Прес-центр12 травня 2017, 19:05

Наша головна цінність – люди, – Юрій Гарбуз побував з робочою поїздкою на Новопсковщині

У рамках робочої поїздки до Новопсковського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився з роботою важливих для цього краю соціальних об’єктів.

Так, очільник області відвідав Новопсковську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. та Новопсковську газопроводську загальноосвітню школу І –ІІІ ст. Юрій Гарбуз звернув увагу на необхідність модернізації як технічної бази та матеріально-побутових умов, так і на якість освітніх послуг. «Школа, як книга, – зауважив керманич Луганщини, – має обкладинку і зміст. За обкладинку (приміщення та оснащення) відповідає місцева влада, а за зміст (навчально-виховний процес) – педагогічний колектив на чолі з директором».

Під час ознайомлення з роботою Новопсковського РТМО Юрій Гарбуз побував у хірургічному, пологовому та дитячому відділеннях. Новопсковщина лідирує у сумній статистиці дитячої смертності в Луганській області. Тому з обласного бюджету в 2016 році було виділено 930 тис. грн на ремонт пологового відділення.

У с. Булавинівка Юрій Гарбуз відвідав Наталію Котелюк, вдову загиблого учасника АТО Олександра Ліверіна. Звертаючись до пані Наталії, очільник області зазначив: «Ми у невідплатному боргу перед Вами і Вашою родиною. Вічна пам’ять Олександру! А Вам доземний уклін від усіх нас!».

Інваліда Другої світової війни Петра Ковальова голова облдержадміністрації привітав з Днем Перемоги.

Також програмою перебування керівника області на Новопсковщині було передбачено відвідування двох багатодітних сімей. Юрій Гарбуз привітав ці родини з прийдешнім Днем Матері, передав подарунки та щирі побажання добробуту і миру.

«Чим більше багатодітних родин буде на Луганщині і в Україні, чим більше матерів носитиме горде звання «Мати-героїня», тим успішнішою буде наша держава. Школи і лікарні, садочки і заклади культури, – усе це будується заради дітей. Наша головна цінність, ті, заради кого ми працюємо, – це люди», – поділився з журналістами підсумками робочої поїздки до Новопсковського району Юрій Гарбуз.

Зазначимо, що протягом 2015-2016 років 49 жінкам, які мешкають у Луганській області, присвоєно почесне звання України «Мати-героїня».

Відповідно до Єдиного обліку багатодітних сімей, станом на 20 січня
2017 року в Луганській області обліковано 3305 багатодітних сімей, у яких виховується 10501 дитина. Місцевими органами виконавчої влади у повному обсязі забезпечуються права багатодітних сімей, зокрема, щодо належного соціального захисту та реалізації передбачених законодавством пільг для таких сімей.