Прес-центр22 травня 2017, 10:05

У Сєвєродонецьку відзначили лауреатів обласних творчих конкурсів

Гала-концерт переможців обласних конкурсів «Чарівний світ мистецтва» серед учнів шкіл естетичного виховання відбувся у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва.

«Наші переможці – це талановиті діти, які обрали шлях мистецтва і неймовірною працею досягли гідних результатів у музичних, художніх та хореографічних конкурсах, – вітаючи лауреатів, викладачів, керівників закладів культури, відзначила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. – Зауважу, що на Луганщині навіть за складних часів бойових дій не скорочено жодного закладу культури та жодного працівника. Навпаки, школи естетичного виховання збільшили контингент та впровадили нові форми роботи».

Вона наголосила, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз приділяє особливу увагу щодо створення гідних умов для розвитку особистості та талантів у наших дітей.

Так, наразі діє обласна програма «Мистецька освіта», в якій передбачені підтримка обдарованих дітей, проведення професійних конкурсів, а в цьому році заплановано виділення коштів для оновлення матеріально-технічної бази та закупівлі музичних інструментів у школах естетичного виховання міст та районів Луганщини.

Під час урочистостей було нагороджено переможців семи обласних музичних конкурсів, серед яких три дитячих колективи, яким підкорився Гран-прі: учнівський симфонічний оркестр Сєвєродонецької дитячої музичної школи №2 під керівництвом Г. Метьолкіна, вокальний ансамбль «Домісольки» Білолуцької дитячої школи мистецтв (керівник – Н. Крапівка), хореографічний колектив дитячої школи естетичного виховання м. Щастя (керівники – Н.Бурих і В. Шухардін).

57-м найкращим юним музикантам, які посіли перші місця в обласних мистецьких конкурсах, були вручені дипломи лауреатів та статуетки «Ніка». Ще 263 дипломи отримали конкурсанти, у активі яких ІІ і ІІІ місця, та дипломанти - володарі почесного IV місця.

Персональну подяку висловлено викладачам, які підготували переможців, кращім концертмейстерам та керівникам дитячих творчих колективів.

Після привітань та нагородження настала черга гала-концерту лауреатів, який відбувся за сприянням управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, Луганського обласного центру навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва та Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С. Прокоф’єва.