Прес-центр11 травня 2017, 10:05

Юна луганчанка стала переможницею українсько-литовського конкурсу малюнків

 

У Посольстві Литовської Республіки в Україні відбулась церемонія нагородження переможців і призерів ІІ Міжнародного українсько-литовського конкурсу малюнків «Здай кров заради життя», що проходив у листопаді 2016 – квітні 2017 року. 

Головна мета заходу –  формування у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни та на міжнародному рівні; популяризація ідеї добровільного безоплатного донорства крові в Україні та Литві; формування здорового способу життя серед дітей і молоді; підвищення значущості ідеї єдності дружніх країн в очах молодих учасників заради миру та майбутнього.

Переможців і призерів конкурсу визначали за двома категоріями: «Учні загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів» та «Студенти професійно-технічних, вищих навчальних закладів».

Так, Аліна Кравченко, учениця Спеціалізованої середньої школи № 17 міста Сєвєродонецьк посіла перше місце у категорії «Учні загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів».

Загалом у конкурсі взяли участь понад 10 тисяч учнів, студентів навчальних закладів з України та Литви. Зокрема, нашу країну представляли з Одеської, Житомирської, Харківської, Сумської, Кіровоградської, Хмельницької Івано-Франківської, Закарпатської областей тощо.