Прес-центр5 травня 2017, 10:05

Луганщина впроваджуватиме енергоменеджмент бюджетних установ

27 квітня у Києві у КВЦ «Парковий» Державне агентство з енергоефективності і енергозбереження України організувало та провело головну подію року у сфері енергоефективності – III Форум енергоефективного партнерства’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих». Луганську облдержадміністрацію на цьому заході представив перший заступник голови Роман Власенко. Також у форумі взяли участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 

Держенергоефективность спільно з місцевими органами влади започатковує масштабне впровадження енергоменеджменту у бюджетних установах.

 

На відкритті Форуму Голова Держенергоефективності Сергій Савчук наголосив: «Наша мета – налагодити системну роботу з місцевою владою у питанні енергоменеджменту. Для цього Агентством розроблено та 26 квітня Урядом схвалено План заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах. Першим кроком до його реалізації стало підписання меморандумів про наміри місцевих органів влади вже сьогодні розпочати реалізацію заходів з енергоменеджменту», – повідомив Голова Агентства.

 

У Форумі енергоефективного партнерства взяли участь близько 600 осіб з усіх регіонів України, зокрема керівництво облдержадміністрацій та обласних рад, міські голови, енергоменеджери, представники ОСББ, профільні громадські організації, міжнародні проекти, ЕСКО компанії, представники промислових підприємств.

 

Однією з ключових частин Форуму, традиційно, стало підписання Меморандумів про партнерство між Держенергоефективності та місцевими органами влади. Так, Луганською облдержадміністрацією підписано меморандум щодо запровадження енергоменеджменту та сприяння впровадженню енергосервісних контрактів у бюджетних установах області.

        

Довідково:

У рамках III Форуму енергоефективного партнерства підписано Меморандуми про партнерство щодо запровадження систем енергетичного менеджменту у бюджетних установах з:

керівництвом обласних державних адміністрацій: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської;

меріями міст: Київ, Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Краматорськ, Кропивницький, Луцьк, Миколаїв, Рівне, Суми, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Ніжин, Славутич.

Загалом, підписано 34 меморандуми. Після форуму започаткування співпраці з іншими областями та містами продовжиться.