Прес-центр15 травня 2017, 17:05

На Новопсковщині виступила київська «Дарничка»

15 травня у с. Осинове-2 виступив заслужений народний ансамбль пісні і танцю України «Дарничанка» (м. Київ). Художній керівник і диригент – заслужений працівник культури України Петро Андрійчук.

Разом з киянами гостей заходу порадували своєю творчістю артисти народного хору «Слобожани» (смт Новопсков). Дружні зв’язки між колективами були започатковані минулого року під час виступу «Слобожан» на Співочому полі столиці.

Участь у заході взяла заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, яка передала вітання від керівника області Юрія Гарбуза та вручила почесну грамоту художньому керівнику «Дарничанки».

З вітального слово голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації: «Своїм візитом на Новопсковщину, дружніми зв’язками з народними хором «Слобожани» ви єднаєте Україну, долаєте штучні стіни нав’язаних стереотипів про неминучі розбіжності між регіонами нашої країни. Ми однаково відчуваємо народну пісню і однаково любимо рідну неньку-Україну.

Сьогодні обласною владою у рамках започаткованого проекту «Змінимо країну разом!» докладається багато зусиль для налагодження плідної співпраці з іншими регіонами нашої країни у сферах освіти і культури. Учасниками спільних освітніх проектів вже стали понад 150 учителів зі Львівщини, Тернопільщини і Луганщини. Наші діти регулярно оздоровлюються та відпочивають у західних областях країни. Культурну дипломатію успішно впроваджують артисти Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру та Луганської обласної філармонії.

Ми запрошуємо вас до активної участі у проекті «Змінимо країну разом!».

Щиросердно бажаємо вам нових творчих злетів, невичерпної наснаги, радості й любові! Нехай небо над нами стане і завжди буде мирним!»