Прес-центр15 травня 2017, 14:05

На ПАТ «Лисичанськвугілля» планують запустити нові лави

Сьогодні, 15 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду щодо вирішення проблемних питань функціонування ПАТ «Лисичанськвугілля».

У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест, керівники підприємств, що входять до акціонерного товариства та представники профспілок.

На початку наради Юрій Гарбуз наголосив, що для вирішення нагальних питань, що стосуються вуглевидобувної галузі регіону, потрібно напрацювати «дорожню карту», що допоможе у визначенні векторів розвитку шахт, розташованих на підконтрольній українській владі території Луганської області.

Також під час заходу було ініційовано провести зустріч такого формату за участю Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика та керівників підприємств вуглевидобувної галузі Луганщини.

В. о. генерального директора ПАТ «Лисичанськвугілля» Юрій Ласіков розповів, що видобуток вугілля у квітні підприємствами акціонерного товариства склав понад 22 тис. тонн вугілля, з нього збагачено – 21,3 тис. тонн. Також він проінформував присутніх, що наразі підприємство видобуває до 600 т./доб. вугілля, а також про вжиті заходи для збільшення видобутку до 2500 т./доб.

Досягти цього планують за рахунок запуску 122-ої лави шахти ім. Д.Ф.Мельникова, запуску лав на шахтах «Новодружеська» та ім. Г.Г.Капустіна та проведення гірничих робіт на шахті «Привільнянській».

За інформацією гендиректора ПАТ «Лисичанськвугілля» на колегії Міненерговугілля 20 квітня поточного року було отримано згоду Ігоря Насалика щодо виділення коштів на обладнання нових лав.

У свою чергу Юрій Гарбуз запропонував на розгляд присутнім можливість створити нову сучасну збагачувальну фабрику, яка скоротить логістичні видатки та допоможе заощадити приблизно 25 % загального фонду заробітної плати підприємств.

Крім того, очільник Луганщини пообіцяв сприяти вирішенню питання щодо заборгованості заробітної плати ПАТ «Лисичанськвугілля», яка наразі становить 89,143 млн грн.

«Незабаром я проведу телефонну розмову і особисто зустрінусь з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом для розв’язання цього складного питання. Також я ініціюю тему щодо можливості інвестування та підтримки шахт Луганської області», – наголосив Юрій Гарбуз.