Прес-центр29 травня 2017, 17:05

«Форум земляків» відбудеться під час святкування Дня утворення Луганської області

Про святкові заходи до 79-ї річниці утворення Луганської області представникам ЗМІ розповіла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона зазначила, що цього року свято під назвою «Луганщина – це Україна» відзначатимуть у Рубіжному у суботу, 3 червня.

На мешканців області чекає низка різноманітних заходів. Розпочнеться свято о 10:00 на стадіоні ім. Виноградова футбольним матчем, веселими естафетами, спортивними іграми.

Значною подією стане «Форум земляків», який відбудеться  у міському палаці культури о 14:00. На нього запрошені видатні особистості Луганщини – Герої України, митці, громадські діячі, представники підприємств, організацій, а також галузеві професійні асоціації працівників культури, освіти, охорони здоров’я, місцевого самоврядування. Вони обговорюватимуть досягнення області за минулий рік та перспективи розвитку Луганщини, її інвестиційної та соціально-культурної привабливості.

«Ми намагаємося зібрати від земляків, у тому числі і тих, які мешкають поза Луганщиною, пропозиції розвитку області у майбутньому», – зауважила вона.

Також усі бажаючі зможуть подивитися виступи Луганського обласного козачого кінного театру «Козацька Січ». А на Володимирській площі будуть організовані показові виступи службових собак, змагання з силових видів спорту «Територія сили». Там же проходитиме обласна виставка майстрів декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва та фотовиставка молодих фотографів та художників.

У рамках свята відбудеться фестиваль преси Луганської області «Медіа-вернісаж». Працюватимуть у суботу бібліотечний майданчик і пересувна музейна виставка.

О 16:00 на Володимирській площі розпочнеться дитяче розважальне свято «Країна мрій», у 17:45 – флешмоб учнівської молоді.

За п’ятнадцять хвилин відбудеться урочиста церемонія відкриття свята, в якому візьмуть участь творчі колективи Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, Луганської обласної філармонії, аматорські колективи м. Рубіжного, а також нагородження знаних людей Луганщини.

Після цього настане черга обласного фестивалю колективів та солістів районів і міст області під назвою «Єднаймось віднині і довіку».

Наостанок на гостей свята очікує виступ гурту «MadeinUkraine» та співака Василя Бондарчука.

«Тож, свято буде дуже цікавим! Запрошуємо усіх бажаючих приєднатися до відзначення 79-ї річниці нашої улюбленої Луганщини», – запевнила Ольга Петрівна.