Прес-центр16 травня 2017, 17:05

Проект «Новий освітній простір» втілюватиметься в області

Сьогодні, 16 травня, під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка та заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулась нарада з питань реалізації у 2017 році проектів по створенню в школах нового освітнього простору.

Також участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, голови райдержадміністрації та райрад, директори районних загальноосвітніх шкіл.

Під час наради директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк презентував спільний проект Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерства освіти і науки України «Новий освітній простір».

Головне завдання цього проекту – здійснити будівельні роботи з реконструкції навчальних закладів, запровадити енергоефективні технології, створити яскравий дизайн у сучасній стилістиці (3D, мурали).

Крім цього, забезпечити школи сучасним обладнанням та програмним забезпеченням, швидким інтернетом, Wi-Fi, створити умови для інклюзивного навчання та безбар'єрного доступу осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.

Роман Власенко зауважив, що процес створення опорних шкіл почався ще у минулому році. «Навчальні заклади мають не лише забезпечити якісну освіту, але й зробити багатофункціональний та комфортний простір для учнів. Сьогодні ми можемо почати з опорних шкіл, які знаходяться у Попаснянському, Старобільському, Кремінському та Біловодському районах», – наголосив він.

У свою чергу, Ольга Лішик зазначила, що в минулому році разом з представництвом дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні на стіні Сєвєродонецької загальноосвітньої школи №14 з’явився яскравий мурал. Заступник голови додала: «Для успішного здійснення проекту, ми повинні об’єднатися свої зусилля, злагоджено працювати не тільки з керівниками району, головами міст чи об’єднаною громадою, директорами та вчителями шкіл, але враховувати думку самих дітей та їх батьків. Завдяки цьому у нас обов’язково з’явиться новий освітній простір на Луганщині».

Також, вона запропонувала запровадити проект «Новий освітній простір» у районних бібліотеках області. Там відкрити, так звані, коворкінг кімнати, у яких можна буде не лише читати, але й ще організовувати літературні зустрічі.

За результатами наради надано відповідні протокольні доручення.