Архів новин

29 августа 2017

Підписано меморандум щодо організації соціальної та професійної адаптації учасників АТО

Про організацію соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції йшлося 29 серпня 2017 року на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

 

У ньому взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський та керівник Центру допомоги учасникам АТО при Луганській ОДА Світлана Шевелева.

 

На Луганщині піротехнічними розрахунками ДСНС вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,05 га місцевості у м. Сватове, Сватовському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Також розрахунками групи піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Ромни Сумської області) обстежено акваторію річки Сіверський Донець площею 0,3 га у Попаснянському районі Луганської області.

Юрій Гарбуз: Наведення порядку на підконтрольній і повернення тимчасово непідконтрольної території – спільне завдання обласної ВЦА та правоохоронних органів

Про це сьогодні, 29 серпня 2017 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив у ході спільної координаційної наради керівників правоохоронних органів Луганської області, яка відбулася у прокуратурі Луганської області.

На Луганщині 400 учасників АТО скористались послугами служби зайнятості

Про це повідомив під час брифінгу директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський.

Одним з пріоритетних завдань служби зайнятості є надання допомоги учасникам АТО в скорішій адаптації, поверненні до мирного життя та їх працевлаштуванні.

«З початком 2017 року 400 демобілізованих військовослужбовців скористались нашими послугами у сфері працевлаштування, профорієнтації, перенавчання та відкриття власної справи», – зауважив Сергій Болотський.

Підписано меморандум щодо організації соціальної та професійної адаптації учасників АТО

Про організацію соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції йшлося сьогодні, 29 серпня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

У ньому взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, директор Луганьского обласного центру зайнятості Сергій Болотський та керівник Центру допомоги учасникам АТО при Луганскій ОДА Світлана Шевелева.

Більше 5500 дітей підуть у перший клас на Луганщині

Про підготовку до нового навчального року сьогодні, 29 серпня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк.

Зокрема, він зазначив що до перших класів загальноосвітніх шкіл Луганської області 1 вересня підуть 5578 дітей, а до одинадцятих класів – 3013.

Усього ж, станом на 1 січня на Луганщині проживало 28709 дітей. Різними формами дошкільної освіти охоплено 19805 з них. Дошкільні навчальні закладви відвідують 93,65 % дітей віком від 3 до 7 років.

УКРАЇНСЬКО-ІРАНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Запрошуємо до участі в Українсько-Іранському бізнес-форумі, який відбудеться 11-го вересня 2017 року ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, 4-й поверх).

Для участі у форумі Україну відвідає делегація бізнесменів з Ірану на чолі з президентом Палати промисловості, надр та сільського господарства Ірану – паном Голаймхосейном Шафеї та президентом Ірансько-Української ТПП – паном Хамідрезою Гаді.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Волейбольна бронза для Луганщини та України

У Тайбеї завершилися змагання з волейболу серед жінок у рамках XXIX Всесвітньої літньої Універсіади.

У шістьох поєдинках студентська збірна України здобула п’ять перемог та зазнала лише однієї поразки. На жаль, це сталося у півфіналі, що не дозволило нашій команді, у складі якої виступає Ганна Кириченко з Новоайдару, претендувати на нагороди найвищого ґатунку.

Проте, у матчі за третє місце українки впевнено перемогли збірну Китайського Тайбею з рахунком 3:1 (14:25, 25:13, 25:14, 25:21) та здобули бронзові нагороди!

Вітаємо нашу спортсменку!

Про конкурс в рамках Європейської програми підтримки малого та середнього бізнесу (МСП) COSME «COS-EINET-2017-3-04: «Європейська інкубаційна мережа для інновацій, орієнтованих на креативність»

Відповідно до інформації Представництва України при Європейському Союзі Мінекономрозвитку  проінформувало про конкурс в рамках Європейської програми підтримки малого та середнього бізнесу (МСП) COSME «COS-EINET-2017-3-04: «Європейська інкубаційна мережа для інновацій, орієнтованих на креативність».

Метою конкурсу є налагодження зав’язків та співпраці між бізнес-інкубаторами та бізнес-акселераторами, які надають підтримку МСП та стартапам в таких напрямках як інноваційний дизайн та туризм.

Наступний крок – створення Ради асоціацій

Сьогодні, 29 серпня, за участю голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза проведено семінар-тренінг для членів галузевих асоціацій Луганщини з питань розвитку їх матеріально-технічної бази.

Ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії взяв участь в обласних заходах до Дня Незалежності в м. Сватове

Ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії взяв участь в обласних заходах з нагоди двадцять шостої річниці незалежності України. У цей знаменний день традиційне державне свято приймала гостинна Сватівщина.

Луганщина – лідер по урожайності ранніх зернових культур

В області закінчилися жнива. Аграрії зібрали 1 млн 130 тис. тонн зерна ранніх зернових культур, що більше минулого року на 120 тис. тонн.

Серед восьми областей зони степу України Луганська область є лідером по урожайності ранніх зернових культур – 37,9 ц/га.

Так, озимої пшениці намолочено 983,7 тис. тонн, урожайність склала 40,7 ц/га;  ярого ячменю відповідно 110,3 тис. тонн, 26,0 ц/га; озимого ячменю – 10,4 тис. тонн, 31,6 ц/га; озимого жита – 5,5 тис. тонн, 25,2 ц/га; гороху – 6,3 тис. тонн, 26,4 ц/га, а також вівса зібрано 8,1 тис. тонн, 21,0 ц/га.

Луганщина щиро зустріла учасників «Слобожанського Спасу»

У Сватовому відбувся ХІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський Спас». 

Конкурсні прослуховування проходили за шістьма номінаціями: «Слобожанські візерунки», «Слобожанський вернісаж», «Калинова зоря», «Козача вольниця», «Пісенна слобода», «Поетичний курінь».

Інспектори ОБСЄ мають спостерігати за дотриманням режиму припинення вогню 24 години 7 днів на тиждень – Президент

Під час перебування на Донеччині Президент Петро Порошенко повідомив про свій нещодавній візит до Щастя та Станиці Луганської на Луганщині, де він зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та скоординував діяльність Постійно діючої місії ОБСЄ в цих містах.

«Нас не влаштовує, коли інспектори ОБСЄ приїхали о 9.00 ранку і о 18.00 поїхали, а всю ніч обстрілюють», – сказав Петро Порошенко. Він повідомив, що ним було запропоновано, щоб цілодобово 7 днів на тиждень на лінії зіткнення були присутні інспектори ОБСЄ задля забезпечення сталого припинення вогню.

ПІДТРИМКА ЕКСПОРТУ ДЛЯ МСБ: ГОТОВІ ЕКСПОРТУВАТИ

Центр підтримки бізнесу м.Дніпро в рамках ініціативи EU4Business запрошує власників/керівників малого чи середнього бізнесу, що планують розпочати експортувати, на тренінг «Підтримка експорту для МСБ: Готові розпочати експортувати», який відбудеться 06-08 вересня 2017 року у м. Дніпро (Дніпропетровська торгово-промислова палата, вул. Шевченка, 4).

Уточнення інформації щодо часу роботи КПВВ «Станиця Луганська»

Увага! З 1 вересня до 1 грудня 2017 року КПВВ «Станиця Луганська» функціонуватиме за наступним режимом роботи:

з 07:00 до 18:30 (за київським часом).

СТАРТАП-ЗАХІД «SLUSH» У ФІНЛЯНДІЇ

30 листопада - 01 грудня 2017 року у гельсінському міжнародному виставковому центрі «Messukeskus» відбудеться стартап-конференція «Slush» - міжнародний форум в галузі високих технологій, спрямований на взаємодію інвесторів, бізнес-ангелів і стартап-компаній.

Вперше захід, за участі 150 місцевих підприємств, був організований у 2008 р. в Фінляндії, і через 7 років «Slush» перетворився в найбільший міжнародний форум в Північній Європі.

«NORDIC BUSSINES FORUM-2017» У М.ГЕЛЬСІНКІ

Найпотужніший у Північній Європі бізнес-форум, який щорічно об'єднує понад 7 тис.підприємців і бізнес-лідерів з 30 країн світу, відбудеться 02-03 жовтня 2017 р. у Міжнародному виставковому центрі «Messukeskus» у м.Гельсінкі.

Цьогорічний дводенний захід, який пройде під гаслом «RESPONSIBILITY-PURPOSE-LEADERSHIP», слугуватиме майданчиком для проведення дискусій, зустрічей, нетворкінгу та встановлення бізнес-зв’язків.  

Серед спікерів:

- У.Сміт (Will Smith), актор, музикант, продюсер і філантроп;

Новини АТО: бойовиками обстріляні околиці Станиці Луганської

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку смт Станиця Луганська відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.