Прес-центр31 серпня 2017, 11:08

До навчального року підготовлено понад 600 закладів освіти Луганщини

Сьогодні, 31 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

По першому питанню щодо стану підготовки закладів освіти до нового 2017-2018 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період доповів директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Cтецюк.

Він наголосив, що з цього приводу у містах та районах області розроблена низка відповідних заходів.

Зокрема, підготовлено 266 дошкільних (які відвідують 15,6 тис. дітей), 298 загальноосвітніх (52,3 тис. дітей), 22 професійно-технічних (5,9 тис. студентів) та 23 вищих (20,5 тис. студентів) навчальних закладів.

Для забезпечення стабільної роботи в осінньо-зимовий період в 74 закладах встановлено 40 лічильників тепла, у 164 закладах – 147 лічильників води, у 187 закладах – 321 лічильник природного газу.

У Гірській обласній спеціальній школі-інтернаті проведено капітальний ремонт систем опалення спального и навчального корпусів вартістю 2 900,0 тис. грн. Капремонт КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» обійшовся у 865,2 тис. грн. Ремонт системи теплозабезпечення і опалення у КЗ «Рубіжанський навчально – реабілітаційний центр «Кришталик» коштував 63,9 тис. грн. Ремонт покрівлі навчального корпусу КЗ  «Новоайдарська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат» – 1 млн 401 тис. грн.

Також проведені необхідні заходи з енергозбереження – утеплення перекриття горищ та дахів будівель, утеплення фасадів будівель – загальною вартістю 10 млн 376 тис. грн.

Директор Департаменту освіти і науки відзначив, що три інтернати опалюються від власних котелень.

Також на потреби навчальних закладів і установ професійно-технічної освіти Луганської області за рахунок коштів загального фонду обласного бюджету на 2017 рік виділено понад 34 млн грн на оплату теплопостачання, газу, інших енергоносіїв. Власні газові котельні є у шести закладах, один опалюється вугіллям, ще один – дровами.

За рахунок додаткових коштів з обласного бюджету виконано поточний ремонт системи опалення Попаснянського професійного ліцею залізничного транспорту на суму 91,0 тис. грн, придбано теплолічильник для Рубіжанського хіміко-технологічного ліцею на суму 69,0 тис. грн, встановлено нових металопластикових вікон та дверей у десяти закладах на суму 4,3 млн грн.

Наразі є деякі питання до готовності освітніх закладів поблизу лінії розмежування, але керівники районів запевнили, що до початку опалювального сезону ці проблеми будуть вирішені.