Прес-центр30 травня 2017, 18:05

У Сєвєродонецьку запрацював Центр розвитку місцевого самоврядування

Сьогодні відбулося відкриття Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», розташованого по вулиці Гагаріна, 78 б.

Офіс створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Луганської облдержадміністрації.

Участь у заході взяли перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, директор Центру Ігор Агібалов, перший секретар Представництва Європейського Союзу в Україні Бенедикт Херрманн та менеджер Південно-Східного ХАБу Ярослав Перепадя.

Також на відкриття Центру були запрошені керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, об’єднаних територіальних громад, представники міської ради та громадськість.

Установа «Центр розвитку місцевого самоврядування» – недержавна неприбуткова організація, створена з метою сприяння зміцненню спроможності органів влади та місцевого самоврядування на центральному, регіональному і місцевому рівнях.

Основним завданням Центру є підтримка реформи децентралізації, покращення процесу надання адміністративних послуг на користь громадян.

Під час відкриття Роман Власенко зазначив, що цей офісбуде майданчиком для обміну знань та досвіду з питань децентралізації. «Центр розвитку місцевого самоврядування стане генератором ідей та осередком підтримки громад найвищого експертного рівня», – зауважив він.

Відразу після відкриття офісу відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Стан впровадження та перспективи реформи децентралізації в Луганській області. Роль Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» у цих процесах».