Архів новин

25 мая 2017

В облдержадміністрації розглянули можливість безоплатної передачі арештованого майна на користь незахищених верств населення

Відповідну нараду з керівництвом державного підприємства «СЕТАМ» за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза провів сьогодні його заступник Юрій Клименко.

На ній були присутні генеральний директор ДП «СЕТАМ» (системи електронних торгів арештованим майном) Віктор Вишньов та представники Головного управління юстиції у Луганській області.

Луганщина дбає про соціальний захист ветеранів війни та інших категорій громадян

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза внесено зміни до Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки.

Міжнародна неурядова організація «Mercy Corps» в Україні вручила подяки облдержадміністрації

25 травня 2017 року представники міжнародної неурядової організації «Mercy Corps» в Україні вручили подяки заступнику голови Юрію Клименку та директору Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денису Денищенку за всебічну підтримку гуманітарної діяльності та плідну співпрацю у реалізації різноманітних проектів та програм, спрямованих на підтримку населення, що постраждало від конфлікту на сході України.

Консалтинговий центр з безоплатної підтримки підприємців працює у Сєвєродонецьку

У рамках модернізації послуг служби зайнятості та орієнтації їх на європейський рівень в Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості розпочав роботу Консалтинговий центр із забезпечення безоплатної підтримки підприємців.

Основна функція центру – це кваліфікована інформаційна і консультаційна підтримка, проведення спеціальних тренінгів, спілкування з фахівцями-практиками з організації та ведення бізнесу.

Елеонора Поліщук взяла участь у зустрічі щодо соціальної підтримки дітей Луганщини

24 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Розбудова співпраці в Луганській області» щодо захисту та підтримки прав дітей. Ініціаторами заходу стали команда проекту «Генерація UA», МБФ «Жовто-Блакитні Крила» та ChildFund Deutschland. Зустріч відбулася на базі дитячого центру соціально-психологічної підтримки, що відкрився нещодавно в Сєвєродонецьку за підтримки зазначених організацій.

 

Продовжується соціальний захист ветеранів Великої вітчизняної війни за рахунок коштів обласного бюджету

«Комплексною обласною програмою медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки», зміни до якої затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза від 26 квітня 2017 року № 258, до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні передбачені:

 

Юрій Гарбуз призначив двох позаштатних радників

З метою організації роботи із соціального захисту осіб з інвалідністю та вдосконалення спільної роботи з громадським організаціями, які опікуються питанням соціального захисту громадян цієї категорії, було прийнято рішення про доцільність призначення позаштатних радників голови Луганської обласної державної адміністрації.

Призначено позаштатних радників голови облдержадміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю

З метою організації роботи із соціального захисту осіб з інвалідністю та вдосконалення спільної роботи з громадським організаціями, які опікуються питанням соціального захисту громадян цієї категорії, було прийнято рішення про доцільність призначення позаштатних радників голови Луганської обласної державної адміністрації.

 

У фокусі уваги облдержадміністрації – будівництво залізничних колій та шляхи для постачання вугілля до Луганської ТЕС

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з питань будівництва відповідних залізничних шляхів та ремонту автомобільних доріг для забезпечення постачання вугілля до Луганської ТЕС.

Дводенний Всеукраїнський фестиваль «Карпатська Україна» відбудеться в Ужгороді

Фестиваль проводитиметься 26 та 27 травня. Він організований відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №898 «Про затвердження плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2017 рік» Міністерством молоді та спорту України та Управлінням молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації.

Молодь має можливість отримати пільговий кредит на житло

На Луганщині діє Програма забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013 - 2017 роки та Програма сприяння забезпечення житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних та фармацевтичних працівників, працівників культури та мистецтв, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування у Луганській області на 2013 - 2017 роки.

Затверджено план заходів з підготовки до наступного опалювального сезону

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено План організаційних заходів і склад обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

Зокрема, заплановано проведення ряду ремонтів та створення необхідних запасів матеріально-технічних ресурсів.

У Луганській області вилучено 78 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,47 га місцевості у м. Сватове, Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 78 одиниць вибухівки, а саме: 16 артилерійських снарядів, реактивний снаряд, дві мінометні міни, 12 підривників, 40 одиниць набоїв та сім одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 29 піротехніків та 12 одиниць техніки.

Уряд затвердив проект пенсійної реформи

На засіданні Уряду Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман презентував проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій», який пропонується у рамках пенсійної системи.

Закон має запрацювати з 1 жовтня 2017 року після ухвалення його українським Парламентом.

Для осучаснення пенсій Уряд запроваджує єдині правила визначення розмірів пенсійних виплат.

Новини АТО: Луганщина знову опинилась під мінометним вогнем противника

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району чотири рази відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, БТР та великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська ворог двічі застосовував автоматичні та протитанкові гранатомети, а також стрілецьку зброю.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.