Прес-центр14 травня 2017, 15:05

На Луганщині керівництво облдержадміністрації зустрілось з громадськістю з нагоди Дня Європи

Сьогодні, 14 травня, у Сєвєродонецьку облдержадміністрацією проведено зустріч з представниками громадськості до Дня Європи в Україні у форматі засідання «круглого столу».

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, депутати місцевих рад, громадські активісті, які опікуються проблемами популяризації європейського досвіду та культури на території регіону, журналісти, студентство.

Головним напрямом розмови стало визначення позитивних змін для населення регіону після підтвердження Радою ЄС безвізового режиму громадянам України, актуальні питання співробітництва України з НАТО, подальші перспективи інтеграції, як нашої держави в цілому, так й Луганщини, у спільне європейське культурно-інформаційне і правове поле, залучення європейських інвестицій у регіон.

Зокрема, учасники «круглого столу» обговорили шляхи впровадження найкращих практик країн-членів ЄС у сфері підвищення ефективності роботи місцевих органів влади, надання адміністративних послуг населенню, забезпечення прозорості формування місцевих бюджетів, створення привабливого інвестиційного клімату для розвитку бізнесу, відновлення інфраструктури області.

«Україна у черговий раз підтвердила свій твердий намір повернутись у родину європейських народів і від нас з вами залежить у якій мірі та як швидко вона це зможе зробити» – зауважив Роман Власенко під час заходу.