Прес-центр23 травня 2017, 12:05

В облдержадміністрації розглянули стан демонтажу аварійного будинку у Лисичанську

Сьогодні, 23 травня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Лисичанську.

Також у заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, керівництво Лисичанської міської ради та правоохоронних органів.

Під час засідання штабу розглянуто стан демонтажу аварійного будинку № 17 кварталу Східного у місті Лисичанську.

За словами начальника управління капітального будівництва ОДА Людмили Діденко, демонтаж будівлі повинен бути завершений до кінця травня поточного року, проте через бездіяльність органів місцевого самоврядування процес може значно затягнутися.

У свою чергу представник підприємства-балансоутримувача аварійного житлового будинку (Лисичанський ЖКГ №5) зазначив, що наразі у місті не прийнято остаточного рішення щодо списання об’єкту.

Цей факт не дає підприємству-підряднику, яке виконує демонтаж, продовжувати роботи, адже виникло питання з описом будматеріалів, які можливо вторинно використовувати.

«Луганська облдержадміністрація доклала всіх зусиль для убезпечення життя та здоров’я наших громадян. Нами було виділені кошти на матеріальну компенсацію жителям будинку та ініційовано демонтаж аварійної споруди. Розпорядження майном міста Лисичанська – ваша пряма відповідальність», – звернувся до представників керівництва міської ради та комунальних підприємств Лисичанська Вадим Данієлян.

За підсумками засідання робочої групи винесено рішення підготувати тристоронній акт прийому-передачі.