Прес-центр16 травня 2017, 15:05

На Луганщині стартував Всеукраїнський форум «Патріотичні музеї»

15 травня у смт Новопсков розпочався триденний Всеукраїнський форум «Патріотичні музеї», спрямований на залучення дітей та молоді до відтворення історичних подій, пов’язаних з історією боротьби за незалежність України.

На всеукраїнський захід з’їхались близько 70 учасників з різних куточків країни – це спеціалісти з національно-патріотичного виховання, освітяни, представники музейних установ та молодіжних організацій.

Головне завдання заходу не тільки обговорити, що потрібно робити аби залучати молодь до відвідування музеїв історії, а й розробити план дій щодо подальшої їх модернізації.

Крім цього, присутні мають можливість обмінятися досвідом щодо успішних методик залучення молоді до відтворення історичних подій.

«Чим найшвидше ми модернізуємо музеї, тим більше молодь потягнеться до історії, до видатних та значимих для українського народу подій. Молодь необхідно зацікавити. Хотілося, щоб музеї історії йшли в ногу з часом, адже саме завдяки музеям можна зберегти та привити духовно-моральні цінності юних українців», – поділилась учасниця Форуму, директор Луганського обласного Молодіжного центру Інна Ільінова.

Так, окрім обговорень та дискусій, на учасників чекають тематичні етнографічні заходи,  презентації, лекції та екскурсії.

Організатори заходу – Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням молоді та спорту Луганської облдержадміністрації та Новопсковським районним краєзнавчим музеєм Новопсковської районної ради Луганської області.