Прес-центр17 травня 2017, 16:05

На Луганщині розпочато роботу нового типу медичних мобільних бригад

Нещодавно за ініціативи Луганської обласної державної адміністрації, Попаснянської та Станично-Луганської райдержадміністрацій Фонд народонаселення ООН розпочали роботу бригади медиків-спеціалістів у Луганській області.

 

ФН ООН спільно з Першим добровольчим мобільним шпиталем ім. М. Пирогова започаткував роботу трьох мобільних бригад медичних працівників. Бригади проводитимуть безкоштовні профілактичні огляди і нададуть послуги у сфері репродуктивного здоров'я у сільській місцевості Луганської області вздовж лінії розмежування.

 

Робота мобільних бригад медичних працівників здійснюється у Попаснянському, Станично-Луганському та Навоайдарському районах. Там вони нададуть безкоштовну професійну допомогу та забезпечують жінок лікарськими засобами з 10 травня по 30 червня 2017 року. Медики знаходяться у приміщеннях центральних районних лікарень, а також виїжджають до населених пунктів районів.

 

До складу двох бригад увійде акушер-гінеколог і медсестри, що проводитимуть прийом жінок у центральних районних лікарнях, у місті Попасна та смт Станиця Луганська.

 

Третя мобільна бригада забезпечена машиною швидкої допомоги та щоденно виїжджає до населених пунктів району. Окрім, акушера-гінеколога та медсестри, до складу цієї мобільної бригади також входить педіатр, щоб забезпечити надання більшого спектру медичних послуг для сільського населення. Крім того, ця бригада оснащена портативним ультра-звуковим апаратом, що дозволить проводити обстеження жінок репродуктивного віку.

 

Детальний графік роботи третьої мобільної бригади медичних працівників:

 

·         10 травня - 3 червня - Попаснянський район

·         5 - 10 червня - Новоайдарський район

·         12 - 30 червня - Станично-Луганський район

 

Більш детально про графік виїздів бригади можна дізнатись за телефоном 0986366427.