Архів новин

14 мая 2017

Жінки заради добробуту громади - спільними зусиллями створюємо зміни!

Активно працюють групи самодопомоги, які створені в Новоайдарській ОТГ - с.Денежникове, с.Штормове, сел.Новоайдар в рамках компоненту "Мобілізація громад задля розширення можливостей в Луганській та Донецькій областях", який є частиною проекту «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України».

Глава держави: Ми зробимо все можливе, щоб Закон про електронні декларації виконував покладену на нього функцію

Президент Петро Порошенко вважає запровадження обов’язкової електронної звітності високопосадовців та державних службовців, чиновників усіх рівнів позитивним, адже це дозволило громадськості не лише бачити статки декларантів, а й контролювати їх походження.

Формат кримськотатарської автономії в Криму має бути запропонований Конституційною комісією – Президент

Президент Петро Порошенко переконаний, що статус автономії кримських татар українська влада мала забезпечити давно, і підтвердив готовність подати на розгляд українського парламенту низку змін до Конституції, в тому числі щодо питання кримськотатарської автономії.

Україна зацікавлена в продовженні роботи Нормандського формату – Глава держави

Президент Петро Порошенко повідомив, що наприкінці наступного тижня заплановані його переговори у Берліні з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель для підготовки засідання Нормандського формату.

Глава держави привітав нового Президента Франції Еммануеля Макрона з перемогою на виборах і зауважив, що найближчим часом мають відбутися переговори нового французького очільника з Канцлером Німеччини, під час яких, зокрема, передбачено обговорення Нормандського формату і України. «Ми підтвердили свою зацікавленість в продовженні роботи Нормандського формату», - розповів Петро Порошенко.

Українська влада зробить все, щоб звільнити Романа Сущенка та всіх наших заручників – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що українська влада буде робити все, щоб звільнити журналіста Романа Сущенка та всіх українських заручників, які незаконно утримуються в Росії та на тимчасово окупованих територіях.  

Під час прес-конференції, коментуючи ситуацію навколо незаконного утримання українського журналіста Романа Сущенка, який вже 8 місяців знаходиться в російському СІЗО, Президент сказав: «Роман Сущенко – справжній український герой. Українська влада буде робити все, щоб звільнити Романа та всіх наших заручників».

Президент: Основні критерії вибору кандидатів на посаду Голови НБУ – професіоналізм та патріотизм

Президент Петро Порошенко повідомив, що вже має декілька кандидатів на посаду Голови Національного банку України, основними критеріями відбору яких стали професіоналізм та патріотизм.

Президент нагадав, що Валерія Гонтарева заявила про написання заяви на звільнення з посади Голови НБУ, і, відповідно до українського законодавства, питання про її звільнення має розглянути Верховна Рада. На його думку, голосування має відбутися, коли буде визначена нова кандидатура на посаду з підтримкою Парламенту.

Президент: Безвізовий режим з Євросоюзом – це гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини, утвердження незалежності нашої держави

Безвізовий режим з Євросоюзом дає українцям набагато більше можливостей, ніж подорожі до країн Шенгенської зони за спрощеною процедурою. Це – утвердження свободи людини, утвердження незалежності нашої держави. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час прес-конференції.

«Я впевнений, що йдеться про подію надзвичайно більш глибокого символічного значення. Це – гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини, утвердження незалежності нашої держави», - заявив Президент.

Курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію залишається точно незмінним – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна зараз не лише на фініші безвізу, але й в очікуванні завершення ратифікації Угоди про  асоціацію Україна-ЄС.

Глава держави зазначив, що відбувалась складна дискусія щодо питання асоціації Україна-ЄС, ставились питання скептиками про те, що нам доведеться відмовитись від Угоди про асоціацію, погодитись на часткове її застосування у вигляді поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Європа та Євросоюз стали справжніми синонімами реформ, демократії і свободи – Президент привітав українців з Днем Європи

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистій церемонії підняття прапора Європейського Союзу з нагоди Дня Європи в Україні. Вітаючи присутніх на площі біля будівлі Адміністрації Президента, Глава держави зазначив, що це свято вже стало глибоко символічним для українського народу, адже три роки тому ми відстояли своє європейське майбутнє.

На Луганщині керівництво облдержадміністрації зустрілось з громадськістю з нагоди Дня Європи

Сьогодні, 14 травня, у Сєвєродонецьку облдержадміністрацією проведено зустріч з представниками громадськості до Дня Європи в Україні у форматі засідання «круглого столу».

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, депутати місцевих рад, громадські активісті, які опікуються проблемами популяризації європейського досвіду та культури на території регіону, журналісти, студентство.

Новини АТО: на Луганщині ворог застосував танки та артилерію

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по укріпленнях наших воїнів поблизу сіл Новозванівка і Троїцьке Попаснянського району противник сім разів відкривав вогонь з 152-мм і 122-мм гармат, танка, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів.

 

У напрямку села Кримське Новоайдарського району бойовиками двічі застосовувалися 82-мм міномети, БМП, та великокаліберні кулемети.