все в одному довіднику

Мінрегіон підготував інформаційний довідник програм щодо секторальної бюджетної підтримки в Україні Європейським Союзом. Мова йде про 5 програм регіонального розвитку:  «Інноваційна економіка та інвестиції», «Сільський розвиток», «Розвиток людського потенціалу», «Розвиток туризму», «Загальноукраїнська солідарність». Кожна з них спрямована на реалізацію заходів Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року.

Проведено регіональні змагання V Всеукраїнської спартакіади «Сила духу»

У місті Рубіжне на базі відокремленого підрозділу «Рубіжанський політехнічний коледж імені О.Є. Порай-Кошиці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» проведено відбірні регіональні змагання V Всеукраїнської спартакіади «Сила духу».

Проект Юрія Гарбуза «Змінимо країну разом»: луганські освітяни повернулися зі Львівщини

Сьогодні відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з делегацією освітян, які в рамках Угоди про співробітництво між Луганською та Львівською областями за проектом «Змінимо країну разом» перебували десять днів на Львівщині.

Вітаючи присутніх, Юрій Гарбуз зауважив: «Важливо, що такі проекти дають можливість переймати кращий досвід і впроваджувати його на Луганщині. Переживши біль воєнного лихоліття, ми маємо стати мудрішими, сильнішими, добрішими, стати справжнім Світанком України».

Делегація Луганщини взяла участь у міжнародній конференції щодо інтеграційної політики та регіонального реагування на проблеми переселенців

25 квітня 2017 року в місті Києві відбулась міжнародна конференція за темою: «Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: засади інтеграційної політики та регіонального реагування». Захід проведено Радою Європи, Міністерством соціальної політики України, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за участю представників інших структур, що займаються проблематикою внутрішньо переміщених осіб.

 

На Луганщині проведено засідання регіонального саб-кластеру з питань ґендерного насильства

27 квітня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулася чергова зустріч регіонального саб-кластеру з питань ґендерного насильства. Окрім постійних учасників до заходу долучилися представники патрульної поліції та Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

 

Уряд збільшив вдвічі розмір грошової компенсації на харчування дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи

Уряд збільшив вдвічі розмір грошової компенсації на харчування дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, зазначені компенсації для дітей від 6 до 10 років збільшується до 360 на місяць (було – 180 грн), дітей від 11 до 14 років – до 370 на місяць (було – 185 грн) та дітей від 15 до 18 років – до 380 на місяць (було – 190 грн).

Відбулося засідання комісії з питань пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Відповідно до протокольних доручень голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза за підсумками засідання «круглого столу» із представниками міських і районних осередків громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини», що відбулося 24 квітня поточного року, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області створено комісію по обговоренню проблемних питань пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильсь

Президент підписав Закон України щодо діяльності закладів охорони здоров’я

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я».

Уряд збільшив вдвічі розмір грошової компенсації на харчування дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи

Уряд збільшив вдвічі розмір грошової компенсації на харчування дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, зазначені компенсації для дітей від 6 до 10 років збільшується до 360 на місяць (було – 180 грн.), дітей від 11 до 14 років – до 370 на місяць (було – 185 грн.) та дітей від 15 до 18 років – до 380 на місяць (було – 190 грн.).

 

Гранти ЄС для розвитку малих міст України

Маєте ідею, яка допоможе у розвитку рідного міста або громади? Проект, який створить нові можливості та робочі місця для місцевого населення?

Все в ваших силах, не пропустіть нагоду взяти участь у конкурсі грантів "Mayors for Economic Growth Pioneer Projects" (M4EG) за підтримки ЄС.

Отримайте шанс втілити свої шляхетні наміри у життя та грант від 500 000 до 1 000 000 євро на реалізацію проекту.

Вивчайте вимоги до заявки та подавайтесь до 31 травня 2017 року.

Гранти від Посольства Канади для підтримки місцевих ініціатив

Посольство Канади в Україні оголошує відкриття програми Канадського фонду місцевих ініціатив на 2017-2018 рік та оголошує конкурс проектів. 

Останній термін подання заявок – 12 травня 2017 року (не пізніше 17:00).

Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив

Цілі програми КФМІ в Україні на 2017-2018 рік
Вимоги до подання заявок
Фінансування
Строки
Подання пропозицій, критерії оцінювання та контактна інформація

Цілі програми КФМІ в Україні на 2017-2018 рік

Новини АТО: на Попаснянщині поранено українського військовослужбовця

Вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу з 82-мм мінометів у напрямку позицій наших захисників поблизу села Катеринівка Попаснянського району зазнав поранень український воїн.

 

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-окупаційні бандформування 15 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Троїцьке противник 11 разів застосовував 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.