Прес-центр29 серпня 2017, 16:08

Юрій Гарбуз: Наведення порядку на підконтрольній і повернення тимчасово непідконтрольної території – спільне завдання обласної ВЦА та правоохоронних органів

Про це сьогодні, 29 серпня 2017 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив у ході спільної координаційної наради керівників правоохоронних органів Луганської області, яка відбулася у прокуратурі Луганської області.

У засіданні взяли участь прокурор області Володимир Янко, голова Апеляційного суду Луганської області Володимир Гаврилюк,  в.о. начальника Головного управління Національної поліції в області Дмитро Ценов, начальник Управління Служби безпеки України в Луганській області Олег Козловський, в.о. начальника Головного управління ДФС в області Ольга Височина.

 безпеки Очільник області відзначив позитивні тенденції у роботі правоохоронців. Зокрема, за 7 місяців поточного року відбулося зниження рівня правопорушень на 4,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення залишається найнижчим в Україні і становить 32,6 проти 34 торік (середній по державі – 86). Спостерігається зниження кількості тяжких і особливо тяжких злочинів (на 13,5% і 0,5% відповідно).

Позитивно головою облдержадміністрації була відзначена робота правоохоронних органів у сфері боротьби з корупцією. Розкрито 94 кримінальних правопорушень, пов’язаних з хабарництвом та одержанням неправомірної вигоди, що майже вдвічі більше показників минулого року. На третину зросла результативність розслідувань кримінальних проваджень про корупційні кримінальні правопорушенням, направлено до суду 72 обвинувальних акти (торік 54).

Активізовано роботу з протидії організованим формам злочинності. Виявлено 9 злочинних угруповань проти 2 минулого року.

Водночас Юрій Гарбуз закликав правоохоронців приділити більше уваги проблемним питанням. Йдеться про зростання на чверть кількості умисних тяжких тілесних, які переважно вчиняються у стані алкогольного сп’яніння. Зросла питома вага злочинів середньої тяжкості, особливо квартирних крадіжок, дві третини з яких вчинено у Сєвєродонецьку. Майже удвічі більше обліковано фактів порушення законодавства про працю.

У кратному розмірі зросли випадки кіберзлочинності та шахрайства у кредитно-банківській сфері.

Юрій Гарбуз окремо акцентував увагу на питаннях боротьби з незаконним обігом зброї і боєприпасів, контрабандою, незаконною вирубкою лісу та лісопосадок, порушенням у сфері земельних відносин.

«Ми маємо разом працювати над налагодженням координації та комунікації заради довіри населення до правоохоронних органів і органів державної влади. Це наш шлях до Миру», – зазначив голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз.